ManuKorkman

Eu:sta eroaminen ei ole realismia

Perussuomalaisten puheenjohtaja Halla-aho totesi radiohaastattelussa, ettei Suomen eroamisen tavoittelu unionista ole realistista, koska kansan enemistö ei kannata sitä. On hienoa, että kansan enemmistön mielipide on vihdoinkin kantautunut myös Halla-aholle. Olisiko tässä tiedonvälityksen onnistumisessa valtamedialla osuutensa?

Kansan enemmistön mielipiteestä huolimatta, Halla-aho irrottaisi Suomen unionin jäsenyydestä, jos vain saisi itse asiasta päättää. No, ei saa, koska meillä vallitsee demokratia.

Jatkossa Halla-aho aikoo olla oikein tosi kriittinen unionin suhteen. Minusta se on erinomainen asia, sillä eu:ssa on paljon korjattavaa ja uskon, että Halla-ahon älyllä, kokemuksella ja tiedoilla unionista, tuo kritiikki on luonteeltaan rakentavaa.

Tämä suhtautumisen muutos eu:n tekee Perussuomalaisista astetta hallituskelpoisempia. Vielä kun PS tarkistaa suhtautumistaan maahanmuuttoon, ruotsinkieleen ja muutamiin muihin seikkoihin, niin meillähän on yksi hallituskelpoinen puolue lisää!

Saa nähdä, kuinka notkeaksi Perussuomalaiset vielä yltävätkään, ennen seuraavia eduskuntavaaleja?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (115 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mitä lähemmäs vaalit tulee, niin kohta ne turvapaikanhakijatkin on ihan kivoja :)

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Mitä Halla-aho sitten tavoittelee jos ei eroamista EUsta ja massamaahanmuutosta? Saatana, minusta tuli orpo.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Halla-Aho antoi (realistisella) lausunnollaan kuolemansuudelman - itselleen.

Ei PS:llä ole pakolaisvastaisuuden, EU- ja Euroeron lisäksi mitään muuta yhteistä nimittäjää. Nyt jos puolueen pj antaa periksi puolueen keskeisimmästä pakkomielteestä, hänen uransa pj:nä on kohta ohi. Huhtasaari nousee kippariksi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Halla-aho valittiin persujen puheenjohtajaksi juuri siksi, että Soini oli liian lepsu. Tottahan tämä Halla-ahon lausunto on, katsoipa sitä miten tahansa. Mutta on odotettavissa, että puolue repeytyy vielä uudelleen kahtia. No, mikäpä siinä, repeytyköön.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Eu:sta ja eurosta eroaminen ei sovi kansan enemmistölle, mutta euro voitaisiin purkaa hallitusti, jos sen rinnalle otettaisiin kansalliset valuutat. EUsta on myös mahdollista tehdä itsenäisten valtioiden vapaakauppaliitto, jossa pääomat, palvelut, tavarat ja ihmiset liikkuvat vapaasti ja päätösvaltaa siirretään enemmän kansallisvaltioille. http://vesalevonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/255695...

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Halla-aho sanoi noin jo vuosi sitten puheenjohtajavaalien alla. Ei mitään uutta.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Juuri näin Toni. Halla-aho oli myös realistiEU-kansanäänesstyksen suhteen eikä halunnut sitä järjestettävän nykytilanteessa tuloksen tietäen. Hänellä (PS) on myös mielestäni hyvä ja realistinen talouspolitiikka.

Mutta tokihan blogistin on helpompi mennä tämän "farisealaisen" joukon mukana kuin ottaa asioista selvää.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Millainen poliitikko ei aja kannattamaansa asiaa, koska tämän hetkinen kansan enemistö vastustaa sitä? Realisti, heikko, tuuliviiri?

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #19
Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #20

”Syyt ovat moninaisia, mutta eroaminen eu:sta, ei ole realistinen minun mielestäni”. Osapuilleen näin totesi Halla-aho ylen radiohaastattelussa. Ajaisiko hän järkevänä ihmisenä jotain sellaista, joka ei ole realistista?

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola Vastaus kommenttiin #22

Haluaisihan hän eroon EU:sta niin kuin sanoo. Ei sitä äänestystä vaan voi mennä häviämään, tai EU erosta ei voi puhua seuraavaan 20 vuoteen. Niinpä on parempi keskittyä EU:n epäkohtien esiintuomiseen, jospa se EU:n vastustustus sitä mukaa kasvaisi niihin mittoihin, että ero tulisi realistiseksi.

Ja toki maailman politiikassa voi liikkua mannerlaatat nopeastikin, mikä muuttaisi tilanteen.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #19

Manu vastaus kysymykseen, jonka heitit....Kokoomuspolitiikko, joka kannattaa natoa.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Eihän se muuta PS / Sin puolueiden sisäistä kantaa mihinkään Fixitistä. Halla-aho otti vain aikalisän ja markkinoi sitä julkisuuteen, jotta saisi muutaman horjuvan äänestäjän äänen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mutta kuitenkin puolueväki huolehtii kaksin rattain ajamisesta ja hamuaa myös EUsta irtautumista haluavien ääniä.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Ja toisaalta PS puolue hamuaa osan niistä enemmistöä edustavien suomalaisten äänistä, jotka kannattavat EU-jäsenyyttä ja eurovaluuttaan kuulumista. Kuitenkin Halla-ahon takaraivoon on ohjelmoitu Fixit.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Brexitistä nyt sokeakin näkee ettei eroaminen ole helppo toimenpide. Halla-aho on realisti ja järkevät ihmiset näkevät todellisuuden eli liittovaltio on haudattu ja euro on hajoamassa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Olisiko niin, että jäsenyys EU-parlamentissa on aukaisut Halla-ahon silmät.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Juuri niin! Siperia opettaa, tai sitten Bryssel.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Veikkaan kuitenkin tulevia eduskuntavaaleja. Halla-aholla on intressejä Suomen suhteen, eikä niitä voi oppositiossa edistää.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Halla-aho haluaa Brysselin hillotolpan jälkeen uden hillotolpan eduskunnasta ja petaa myös itselleen ministerinpostia.

Tämä merkitsee sitä että Halla-aho on pikapuoliin valmis tinkimään myös pääperiaatteestaan, eli mamukritiikistä.

Sehän edelyttää mm. aktiivista katumista entisistä puheistä, muuten ei ministerin tuottoisa hillotolppa ole mahdollinen.

Veikkaan että nämä puheet EU- erosta enteilevät jo sitä että kohta saamme kuulla sitä "aktiivista katumista", mikä voi sitten hellyttää mahdolliset hallituskumppanit.

Se tietää myös sitä että perussuomalaisten kenttäväessä alkaa kehittymään kasvava työttömmyys puheenjohtajansa puheuta ja linjavalintoja kohtaan, mikä puolestaan eneteilee uutta repeämää puolueessa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #35

Halla-ahon linjauksen takana taitavat olla Orpon ja Rinteen mielipiteet Perussuomalaisten hallituskelpoisuudesta. Vaikuttaa vähän siltä, ettei tämä Hallla-ahon puolue ole yhtään Soinin johtamaa puoluetta vahvempi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #41

On olemassa kansanosa jolla on vankkumaton käsitys maailmasta jossa on valtioita, kuten eutooppalaiset valtiot ja niissä asuu ihmisiä jotka on saman näköisiä kuin muut samanmaalaiset, puhuvat samaa kieltä, kuuluvat samaan uskontoon ja muutenkin ajattelevat kuten kyseisen maan kansalaisten kuuluu ajatella.

Tämän kansanosan, siis persujen, mielestä näin kuuluu olla ja näin pitää olla.

Ajatus on mahdoton, niin ei ole ollut alunpitäenkään, ei koskaan, eikä kehitys ole johtamassa siihen. Näiden "persujen" mielestä EU ja maahanmuutto muuttavat maailmanjärjestystä sellaiseksi millainen maailmanjärjestyksen ei kuulu olla.

Tämä persujen kuvittelu ei ole käytännöllistä, ei faktoihin perustuvaa, eikä edes mahdollista, mutta monien politikkojen, kuten Soinin, Halla-ahon ja vaikkapa Huhtasaaren on käytännöllistä ja helppoa käyttää näiden ihmisten harhaista maailmankäsitystä poliittisena astinlautana, ensin tukemalla näitä harhakäsityksiä ja sitten, kun hillotolppa on sitten siinä aivan ulottuvilla, luopumalla siitä harhojen tukemissta.

Käyttäjän TuulaTakkala kuva
Tuula Takkala Vastaus kommenttiin #42
Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #42

Onko muuten joku jo nähnyt ulkoministerimme kommentin Irlannin kansanäänestyksestä?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #65

Sellainen on nimittäin olemassa. Tavallaan. Voihan tämä olla dadaistinen runokin:

http://timosoini.fi/2018/05/likaisen-veden-lahde/

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #66

Minusta Timon plokit menevät tahattoman huumorin osastoon. Tosin vielä nolompia ovat Toimin samaan sähkösanoma tyyliin kirjoittamat blogit.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #72

Entäs nämä Arto Luukkasen blogit?

Arto on järkevä mies ja osaa puhua yhtä järkeviä kuin kuka tahansa, mutta tiedetystä syystä Arto yrittää olla persu ja puhuu sen takia blogeissaan ihan sekavia ja puuta heinää. Jotteivät järkevät kirjoittajat sotkisi Arton suunnitelmaa, Arto on bannannut ne kaikki omasta blogistaan.

Toivottavasti Arto onnistuu yrityksessään näyttää persulta, sillä jos hänet valitaan persujen kansanedustajaksi, se tuo kyllä ryhmään lisää viisautta.

Mutta voi olla ettei persuksi pääse ellei osaa olla aidommalla tavalla sekopäinen.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #73

Arto kirjoittaa ihan fiksuja juttuja dosenttina omasta alastaan, mutta persuna silkkaa potaskaa. Hänelllä on myös ikävä tapa levitellä juoruja ihmisistä kysymysmerkin ja hymiöiden suojassa.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen Vastaus kommenttiin #74

Luukkanen KIRJOITTI ansiokkaita tutkimuksellisia blogeja kunnes alkoi persuttaa niitäkin. Eli roolit meni sekaisin; tosin vain toiseen suuntaan.

Luukkanen on oikeastaan hyvä esimerkki siitä, miten joku älykäs henkilö huomaa tilaisuutensa koittaneen, heittää etiikan romukoppaan ja alkaa häpeämättömästi sumuttamaan tyhmempiään saadakseen näiden äänet puolelleen.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #66

Oi-voi!

Soini ampuu kyllä pahasti yli.

"Kummaksi menee maailma, jos elämän puolustamista pitää puolustella"

Soini olisi kaiketi valmis kiertämään kelloa kovin paljon menneeseen. En olisi fundamentalistista uskonut!

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Kirjoitelmia uppoavasta lännestä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Halla-aho ei ole tullut yhtään suopeammaksi Brysselin määräyksille eikä haittamaahanmuutolle. Aivan turha yrittää leipoa Halla-ahosta federalistia, joudutte pettymään kuitenkin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Itse asiassa Hommaforumilla niitä pettyneitä on jo pilvin pimein. Halla-ahoa ollaan jo ristiinnaulitsemassa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eihän Halla-ahosta federeliastia halutakaan. Unionille on vain hyväksi, että sillä on siihen kriittisesti suhtautuvia puoluejohtajia jäsenvaltioissa. Kuinka se muuten voisi kehittyä entistä paremmaksi?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Aivan turha yrittää leipoa Halla-ahosta federalistia, joudutte pettymään kuitenkin."

Valitettavasti sinä Jarmo joudut nyt pettymään.
Halla-aho on jo federalisti.

Joudutte etsimään aatteellenne taas uutta johtohahmoa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Katsos, Jarmo, kun Halla-aho on töissä Brysselissä määräysten antajana.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Mitä tarkoittaa federalisti EU:ssa ? Onko se sitä samaa kuin aikoinaan 70 -luvulla kaikki eri mieltä olevat leimattiin revisionisteiksi, eikä kukaan ymmärtänyt mitä ne revisionistit olivat.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Federalisti ajaa liittovaltiota jossa Suomi menettää itsenäisyyden ja itsemääräämisoikeuden eli pitkälti Suomen nykytilaa. Suomella on kuitenkin perustuslaissa vielä maininta Suomen itsenäisyydestä ja suvereniteetista, eli kaikki ei ole vielä mennyt.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Niin Halla-aho kannattaa Natoakin. Haluaa pysyä Eu:ssa, mutta ei ehdolla tahdolla. Ne Suomen edut, jotka ovat annetaan kauhalla, saadaan lusikalla. Eivät nämä ole mitään Jussin uusia ajatuksia, niitä on esittänyt aiemminkin. Täällä kommentoivat kun eivät seuraa, eikä kuuntele, muuta kuin lööppejä, joihin nämä mielipiteet ei pääse.

Kukas se oli se "missä eu, siellä ongelma"-tyyppi. Todellakaan en yhtäläisyysviivoja vetelisi näiden kahden vålille. Toinen pohtii, miettii, toinen heittelee sloganeita, joita seuraavana hetkenä ripuloi.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tuollaiset ilmaisut, kuin ripuloi ovat turhia. Pidetään keskustelu asiallisena. Soini näki eu:ssa kaikkialla ongelmia ja Halla-aho aikoo olla sen suhteen hyvin kriittinen. Sivullisen on aika vaikea havaita herrojen välistä eroa eu:n suhteen.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Minä näen Halla-ahon viimeaikaisissa EU:ta koskevissa kommenteissa vain löysän antamista hetkeksi saaliille ( ennen vaaleja ) ja sitten kun hallitukseen on päästy, niin ääni muuttuu kellossa ja Fixit nousee jälleen esiin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Soini ja Sininen tulevaisuus alkavat molemmat S:llä. Hienosti oivallettu, Outi!

Ai, mutta eiväthän kumpikaan liity tähän blogitekstiin millään tavoin! Mutta olet siis jälleen mieliaiheesi, sinisten, parissa! Sen ryhmän, jonka tekemiset sinua eivät yhtään kiinnosta...

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kylläpä osui kommenttini kipeästi sinuun. Olen pahoillani. Mutta kommentointisi on välillä täysin ala-arvoista. Ei asiaa, eikä aiheeseen liittyvää, kuten tuo k-kirjain juttu. Vain ja ainoastaan henkilöön menevää.

Jos lähdet vertailemaan kasvispihviä kansalaisuuteen, kyllä se kertoo ajatusmaailmasi, tai no jostakin. Nyt keskustellaan eu-kriittisyydestä tai sen puutteesta. Kumpi on tässä onnistunut paremmin Soini vai Halla-aho? Kumpi on pysynyt kannassaan, periaatteitaan myymättä?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #27

"Kumpi on pysynyt kannassaan, periaatteitaan myymättä?"

Ei kumpikaan. Siperia on opettanut molempia!

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #28

Eikö? Todista väitteesi, sinähän sen esitit.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto Vastaus kommenttiin #28

Sen voi vain aavistaa kuinka Kremlissä hierotaan käsiä kun niin PS-puolue kuin Siniset ajavat Suomea irti EU:sta ja eurosta. Suomi siis takaisin lähtöruutuun, jolloin olimme YYA-sopimukseen sidottuja ? Nytkö sitten YYA 2 -sopimus ? Sitähän meille esitetäisiin heti kohta kun Fixit olisi toteutettu. Ja olisiko meillä vaihtoehtoja ?

Mitenkähän Fixitin jälkeen pieni Suomi alkaisi käydä vapaakauppaneuvotteluita muun maailman kanssa ja mitkä olisivat Suomen kortit siinä pelissä ?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #27

väärä kommentti väärään paikkaan, poisto

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #27

Mikä k-kirjainjuttu?
Ja sinusta kommenttisi osuu kipeästi jos bologistilla on mielipiteitä ketjussaan käytetettävästä kielenkäytöstä. Taas persu luomassa puolueensa tavaramerkkiä, 'röyhkeyspuolue'.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #46

Pliis Sini, jos ET TIEDÄ, MISTÄ PUHUTAAN, älä kommentoi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #55

No mikä se k-juttu oli? Se ei ilmene tätä blogia tai ketjua lukemalla.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #56

Sini, meillä on Outin kanssa meneillään juttu. Outi ensin halusi palata. En malttanut olla piikittelemättä, kun vielä valehtelijaksikin viitsi väittää. Tämäkin Outin kommentti oli yksi tuohon sarjaan: "Mitäs Outi Sinisistä piittaa..."

K-kommentin juuret ovat kuitenkin syvemmällä:

http://janimakela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/255735-...

http://tiinaelovaara1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/255...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #64

Kiitos Kai. Outi ei viitsinyt vastata. Kantoi tänne vanhat kaunansa ja alkoi riidellä tuon vanhan riidan pohjalta. Onhan sekin tapa.
Aika hassua sitten sanoa muulle "pöytäseurueelle" että suu kiinni jos et tiedä mistä puhun.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #76

Anteeksi mitä? Jos nyt taas lukisit, kuka tänne toi ja mitä!

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #82

#27. #82. Sinä toit, kommentissa 27. Mikä helkkarin k-juttu?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #84

Joka oli vastaus Kain s-juttuun....

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #76

Outi ei itse asiassa kantanut vanhaa kaunaa tänne, vaan minä. Tuo S-kirjain osuus oli piikki Outille ja viittasi tietenkin tuohon samaan k-kirjainkeskusteluun.

Outi on tuota k-kirjainta kiikuttanut muihin keskusteluihin aiemmin.

On totta, että se, ettei seurueeseen liittyneelle avata asiaa kysyttäessä, on vähintääkin hassua.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #101

Keskustelunne tuo mieleen vanhan kiistan venäläisen ja suomalaisen välillä siitä, kumpi on tyhmempi.

Venäläinen: No minä tietysti.
Suomalainen: Emmää vaan tiärä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #27

Et tainnut ymmärtää kommenttini pointtia vieläkään. Jos on vaikeaa, niin minäpä selitän sinulle: Jani Mäkelän blogin aiheena oli lakialoite. Täysin tarpeeton lakialoite. Tarpeettomuuden osoitti se, ettei yhdenkään muun eduskuntaryhmän jäsen, puheenmiehistöä lukuunottamatta, edes istunut salissa lakialoitteen käsittelyn aikaan. Yhtään puheenvuoroa ei käytetty persukoiden lisäksi.

Kerroin samassa yhteydessä toisesta yhtä merkityksellisestä lakialoitteesta, jossa kasvispihvin käyttö ruuan nimenä halutaan kieltää. Vaikutukset näillä kahdella aloitteella on yhtä tuntuvat. Huomasitko muuten, ettei blogistilla ollut vaikeuksia hahmottaa sanomaani?

No palataan tähän: tässä blogissa puhutaan Halla-ahosta ja hänen kelkankääntämisestään. Soinista ei ollut minkäänlaista mainintaa, Soinin vatsavaivoista tai ripulista puhumattakaan.

Sinulla tuntuu edelleen olevan vaikeuksia olla puhumatta Sinisestä tulevaisuudesta. Mieleeni muistuu eräs kommenttisi Tiina Elovaaralle: "koita päästä yli!"

Mutta olisiko sinulla kantaa varsinaiseen kysymykseen: mitä mieltä olet siitä ettei Halla-aho aja Suomen irtautumista EU:sta?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #62

No, itse koen kansalaisuuden niin tärkeäksi asiaksi, että sen vertaaminen kasvispihviin on irvokasta. Mutta aiheeseen. Tässä keskustelussa verrataan perussuomalaisten "muuttunutta" linjaa eu:hun. Sitä on aika vaikeaa tehdä irroittamatta siitä Soinia ja sloukaneitaan. Miten ja miksi ne eroavat Halla-ahon linjasta? Soini huuteli, vastusti, sloukanoi, ottamatta oikeastaan kantaa yhtään mihinkään. Halla-aho on järjestelmällisesti arvostellut järjestelmää perustellen kantansa, esittämällä, miten tulisi toimia. Se ei ole muuttunut, vaikka siellä ytimessä onkin. Haastattelussa käy hyvin ilmi, että EU tulee kuoppaamaan itsensä älyttömillä päätöksillään, jos se jatkaa toimintaansa näin. Edelleen suomalaisten etua meppien ym pitäisi ajaa. Ei siellä kukaan muu meitä mieti. Sen pitäisi edelleenkin olla kauppaliitto, eikä mikään wannabe liittovaltio.

Olen aiemmin sanonut, että äänestin eu:hun liittymistä vastaan. Eipä ole kantani muuttunut. Ja kyllä olen avoimesti myös persu, joka kannattaa natoa. Joten Halla-ahon mietteet käyvät omieni kanssa oikein hyvin yhteen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #78

"Olen aiemmin sanonut, että äänestin eu:hun liittymistä vastaan."

Minä äänestin liittymisen puolesta, mutta eihän tämä mennyt ollenkaan niinkuin luvattiin, mitään lupausta ei pidetty ja itsenäisyys meni kuten valuuttammekin päinvastaisista puheista huolimatta. Puolustuksekseni sanon että olin silloin harvinaisen epäpoliittinen ihminen, en seurannut politiikkaa lainkaan ja EU:n liittymisen jälkeen seuraan politikkaa sitäkin enemmän kun olen huomannut tämän jatkuvan huijauksen ja Suomen alasajon.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #79

Suuri osa ihmisistä on erittäin epäpoliittisia. Monelle eu on "ihguu, ku passia ei tarvii"-tyyppinen asia. Valitettavasti. Ja vielä Kaille. Juuri tästä syystä olen tykästynyt Halla-ahon tyyliin. Ei mennä lupaamaan mitään, koska se ei ole (eu-ero) tällä hetkellä mahdollista. Suomi tulee aina jälkijunassa kaikessa, missään ei uskalleta tehdä omaa etua ajavia aloitteita tai päätöksiä. Ytimen nuoleskelun sen sijaan Orpo, Sipilä ja Soini osaavat. Kaikki on oukei, vaikka kattilalla päähän hakattas.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #83

On tuokin vähän persumaista halveksia niitä jotka arvostavat EUssa pysymistä. Se osuu persujen omiin äänestäjäryhmiin. Täällä minun naapurustossani nämä persujen ihannekansalaiset esim harrastavat käytettyjen autojen ostelemista Saksasta. Siinä sitten Outi heitä haukkuu naiveiksi ihquttajiksi.
Mutta persujen EUviha onkin putinilaista perää, suomalasista viis, vaikka olisivat lihaa syöviä heteroäijiä tai muita persujen ihannevähemmistöjä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #86

Älä viitsi, aikuinen nainen. Jos kerron mielipiteeni eu:sta, en halveksi ketään. Sen sijaan sinulla tapa nimitellä, solvata. Ota se panta pois päästä, niin veri kulkee paremmin ja ajatus juoksee uusia uria pitkin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #88

Ota nyt jo huomioon että saamasi vastaukset liittyvät ja viittaavat niihin kommenteihisi joihin vastaan.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #83

"Monelle eu on "ihguu, ku passia ei tarvii"-tyyppinen asia."

Yritykset ja EU:n kansantaloudet ovat hyötyneet valtavasti tästä, kun sisärajoilla ei ole rajamuodollisuuksia. Kuljetuskustannukset ovat kuluerä, joita madaltamalla kaikki jäsenmaat hyötyvät. USA:n kansantalouden yksi kulmakivi on tehokas logistiikka. Siellä ei ole rajamuodollisuuksia osavaltojen välillä. EU on sisärajojen välillä rajamuodollisuudet poistamalla saanut vastaavan edun.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #97

"Yritykset ja EU:n kansantaloudet ovat hyötyneet valtavasti tästä, kun sisärajoilla ei ole rajamuodollisuuksia."

Unohditko tarkoituksellisesti ne sadattuhannet paperittomat jotka vaeltelevat Euroopassa ja aiheuttavat pelkästään Suomessa miljardikustannukset?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #98

Mikä on sinun käsityksesi miljardista, noin niinku suunnilleen?

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #98

Jos passitarkastusten piirissä olevan Schengen alueelle on rajan yli päässyt paperittomia niin se osoittaa, että on täysin mahdollista ylittää raja vaikka rajaa valvotaan rajavartijoiden toimesta. Ihmissalakuljettajat voivat operoida myös Euroopan maiden välillä passitarkastuksista huolimatta. Esimerkiksi Venäjältä tuli Schengen rajan yli turvapaikanhakijoita Suomeen. Kun suuria pakolaismääriä on liikkeellä niin se aiheuttaa ongelmia joka tapauksessa, ei vähiten niille, jotka ovat pakolaisia.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #83

Minä muuten äänestin EU:n puolesta. Olen tykästynyt nimenomaan lippospaavon EU-toteamukseen: Suomen tulee olla mukana kaikissa ytimissä. En ole yhtään linjastani antanut periksi. Liittovaltiosuunta on minun mielestäni hyvä tapa kehittää ja syventää EU-yhteistyötä.

Minun mielestäni Halla-aho ei ole uskottava millään tavalla. Hän mukamas ajaa EU-eroa, muttei sitten oikeastaan ajakaan, kun kansa ei sellaista halua. Kaksilla rattailla on kiva kolistella!

Perussuomalaisilla ei ole minkäänlaisia tavoitteita. Pääasia on, että yhdessä on ihquu ja että vastustetaan vähän kaikkea. Mutta on sentään yksi asia, josta ei perussuomalainen nykytilanteessa luovu: muualta tulleille ei anneta metriäkään! Entistä enemmän Perussuomalaiset ovat siis yhden asian liike.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #78

Lakialoite, josta persukat yksikseen jutustelevat eduskunnassa puhemiehistön haukotellessa edessä, ei aja mitään. Yhtä vähän kuin tuon onnettoman kohta entisen kepukansanedustajan kasvispihvialoite.

Kansalaisuus taitaa olla meille kaikille tärkeä juttu. Mutta niin on myös kasvispihvit. Minulle henkilökohtaisesti pihvitomaatit myös.

Tässä blogissa keskustellaan siitä, kuinka Halla-aho on ilmoittanut radiohaastattelussa, ettei hän tavoittele EU-eroa. Jokunen hommaforumilainen näyttää ottaneen nokkiinsa. Hyvä, ettet sinä, Outi, ota.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Suomen kansan enemmistö ei halua tuhota nuorison tulevaisuutta kuten brittien niukka enemmistö halusi tehdä. Britanniasta on menossa pienimuotoinen "kansainvaellus" Saksaan, entiseen vihollismaahan. Saksan kansallisuutta britit hakevat poikkeuksellien paljon juuri nyt brexitin pelon seurauksena ja ei tarvitse olla mikään ennustajaeukko ymmärtäkseen, että Saksan kansallisuutta hakevat ovat koulutettuja brittinuoria.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Nuo samaiset "koulutetut" ovat kymmen vuoden päästä kymmenen vuotta vanhempia ja yleensä ihminen oppii elämästä tuona aikakin jonniin verran. Markkinataloudessa on tiettyjä lainalaisuuksia, kuten toisen epäonni on toisen onni. Katsellaan 10 vuoden päästä kun britit ovat toipuneet taloudellisesta katastrofilta eron jälkeen, ko siellä alkaa vähän kaikki kukoistaan sen jälkheen.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Erittäin asiallinen haastattelu, suosittelen!

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Ei kai siinä..PS ei siis ole vaihtoehto millekkään.

Toni Sjö

Väärin. Kokoomus ei ole realismia. EU:sta pääsee eroon jos ja kun ajattelee oman kansansa etua ja tahtoa riittää. Kokoomukselta sitä on turha odottaa nyt tai koskaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

On jo aika persjenkin tunnustaa että EU:hun meno oli lostava asia ja euroon meno oikeastaan vieläkin parempi.

Kansa on sen jo oivaltanut, joskin kansa näki tämän asian oikein heti alusta lähtien, mikä ilmeni kansanäänestyksessä.

Mutta ainahan joku änkyröi myös kansan tahtoa vastaan, se on ihan normaalia ja sekin on demokratiaa.

Tässä EU asiassa kansalaisten tahtoa vastustaa ja sitä vastaan ankyröivät persut. Jossain muussa asiassa kansan tahtoa vastustavat muut.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Itse äänestin aikanaan EU jäsenyyden puolesta, mutta se loi tilaa kriittisyydelle kun huomasin poliittisessa keskustelussa EUn olevan virheetön ja media kentällä ei koskaan näkynyt otsikoita kolikon toiselta puolelta ja EUn näkymättömyys, se yksinkertaisesti loistaa vieläkin poissa olollaan. Se on sellainen "joku kaukainen", epätodellinen.

Tuli tunne "liian hyvää ollakseen totta".

EU ja sen fanaatikot ovat tehneet itselleen ja EU:lle vain hallaa, se on monessa asiassa epäonnistunut ja nyt on nk. "sorat reisillä", se on suurissa vaikeuksissa, yhtenäinen koheesio on rapautunut, eikä se pystynyt luomaan sitä hyvinvointia mitä luvattiin.

Itse olen aina pyrkinyt avoimmuuteen ja tekemään retkiä oman maailmankuvani ulkoreunoille, se on sikäli helvetin haastavaa, koska joutuu paljon laittamaan roskikseen sitä kuvaa jonka on itse rakentanut ja luullen sen olevan jotenkin lähellä totuutta.

Terveisin:
hämeen perähikiältä ja kaiken lisäksi keski-ikäinen "kääkkä" jota femakot ja punapiiperöt vihaa, hitsi vielä heterokin. Noh, heille vastaan: "Naama kiinni siideri pissis".

:D

Käyttäjän Raisaberg kuva
Raisa Åberg

Itse koen kyllä, että EU on tehnyt itselleen hyvää, meidän suomalaistenkin kustannuksella. Olemmeko lampaita susien joukossa siellä. Siltä se ainakin näyttäytyy joskus.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Perussuomalaiset eivät tietenkään näe virheitä Halla-ahossa ikinä, eihän messias voi olla koskaan väärässä.

Aina kun puhutaan Halla-ahon lausunnoista, niin ei mene kuin hetki, niin jo on Soini mukana kuvioissa. :)

Antaa persujen palvoa johtajaansa, kyllä se totuus tässä vuosien saatossa aukenee.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Ja sinä ja kaltaisesi ette näe muuta kuin virheitä Halla-ahossa ja persuissa. Vaikka nyky-persut olisivat mielestäni olleet Sipilän hallitukselle lopulta sinttejä parempi ja vastuullisempi vaihtoehto. Teidän olisi hyvä tutustua persujen todelliseen ohjelmaan.

Nyt mielipiteenne perustuvat täysin vääriin tietoihin ja virran mukana menemiseen. Haittamaahanmuuttokin perustuu vain Sipilän ja Orpon lepsuiluun, eikä missään rakkaudessa ole Suomen etu! Jos mielestänne on, kertokaa minulle, miten!

Ja Petteri, en edelleenkään ole persu, eikä minusta sellaista tule. Mutta asioita voi nähdä kokonaisvaltaisesti myös ulkopuolelta. Jos tahtoa on!

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Paasikivi sanoi aikanaan ”Kaiken viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen”. Nämä sanat on kirjoitettu hänen muistomerkkinsä jalustaan Helsingissä. Halla-ahokin on tullut näköjään tähän tulokseen.

Tämä sama tosiasioiden tunnustaminen koskee myös eurosta eroamista. Suomi-neidolla ei ole sellaisia rahoja ”hillopurkissa”, että se voitaisiin toteuttaa. Vuonna 2011 EKP pisti nurin Berlusconin hallituksen tämän ryhtyessä ryppyilemään.

Kertaus on opintojen äiti, mutta vertausta voisi pitää opintojen isoäitinä. EDP-velka oli viime vuoden lopussa 137,3 miljardia euroa = vertauskuvallisesti 137,3 kilometriä korkea pino painosileitä 100 euron seteleitä. Moottoritien oikeassa reunassa olevalle jatkuvalle valkoiselle viivalle kantilleen poikittain asetettuna se ulottuisi Helsingistä Heinolaan (137 km)! Jos tulee ajettua nelostietä Helsingistä pohjoiseen päin, niin tätä vertausta voi pitää mielessä siinä turvallisesti ajellessa ja valkoista yhtenäistä viivaa välillä vaivihkaa silmäillessä.

Perussuomalaisten kohdalla ei jää jäljelle muuta kuin kriittinen suhtautuminen maahanmuuttoon. EU ja euroero on syytä unohtaa. Niiden kanssa puuhailu on Don Quijoten ”tuulimyllytoimintaa.”

http://www.tilastokeskus.fi/til/jali/2017/jali_201...

Käyttäjän Raisaberg kuva
Raisa Åberg

Toimii tuo toistepäinkin, EU voi erottaa jäsenmaan, jos syy on tarpeeksi painava. Kukaan ei pohdi sitä koskaan. Suomi ei ole enää mikään ihmemaa. Mahdollisuuksien kyllä, tosiaan, mutta harmaalla alueella.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Samaa on lausunut jo ennen kuin valittiin persujen puheenjohtajaksi

Eipä taida saada persuja hajoittavaa tästä asiasta vaikka kuinka vääntäisi

Halla-aho on myös NATO myönteinen esim.verrattuna Huhtasaareen mutta hyvin pystyvät asiasta keskustelemaan

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Niin eipä siitä myöskään uutisoida ollenkaan Suomen Uutisissa. https://www.suomenuutiset.fi/kategoria/politiikka/
Tarkoitus on kerätä myös niitä ääniä jotka haluavat irti EUsta.
Persupuolue haluaa loppujen lopuksi vain valtaa siinä puolueen koko sisältö. Amen.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Suomen Uutiset on kyllä aika kyseenalainen nimi ko. julkaisulle.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #50

Puoluetoimiston ilmoitustaulu olisi hyvä nimi.

Juha Kivioja

EU alkaa murentua ihan oman mahdottumuutensa takia. Suomi ei varmaankaan tule olemaan ensimmäinen lähtijä, mutta seuraa perästä kun esim. Italia eroaa.
Suomen olisi kannattanut säilyttää oma valuutta vrt. Ruotsi ja Tanska. Heillä menee hyvin, tosin siellä on toteutettu jo työelämän reformit, mitä täällä SDP ja kommarit vastustaa.
Meillähän suomessa menisi hyvin jos ei tarvitsisi kustantaan EU maksuosuuksia ja holtittoman maahanmuuton kustannuksia...samaan aikaan suomalaiset hyvinkouutetut nuoret muuttavat ulkomaille suurin joukoin.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman
Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kannattaa kuunnella tuo Halla-ahon haastattelu niin ei tarvitse jakaa vääriä näkemyksiä Halla-ahon mielipiteistä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Halla-Aho puhuu joutavia.

Kannattaisi muistaa, miksi unioniin kerrankin liityttiin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kannattaisi muistaa, miksi unioniin kerrankin liityttiin."

Lisää työtä, kaupankäyntiä ja hyvinvointia. Kaikki nämä ovat historiaa mutta turvattomuutta saatiin terrorismin muodossa eli tehtiin hemmetin huono diili.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Ai saatiin turvattomuutta? Ennen unioniin liittymistä Suomessa tapettiin 100–150 ihmistä vuosittain, nyt jo monena vuonna peräkkäin alle 80. Suuren turvapaikanhakija-aallon jälkeisenä vuonna 2016 henkirikoksia tehtiin 63, väestöön suhteutettuna vähiten sitten vuoden 1782.

https://findikaattori.fi/fi/97

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kyllähän EU-jäsennyydellä Suomi aselmoitiin osaksi läntistä Eurooppaa ja läntistä maailmaa. Pärjäsimme alkutaipaleen EU:n jäsenenä loistavasti ja v. 2008 jälkeiset ongelmat ovat itse aiheutettuja ja kotimaista alkuperää.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Halla-aho lienee samassa linjassa Baltian maiden kanssa maahanmuuton suhteen. Ei siis kovinkaan äkkijyrkkä linja. Tästä eniten pahoillaan ovat puna-viher-kommarit. Ei mitenkään johdonmukaista toimintaa heilläkään, että ollaan vaatimassa PS:ää palaamaan linjalle, milla tavalla ovat heitä oppineet imitoimaan. Vai olisivatko itse olleet kaiken aikaa olleet väärässä ja aidosti nyt katkeria.

En ole pahoillani perussuomalaisten EU-politiikan takia. Kannattajat ja vastustajat melskaavat somessa ja ovat kaikissa puolueissa ääriainesta puoleen tai toiseen. Persuissa maltillisia on väkisinkin enemmistö.

Oleellista on enemmänkin se, mikä on suhtautuminen Venäjään ja trumpismiin. Se kyllä mietityttää, mutta jos Nato-jäsenyyttä alkavat ajamaan, niin paljon on sillä korjattu.

Mitä sitten tulee Soiniin vertailun suhteen, Halla-aho vaikuttaa poliittisena toimijana huomattavasti asiallisemmalta ja tuntuu osaavat johtaa porukkaansa paremmin kuin Soini.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Halla-aho vaikuttaa poliittisena toimijana huomattavasti asiallisemmalta ja tuntuu osaavat johtaa porukkaansa paremmin kuin Soini."

Soinin populismi keskittyi lähinnä EU- kritiikkiin. Halla-ahon populismi keskittyy edelleen maahanmuuttoon.

Nyt EU- kritiikki alkaa olla historiaa persujen osalta ja Halla-aho voi antaa siitä järkeviä lausuntoja, kun EU- kritiikillä ei voi enää vaaslivoittoon ratsastaa.

Maahanmuuttokritiikillä saa yhä ääniä ja siksi Halla-ahio keskittyy nyt siihen.

Soini ei alunpitäenkään ole koskaan ollut maahanmuuttokriittinen ja siksi maahanmuuttokriittisten vallankaappauksen jälkeen sinisille tuli puolueesta lähtö.

Näistä asemista jatketaan.

Perussuomalaiset jatkaa maahanmuuttokritiikillään ratsastamista.

Sinisillä ei ole oikein mitään agendaa.
Se yrittää pyrkiä yleismuolueena eduskuntaan, mutta jotta sinne pääsisi pitäisi olla joku populistinen aihe millä ratsastaa.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Halla-aho on kyllä poliitikkona kaikkea muuta kuin populisti.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #93

"Halla-aho on kyllä poliitikkona kaikkea muuta kuin populisti."

Juu, minä kovasti ihmettelin kun eräässä puheessaan kannattajilleen Ha kertoi paljaan totuuden brexitistä, eli sen että vaalitulos saavutettiin valehtelemalla härskisti ja kiihottamalla kansaa.

Ihan kaikkea Ha ei sentään sanonut, esimerkiksi sitä että brexit tulee taloudellisesti kalliiksi sekä briteille että Euroopalle kokonaisuudessaan.

Sen Ha myös sanoi että esim. Norja on käytännössä EU:n jäsen, paitsi muodollisesti.

Isänmaallista hehkutustakaan ei Ha kovin hirveästi harrasta, hänen ainut heikkoutensa näkyy olevan tuo muslimiviha, joka taitaa olla yhtä paha kuin Hitlerin juutalaisviha. Mutta se muslimivihakin näyttää kyllä olevan jotenkin laimenemaan päin, lieneekö Ha:lla mielessä vaikkapa hallituksen hillotolppa, minne ei ole asiaa ennenkuin puheet pehmenee, niin että se voidaan tulkita aktiiviseksi katumiseksi

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #93

Vain populisti nimeää Huhtasaaren tyyppisen henkilön presidenttiehdokkaaksi.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Nato on puhdas puolustusliitto. Se ei ole talous-, finanssi-, ulko- eikä edes turvallisuuspoliittinen yhteisö.

Jos Suomi jäisi EU:n yhteisön ulkopuolelle ( tekisi Halla-ahon haaveilemat Fixitit ) , niin kenen kanssa me sitten alkaisimme kehittämään yhteistä tiivistä talous-, finanssi-, ulo- ja turvallisuuspolitiikkaa ? Moskovan kanssako taas ?

Tulee muistaa, että Suomi on väestöltään ja resursseitaan pieni maa. Emmekä me ole geopoliittisesti samassa asemassa kuin muiden eurooppalaisten maiden kainalossa oleva vuoristoinen Sveitsi, jonka geopoliittinen asema ei ole kenellekään tärkeä. Suomi sijaitsee idän ja lännen rajalla päin vastoin kuin Sveitsi tai Itävalta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Yksi asia mistä mä pidän yli kaiken on persujen kiemurtelu, no hullulla on halvat huvit :)

Yleensähän täällä kiemurtelee Huhtasaari ihmeellisine selityksineen ja uusine normaaleinen, ja aina välillä heittää dosenttikin oman sormensa toisen rintakehään ja tönii melkein kumoon.

Nyt sitten on vuorossa Halla-ahon puolustelijat, jotka useat ovat olleet sitä mieltä, että EU:sta on päästävä eroon, mutta kun johtaja nyt sitten hiukan vetää takaisinpäin, niin eihän sitä tietenkään sovi arvostella.

Juu tiedetään Halla-aho on ennenkin näin puhunut, mutta kannattajille se on ollut vain hieman pimennossa, sillä persukannattajahan vihaa EU:ta ja turvapaikanhakijoita, siinä ei yksi Halla-ahon mielipide paljon paina.

Kyllä omaa johtajaa on puolustettavakin, sillä puolustusasianajajien käyttöhän on varsinkin persuille tullut muissa yhteyksissä erittäin tutuksi. :)

Käyttäjän OssiPajunen kuva
Ossi Pajunen

"Vielä kun PS tarkistaa suhtautumistaan maahanmuuttoon"

Miten sinusta PS:n pitäisi tarkistaa linjaansa suhteessa maahanmuuttoon?

Jos seuraat muissa pohjoismaissa käytävää maahanmuutto-, turvapaikka -ja integraatiokeskustelua, niin voit huomata PS:n kannattavan pohjoismaista maahanmuuttolinjaa. Esim. Tanskassa ja Norjassa kokoomuksen SISARpuolueet ajavat huomattavasti tiukempaa linjaa kuin kokoomus Suomessa. Nyt tilanne on muuttunut myös Ruotsissa. Perussuomalaisten maahamuuttolinja on siten enemmän vastaava kokoomuksen sisarpuolueiden kanssa kuin itse kokoomuksella.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Maahanmuuttajien määrä väestöstä on Ruotsissa 17%, Norjassa 13,5 ja Tanskassakin vajaat 9. Suomessa 6%. Saa nähdä, millä aikavälillä Suomi saavuttaa jonkinlaisen Pohjoismaisen tason maahanmuuttajien määrässä. Suomen kokoomus toimii luonnollisesti itsenäisesti omien näkemystensä mukaan. Naapurit varmaan mielellään antavat neuvojaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Saa nähdä, millä aikavälillä Suomi saavuttaa jonkinlaisen Pohjoismaisen tason maahanmuuttajien määrässä."

Jos 6% väestöstä olisi turvapaikanhakijoita, niin se tarkoittaisi noin 300 - 400 tuhatta, eikä Suomessa ole kuin muutama kymmenen tuhatta turvapaikanhakijaa.

Valtaosa mamuista on siis työperäisiä, opiskelijoita tai sitten avio- tai avopuolisoita.

Suomeen tarvittaisiin lisää väkeä nimenomaan työtä tekemään, joten olisi syytä rohkaista tavalla tai toisella työn perään maahan muuttavia. Saataisiin pyörät pyörimään ja elinkeinoelämä kukoistamaan.

Voi olla että tuo Ruotsin 17% mamuja olisi sopiva määrä.

Juha Hämäläinen

Halla-ahosta kuoriintuuu nyt oikea poliitikko, joka ajaa omia etujaan ja on opportunisti ja takinkääntäjä kuten Soini. Sillä pääsee Suomessa pitkälle.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Kokonaisuutena Ps:n linja on muuttunut puoluekokouksen jälkeen. Ensin arvomaailman ja oikeudenmukaisuuden osalla ja nyt jo poliittisessa linjauksessa.
Palttoo kääntyi että pamahti.
Haluttuna ovat ne samat hillotolpat, joista ovat esim. Sinisiä syyttäneet. Julkisuudessa Ps puoluejohdon lausunnot näyttävät sorvautuvan niin, että ne eivät liikaa ärsytä kenttäväkeä mutta antavat selkeän viestin alistuvuudesta tuleville hallituspuoluekanditaateille. JH tietää jo nyt, että oppositiopuolueena ja yhden asian liikkeenä sillä on tuloksena pysähtyneisyyden tila ja taantuminen, ellei asialle tehdä jotain.
Entinen jargonia ei enää käy, koska vajaan vuoden päästä on myös puheenjohtajan pesti katkolla. Halla-aho on siis pakotettu toimimaan.
Puhdistukset jatkuvat edelleen, vaikka niiden esilletuomista on paimenpuheilla jarrutettu. Halla-ahon tuoli heiluu ihan samalla tavalla kuin ns "maltillisten" aktiivien.
Ps luo nahkaansa koko ajan monella tasolla, eikä loppua näy. Slunga-Poutsalo näytti merkit viimeksi. Puolueella on monia toimihenkilöitä palkkalistoilla ja kaikkien työ ei suinkaan tule jatkumaan sen jälkeen kun eduskuntavaalit on käyty.Kansanedustjista puhumattakaan.
Niin kauan kuin tilanne jatkuu ilman vakiintunutta linjausta ja järjestystä on hallitus tiekin tuskainen. Ja on syytäkin olla.
Ailahtelevainen, hallinnollisesti kuriton puolue olisi todellinen taakka kenelle tahansa pääministerille.
Kuten näimme perustuslakivaliokunnan asiakirjojen vuototapauksessa,luottamuksen säilyttäminen on kaiken järjestyksellisen demokratian kulmakivi.
Savonlinnassa pitämässäni piiripuheenjohtajan puheessa puhuin juuri näistä riskitekijöistä, eli siitä, jos epäkohtiin ei puututa tiukalla otteella, on vaarana jatkuva puolueen hajoamisreaktio. Tämä tapahtuu aina sisältä päin.
Nyt puhdistuksia keppihevosena käyttävät tahot ovat päässeet valtaan ja tavoitteeseensa mutta uutta "puhtautta" on jo tulossa.
Tällainen puolue ei todellakaan ole vakavissaan otettava hallituspuolue.
Tulee olemaan hyvin mielenkiintoista nähdä, kuinka perussuomalaiset "uudet tuulet" sorvautuvat yhteen sosiaalidemokraattisten ajatusten kanssa, suloisessa konsensuksen hengessä? Sillä sitähän tämä uusi tilanne nyt vaatii.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Niin, tämä ohjelma kannattaa todellakin kuunnella, eli tämä mihin blogisti kaiken perustaa, vaikka epäilen että lieneekö on kuunnellut.
https://areena.yle.fi/1-4406221

Sitten voi palata takaisin tähän blogiin.

Muutenkin ylen brysselin kone on parhautta.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Jos kuuntelee edes viimeiset 10 minuuttia niin se riittää.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Pidät hyvänä, että Halla-aho kuuntelee kansan enemmistön tahtoa, kun kyseessä on EU-jäsenyys. Miksi kansan enemmistön tahtoa ei pitäisi kuunnella, kun kyse on ruotsinkielen asemasta?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Puolueethan muokkaavat kansan mielipidettä ja ajavat erilaisia suuntauksia. PS ajaa kaiken maailman ei-suomalaisia suuntauksia.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Käsittämätöntä hölynpölyä taas. Pakkoruotsista luopumista on kannattanut suurin osa suomalaisista jo ennen, kuin persuista kukaan oli mitään edes kuullut. Miten edes jaksat kirjoitella tuollaista höpöpropagandaa jatkuvasti?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Viime aikaista realismia erilaisten kyselyiden perusteella:
-haluatko, että erotaan eu:sta.....ei
-haluatko, että liitytään natoon...ei
-haluatko, että pakkoruotsista luovutaan......kyllä
-haluatko lisää turvapaikanhakijoita.......ei
-sote ja maakunta uudistus.....ei

Muoks. miten kansa todella äänestäisi?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ens keväänä, tai sitten jo aikaisemmin on se ainoa kysely, millä on merkitystä. :)

Perussuomalaisten tilaaman tutkimuksen mukaan iso osa suomalaisista ei halua lisää turvapaikanhakijoita.

Mistä sitten mahtaa johtua, että kaikista kovinta ääntä tästä pitävät persut, ja silti ei kannatus nouse?

Olisiko mahdollista, että kyseessä on uskottavuus, kyllästyminen, ja se, että tämä persujen elämän ja kuoleman kysymys ei oikeastaan kiinnostakaan kansaa niin paljon.

Teillä on enää yksi agenda, kun EU:kin kelpaa, ja sekään agenda ei tunnu kansaa kiinnostavan.

Aika surulliselta näyttää tulevaisuus, ja se kyllä näkyy gallupeissakin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset