ManuKorkman

Kansanäänestyksen jälkeen pulinat pois!

Suomessa neuvoa-antava kansanäänestys EU-jäsenyydestä suoritettiin 1994.  Jäseneksi liittymistä kannatti reilu enemmistö kansasta.  Loppuivatko jäsenyyttä vastustavien pulina vaalituloksen selvittyä?  Ei.  On perustettu jopa kansantahtoa vastustava puolue IPU.  (sarkasmi varoitus). Tosin tämä puolue on luonnollisesti jäänyt kannatusta vaille, koska eihän puolue, joka vastustaa kansan tahtoa, voi menestyä. Nyt brexitin jälkeen ovat nämä vähemmistöläiset nousseet taas barrikadeille ja pulina on ennen kuulumatonta.  Vaaditaan kansanäänestystä, mutta miksi, jos sitä kansan tahtoa ei sitten tahdota kuitenkaan kunnioittaa?  Pulinat pois!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Epäilemättä, olet jälleen kerran oikeassa.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Siis mä repeen. Jos reilut 20v sitten suoritettiin joku "äänestys", niin sen tuloksen pitäisi kelvata sitten ajasta ikuisuuteen, eikä mitään muuta mahdollisuutta ole?
Oletko ajatellut esim. sellaista asiaa, että moni noista sen ajan äänestäjistä on jo manan majoilla..moni uusi taas saavuttanut äänestysiän ja voisi nyt kertoa oman mielipiteensä.
Oletko pohtinut, että nyt kun tätä "eu-ihanuutta" kokeiltu parikymmentä vuotta maassamme ja todettu ettei se ihan onnea tuonutkaan(paitsi ehkä varakkaammalle kansanosalle), niin jotkut voivat olla sitä mieltä että uusi äänestys olisi paikallaan?

Kun kokoomus ollut oppositiossa, niin se äänestystulos olisi pitänyt sementoida.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Repeä kaikessa rauhassa. Oliko se nyt 27 % väestöstä, joka haluaisi aiheesta kansanäänestyksen.? Viimeisimmän gallupin mukaan. Aloitetta tukevan 50 000 allekirjoituksen keräämiseen menee viikkoja. Jos laajaa kiinnostusta asiaan olisi olemassa, nimet olisivat olleet kasassa vuorokaudessa.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Olet ihan oikeassa. Suomessa eu:n vastustajat ovat selvä vähemmistö.
Silti olisi huonoa taktiikkaa olla tekemättä mitään. Eu-maissa myllertää siihen malliin että puntit voivat vielä tasottua.
Monessa eu-maassa exit on ihan relevantti puheenaihe nykypäivänä.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo Vastaus kommenttiin #13

Pitäiskö nyt vähän ensin ihan rauhassa tsiigailla mihin brexit johtaa, vai onko ihan pakko sokkona juosta joka ainoan pinnalla olevan humpuukin perään?
,Näitä blogeja kun lukee, tulee tunne että ihmiset ihan oikeasti kaipaavat sekasortoa. Brexitin kannattajillakaan ei ole mitään suunnitelmaa miten tästä eteenpäin, johtavat poliitikot vaan eroavat kuin rotat laivasta ikään. Vallankumous on toki siistiä, vähän niinku Kuubassa.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ipu on ottanut keppihevoseksi "itsenäisyyden". Oletteko huomanneet että jotkut puolueen hallintoelimiin kuuluvat ovat näilläkin palstoilla kirjoitelleen tuhansia viestejä Venäjän ihanuudesta ja Suomen ja lännen kurjuudesta?

Ipun ja monen muunkin EU-vastaisuuden ainoa tarkoitus on tukea Putinin diktatuuria.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Ei itsenäisyyden noin paljoa pitäisi pelottaa, kuitenkin hiljaa mielessäsi sitä toivot.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tyypillistä puolueen sensorihöpinää.

Henry

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eikö tätä tyypillistä sensorihöpinää ole esitetty brexitin jälkee? Sitä hanketta ajaneet johtohenkilöt, Farage ja Johson ovat irtaantuneita hankkeesta. Kuka hoitaa hankkeen loppuun? En haluaisi Suomen kohdalla nähdä samanlaista arvotonta näytelmää.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Ipun ja aika monen muunkin puolueen 'itsenäisyys' ja 'kansallinen päätöksenteko' ei tarkemmin mietittynä tarkoita että kansalaiset päättäisivät itse asioistaan. Nämä konkkaronkat haluavat päättäjiksi päättäjien paikalle. Sitä ei luonnollisestikaan sanota suoraan. Apinaa koijataan.

Mitä tähän kansanäänestykseen tulee niin muistelisin valituksen, epätasa-arvon tunteen ja katkeruuden olleen paljon suuriäänisempää ennen unionia. Nimenomaan sen kansallisen päätöksenteon vuoksi. Sellaisia katkeruuden ja keskinäisen kaunan aikoja en kannata.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tässä brexitin taustalla olevat ihmiset ovat häipyneet paikalta. Kuka nyt neuvottelee EU:n kanssa uudet isopimukset? "Itsenäisen" Britanian puolesta? Ilmeisesti Farage ja ja Johson ovat varanneet itselleen puskasta huutelijoiden pusikot.

Käyttäjän ilkkawiio kuva
Ilkka Wiio

Muutama tilastollinen fakta tuosta kansanäänestyksestä.

56,89 % äänestäjistä kannatti ja 43,11 % äänestäjistä vastusti EU:hun liittymistä. Kyllä-ääniä annettiin reilut 1 620 000 ja Ei-ääniä 1 228 000. Äänestysprosentti oli 74,0. Eli ääniä antoi vähän vajaat 2 850 000 suomalaista.

Jokainen voi muodostaa oman mielipiteensä siitä, oliko äänestystuloksen kannalla reilu enemmistö suomalaisista. Jos 200 000 kyllä-äänen antajaa 8vajaa 4 % suomalaisista) olisi vaihtanut puolta, niin tulos olisi ollut Ei-puolen voitto.

Jos lähdemme siitä, että Suomen äänestystulos on ikuisesti pätevä, niin kai myös Britannian Brexit-äänestystulos on yhtä ikuisesti pätevä? Eli siltäkin osalta pulinat pois. Britit ovat puhuneet.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tämä on juuri tätä, jota voi vain kommentoida; pulinat pois.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Mitä varten enemmistön päätöstä ei saisi kritikoida? Varsin usein enemmistö on väärässä.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Kukaan ei kiistä Britannian äänestystulosta vaikka uurnilla olisi käynyt vain 2% kansalaisista.
Vielä kun löytyisi joku joka panisi päätöksen toimeen ja kertoisi huolestuneille mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Nyt jäi vähän kuva että edessä on vain huonoja vaihtoehtoja. Asian tajunneet johtajat ottavat hatkat, hissiin pieraisseet poistuvat kyydistä ensin. Ja jättävät joukkonsa pärjäämään omillaan.

Siellä on nyt kansakunta pakotettu valitsemaan puolensa ja usutettu toisiaan vastaan ja tunteet monilla kuumana. Kukaan ei tiedä mitä tulevaisuus tuo. Kahjoimmat huutavat jo Lontoon potkimista ulos koska ne ovat kaikki 'muslimeja ja pankkijuutalaisia', kuten sikäläisissä keskusteluissa mainittiin. Pahimmillaan edessä on kansallisvaltion kuolema.
Olipa isänmaallista indeed.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Äänestettiinkö silloin 1994 liitovaltiokehityksen ja yhteisvelkojen puolesta ja hyväksymisestä?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ei kansaa pidä päästää äänestämään ainakaan Suomessa mistään suuremmasta asiasta kuin Euroviisu-kappaleestamme.

P.S. Tästä mielipiteestä ei pidä järjestää kansanäänestystä.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Eikä ole kaksisesti mennyt noissa euroviisuissakaan kun kansa on päässyt pilaamaan ammattilaisten pisteytyksen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset