ManuKorkman

Onko keskustelu Perussuomalaisten kanssa mahdollista?

Olen viihtynyt täällä US -puheenvuorossa keskustelemassa jo vuosien ajan. Uutta tietoa ja uusia näkemyksiä on tullut usein vastaan. On ollut myös rikastuttavaa kohdata ihmisiä, joiden näkemykset poikkeavat omistani täysin. Aina silloin tällöin olen joutunut muuttamaan käsityksiäni asioista. 

Yhteisiä näkemyksiä on löytynyt niin vasemmistoliittolaisten, demarien, piraattien, kepulaisten kuin monien muidenkin kanssa. Olen pitänyt sitä hedelmällisenä, ainakin omalta osaltani.

Edellä mainittujen lisäksi on vielä tämä perussuomalaisten aggressiivinen siipi ja ne sitoutumattomat hännystelijät, jotka seuraavat edellisiä kaikkialle. Tähän ryhmään kuuluvat katsovat oikeudekseen herjata muita mielensä mukaan kaikenlaisilla  ”hauskoilla” nimityksillä, ja kun heille antaa vähänkin takaisin, niin alkaa itku ja punainen kortti heilua. Olen kohdannut US -puheenvuorossa rajoittuneimmat ja heikkolahjaisimmat ihmiset, joihin en ole törmännyt missään muualla koko tähänastisen elämäni aikana. Kiitokset siitä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (104 kommenttia)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Olen viihtynyt täällä US -puheenvuorossa keskustelemassa jo vuosien ajan."

En ole nähnyt teiltä vihervasemmiston edustajilta mitään keskustelua vaan lähinnä räksytystä asian vierestä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kuulitko Manu? Ei auta että esittelyssä lukee "Kokoomus", vihervassari mikä vihervassari.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Minusta sinun kanssasi on ollut aina ilo keskustella. Kiitokset siitä!

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Samoin! Minustakin on aina mukava keskustella Makkosen kanssa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Vastaus otsikon kysymykseen: On.
Minulla on perussuomalaisia ystäviä ja heidänkin kanssaan keskustelu on luontevaa, tuttavallista ja rakentavaa. Harvoin jos koskaan keskustelemme maahanmuutosta koska molemmat tietävät toisensa mielipiteet eivätkä ne ole yhteen sovitettavissa. Ei haittaa.

Sen sijaan Manunkin mainitsema aggressiivinen siipi tuntuu olevan yliedustettuna "Puheenvuorossa" ja heidän kanssaan keskusteleminen tuntuu mahdottomalta silloinkin jos banninappulaa ei ole painettu. Samat henkilöt jotka uhriutuvat kiusaamisestaan kutsuvat toisten tekstejä milloin kuraksi, milloin oksennukseksi tai ulosteeksi. Ei tuo minua haittaa, jääpähän maailmaan taas jälki siitä minkälaista porukkaa on rakentamassa kuvaa persuista, moni näistä tuntuu olevan jonkinlaisia paikallistason pomoja.

Itselleen se sika haittaa tekee kun kaukalonsa likaa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kunnallispolitiikan puitteissa tapasin monia fiksuja ja sympaattisia Perussuomalaisia. Puhuikin nyt tästä militantti siivestä.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Toisaalta semmoinen on ääneen todettava, että aikalailla sieltä "vastapuolelta" tulee myös kuraa niskaan. Ainakaan omalta kohdaltani en tunnusta sitä, että itse olisin provokaattori kaiken aikaa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Sinun kanssasi on voinut aina keskustella, vaikka eri mieltä olisikin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mukaavahan niiden kanssa on vääntää, mutta tuntuu vaan sitä, että ne ovat melko herkkiä, ainakin tänne kirjoittavat.

Herkkyys on hieno asia ihmiselle, ja herkkiä pitää ymmärtää :)

Banninappula on tosiaan heillä herkässä, he tykkäävät nimittäin usein keskustella vain saman maailmankuvan omaavien kanssa, arvostelu on persuille usein kiusaamista, niinkuin tuolta Kangasojan blogistakin käy ilmi.

Minäkin melko kauan odotin, että Kangasoja ei enää kestä arvostelua, ja tänään sitten hän minulle sen bannin laittoi. Olen melko ylpeä, että niin moni persu on minuun kypsynyt, mutta jos he ajattelivat sillä minut hiljentää,niin siinä he ovat kyllä väärässä, minähän pukkaan entistä enemmän blogia sitten.

Kangasoja itse kirjoilee ja haukkuu, mutta persujen kielenkäyttöön kun on tutustunut, niin eihän se mitenkään epänormaaalia ole, se on uutta normaalia se.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Vähän jäi vaivaamaan, että hävisin oksennuskuninkaan tittelin sinulle. Koetan kestää.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #13

Hävisin jollain 0,01:n tuomiolla. Harmittaa vietävästi

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Heikkolahjaiset ihmiset ovat kyllä useimiten hyväntahtoisia. Määrätyillä persuilla on vain taktiikkana olla olevinaan heikkolahjaisia.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Sini Lappalainen leimaa jo heti heikkolahjaiseksi sellaiset persut jotka alkaisivat keskustelemaan. Lappalainen tietenkin pitää itseään parempilahjaisena.

Minun puolesta Sini Lappalainen voi keskustella omienn parempilahjaisten ryhmän kanssa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Minähän päinvastoin kyseenalaistin sen että pahuuttaan ja keskustelutaktiikkana heikkolahjaisiksi tekeytyviä kutsuttaisiin heikkolahjaisiksi.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Yritin olla ystävällinen ja käytin termiä heikkolahjainen. Mielessä kävi monia muitakin.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Lisäys, en halua millään leimata heikkolahjaisia aggressiiviseksi persuiksi. Pahoittelen.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto Vastaus kommenttiin #17

# 17 Koska näytät tietävän, keitä voi leimata heikkolahjaisiksi, kerro toki meillekin.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

#5 Mikähän mahtaa olla sinun taktiikkasi heikkolahjaisuuden havaitsemiseen?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Ihmisen rajalliset lahjat tulevat helposti ilmi lukemalla hänen tekstejään. Herjaavat nimitykset muista kirjoittajista, kyvyttömyys perustella kantojaan, aggressisuus eri mieltä olevia kohtaan jne. Nämä ovat jokseenkin selviä merkkejä heikkolahjaisuudesta.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto Vastaus kommenttiin #71

# 71 ”Ihmisen rajalliset lahjat tulevat helposti ilmi lukemalla hänen tekstejään……Nämä ovat jokseenkin selviä merkkejä heikkolahjaisuudesta.”
Luvallasi laitan tähän muutaman esimerkin:
-Vähän jäi vaivaamaan, että hävisin oksennuskuninkaan tittelin sinulle. Koetan kestää.
-Yritin olla ystävällinen ja käytin termiä heikkolahjainen. Mielessä kävi monia muitakin.
-Lisäys, en halua millään leimata heikkolahjaisia aggressiiviseksi persuiksi. Pahoittelen.
-Voisihan tuon ihmisyytensä muutoinkin todistaa, kuin miettimällä kannattaako homo ampua.
-En ole missään enkä koskaan väittänyt persuja mukaviksi tai fiksuiksi, mutta olen tavannut muutaman sellaisen.
Minulle – siis ilmeisen heikkolahjaisena – ei avaudu, tämän lahjakkaan kirjoittajan kommenttien logiikan sisäinen kauneus ja niiden tuoman informaation suunnaton määrä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #79

Harvemmin asia avautuu yhdellä yhteydestään irroitetulla lauseella. En ole kutsunut sinua heikkolahjaiseksi, joten on turha loukkaantua olemattomasta.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto Vastaus kommenttiin #81

#81 En suinkaan ole loukkaantunut. Miksi olisin? Itsehän itseäni heikkolahjaiseksi luonnehdin, tosin provosoidakseni sinua. Toin vastauksessani esiin tosiasian, että kirjoitetusta tekstistä ei voi vetää suoraan johtopäätöstä kirjoittajan lahjakkuudesta tai lahjattomuudesta. Myönnän toki, että kirjoitustyyli, kieliopin hallinta ja tietenkin tekstin asiasisältö kielii paljon kirjoittajasta, mutta alatyyliä tai tyylittömyyttä voi lahjakas myös käyttää välineenä arvojensa esille tuomiseen. Tätähän Sini Lappalainen sivusi kommentissaan {5}, joskin ehkä enemmän karnevalistisessa mielessä. Lahjaton – mikäli tällaista arviota voi ylipäätään käyttää, eihän lahjaton ole välttämättä kyvytön kaikilla elämän alueilla – kirjoittaa käsittääkseni pelkällä tunnetasolla, eli mitä päähän pälkähtää, mikäli nyt ylipäätään pystyy luettavaa tekstiä tuottamaan.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Kyllä minä tulen juttuun kenen kanssa vaan, jopa Perussuomalaisten kanssa, mutta en vassari ja viher kakaroiden kanssa, sen sijaan tulen juttuun näiden puolueiden keski-ikäisten kanssa.

Muistan 3 vuotta sitten eräässä lounasravintolassa olin kestittämässä firman asiakkaita ja meidän viereisessä pöydässä istui pari nuorta naispoltiikkoa, toinen vasemmistoliiton ja toinen vihreiden edustaja.

He keskustelivat vakavissaan politiikasta ja tulevaisuutta kuntapolitiikassa, jossa he totesivat, ettei keski-ikäisille ihmisille pidä antaa ääntä päätöksenteossa, heidän mielipiteitään ei pidä kuunnella, ne pitää ohittaa ja tämä meidän pitää ottaa ohjelmaamme.

Kuuntelimme hörö korvilla, hymyilimme heidän jutuilleen, jolloin meidän päämies kysyi lyhyesti ja ytimekkäästi:

"Anteeksi että sekaannun keskusteluunne, mutta saanen kysyä, monta vuotta menee kun olette keski-ikäisiä ja onko viisasta ajaa politiikkaa joka estää teitä keski-ikäisinä osallistumasta siihen?".

Tuli totaalinen hiljaisuus ja häpeissään keräsivät kamppeensa ja jätti safkat syömättä.

Tarinan opetus: Punavihreä typeryys.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eiköhän tuollaiseen typeryyteen ole syyllistynyt nuoria poliittisesta taustasta riippumatta?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Vihervasemmistossa, nyt vaan vallitseva agenda on että keski-ikäisyys on taantumuksellisuutta, pysähtyneisyyttä. Tosin on se kyllä tarttunut Kokkari pissiksiin kanssa.

Meidän perheessä muuten on aina äänestetty Kokoomusta, se opetettiin meille pentuiässä, koska yrittäjä perhe.
Olen minäkin ollut yrittäjä 30 vuotta, mutta en enään. Tosin en enään ole äänestänyt Kokoomulaista sitten 90 luvun. Siitä on tullut melko mulqvisti Puolue, enkä ole myöskään äänestänyt mitään muitakaan.

Ei vain ole sellaista Puoluetta olemassa, joka vastaa arvojani.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #23

Sama homma äänestämisvaikeudessa: Eduskunnassa 80% mistä puolueesta tahansa ovat vain napinpainajia, koska pelkäävät, että puolueen eliitti ei anna rahaa seuraaviin vaaleihin, jos ajattelee itsenäisesti eikä Leninin oppien ["demokraattinen sentralismi"] mukaisesti.
Mitä tehdä sellaisen kansanedustajan kanssa, jonka päätavoite on tulla uudelleenvalituksi eikä edustaa kansaa?
Olen siis siirtynyt äänestämään pienpuolueita. Ainahan se jotakuta hatuttaa, kun "äänet eivät tulleet heille, vaan menivät ns. hukkaan". Mielummin niin kuin pönkittää puolueen tarhaamia politikkoja.

Henry

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen Vastaus kommenttiin #23

"Vihervasemmistossa, nyt vaan vallitseva agenda on että keski-ikäisyys on taantumuksellisuutta, pysähtyneisyyttä. Tosin on se kyllä tarttunut Kokkari pissiksiin kanssa."

En tiedä menenkö nyt pissiksestä vai mistä, mutta onhan se sanontakin olemassa, ettei vanha koira opi uusia temppuja.

Minusta taantumukselliset nauttivat hyvästä nykytilanteesta, johon ei oltaisi päästy ilman (nuoria) edistyksellisiä. Ilman heitä nyhrättäisiin edelleen luolissa.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Risto Laine osallistui keskusteluun keksimällään pöytäkaverinsa viisauksilla. Aikaa tuon "kuullun keskeustelun" julkistamiseen toki kesti kolme vuotta. Joskus typeryyden kirjoittamisen harkintaankin kuluu aikaa. Mutta miksi se Laineella kesti kolmisen vuotta?
Aivotoiminnan liplatus kesti noinkin kauan. Mutta hyvä antaa vähästäänkin!

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Eiköhän se ole Kallinen sinun ongelmasi, ei minun.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Voikohan ääripersuudesta eheytyä?

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Ääripersudemoni lähtee ihmisestä vain rukouksella ja paastolla?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Perussuomalaisia on suvussa, tuttavissa ja naapurustossa. Jostain syystä ne pääsääntöisesti miesoletetut prinsessat löytyvät täältä blogistanista. Kaava on aina sama. Kirjoitetaan blogi, jotta voidaan tölviä kommentoijia. Antaa ”samalla mitalla”, sanotaan. Todellisuudessa ei anneta millään mitalla. Sitten bannataan, kuten lapset hiekkalaatikolla. Jos joskus kasvavat aikuispoliitikoiksi, huomaavat, että bannaaminen ei enää onnistukaan.

Samaa kaavaa ovat noudattaneet aiemmin myös eräät Kd:t. Kunnes saivat punaisen kortin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Vihervasemmiston räksytys asian vierestä ei ole mitään keskustelua.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Milloin sinä Makkonen itse koet viimeksi kirjoittaneesi asiaa?

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Ei Makkosella ole asiaa. Pelkkä poskisolisti!

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Voin sanoa vain suoraan että ON!

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Koittakaa kirjoittaa tähän vaikka joku totuusväite siis sellainen joka on falsifoitavissa ts. voi olla oikein tai väärin ja keskustellaan siitä onko se oikein tai väärin. Ihan mielenkiinnosta.

Esim. päätelmä

Immonen on jossain kuvassa jossa on joku ns. natsi
Immonen kannattaa natseja, on natsi, kaikki perussuomalaiset ovat natseja,
kannattavat natsiaatteita

-> päätelmä on epätosi ja sen esittäjä joko trollaa tai kuuluu johonkin
laitokseen jonka johdosta on syyntakeeton ts. ei ymmärrä että 'päätelmä'
meni metsään.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Olen tavannut monia fiksuja persuja. Immosta en ole tavannut.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Jos puhut ryhmästä perussuomalaiset on jäsenten lukumäärä se 11 000, kunnanvaltuutettujen 770, kansanedustajien 17, joten siihen nähden henkilökohtaisista
kokemuksistasi et voi vetää mitään johtopäätöksiä mihinkään suuntaan. Jos nyt koitetaan keskustella perusrölläämisen sijaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #29

Eli Manun kokemuksia siitä että on tavannut fiksuja persuja ei killata?
Vai mitä yrität sanoa?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #31

Niinpä, he tekevät sen itse.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #31

Jos Manu on tavannut muutaman mielestään mukavan persun tämä on toki kaiketi kiva henkilökohtainen kokemus mutta siitä ei kai millään logiikalla voi päätellä mitään mitä perussuomalaiset ovat yleensä, kokonaisuutena, ryhmänä, päätelmä "tunnen kolme ja siitä yleistän koko ryhmään" ei päde.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #35

En ole missään enkä koskaan väittänyt persuja mukaviksi tai fiksuiksi, mutta olen tavannut muutaman sellaisen.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #29

”Olen tavannut monia fiksuja persuja”. Tämä on oma kokemukseni, ei tilastotiedettä. Jos haluat todistaa, että olen kokemuksestani huolimatta väärässä, niin siitä vaan.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #32
Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

" 24 Rasismista ja rasisteista kirjoittaminen se vasta on lepoa aivoille, ei tarvitse pelätä seuraamuksia, puhut mitä tahansa paskaa, niin aivonsa nitistäneet taputtavat käsiään lasittuneet silmät tuijottaen auringon laskuun. Puheliaisuuden ja asiantuntemuksen kesken ei ole mitään selvää korrelaatiota.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

"Immonen on jossain kuvassa jossa on joku ns. natsi
Immonen kannattaa natseja, on natsi, kaikki perussuomalaiset ovat natseja,
kannattavat natsiaatteita"

Ainakin perussuomalaiset tykkäävät rakennella olkiukkoja.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

No, lukutaidottomia uskovaisia löytyy joka puolueesta. Ja sitten on tämä PS:n pahimman siiven hang-around-porukka - ihan omaa luokkaansa.

Olen minä senkin ihmeen kokenut, että persut on pyytänyt lupaa saada lainata tekstejäni ja eräs kansanedustaja pyysi minulta eräästä asiasta koosteen. ;)

Määrättyjä PS:n kannattajia arvostan, koska eivät räksytä ja tietomäärä siitä mistä kirjoittavat on suuri.

Henry

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tottakai persuissakin on ihan tavallisia tallaajia, mutta puolueen puheenjohtaja ja johtajisto sen linjan tekevät, joiden persuteella mielikuvat ja totuus selviää.

Halla-ahon puheet, kirjoitukset, tuomiot, MV-lehti sympatiat jne, antavat juuri sen oikean kuvan.

Sitten kun vielä täällä lukee eräiden persujen kirjoituksia tai kommentteja turvapaikanhakijoista, niin kyllä se melko surullinen on se julkikuva.

Jokainen itse valitsee puolueensa ja ketä kannatta, eli kyllä niiden monen persujen mielipiteet siten ovat yhtäläisiä johtajansa linjan kanssa.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Halla-Aho on mielenkiintoinen tapaus, ainakin omasta mielestäni. Hänen ajattelunsa ja tapansa on ollut tuoda loppuun mietityt näkemyksensä esiin tyrmäävän suoraviivaisesti, sekä pedanttisuus tilastoissa, faktoissa ja logiikassa maahanmuutto kysymyksissä. Melko kylmä kaveri näin äkkiseltään, mutta on aina osannut kirjoituksissaan jättää tilaa pikkunilkeille. Olen alkanut ymmärtään miksi häntä vihataan ja rakastetaan.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #34

Halla-aho on mielenkiintoinen tapaus rehellisyytensä takia ts. hän vie ja on vienyt päättelyketjunsa julkisesti läpi eli huomattava määrä muitakin, tuhansia, yliopistoihmisiä voisi tehdä saman heiltä vain puuttuu 'muna' tehdä se, varsinkin siis julkisesti. Eli uudestaan Halla-ahon ajattelukuvioissa ei ole mitään poikkeuksellista vaan pikemminkin päinvastoin ne menevät aika klassisen logikaan ja tiedemaailman metodien mukaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #38

Kuten pohdinta siitä että korvaisiko homon ampumisesta koituva hekuma siitä koituvan tuomion aiheuttaman vaivan?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #39

Tyypillinen esimerkki klassisesta logiikasta ja tieteellisestä metodista. Vähemmän koulutettu olisi voinut vastata homolle, ettei kiinnosta. Halla-aho jäi syvällisesti pohdiskelemaan eri vaihtoehtoja.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #40

Manu ja Janne, jokaikisen maailmassa kirjoitetun lauseen jälkeen: "mut kun", ette nouse älyllisesti muiden yläpuolelle.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #39

Yksityisestä yleiseen. Halla-aho on kirjoittanut aika monta riviä tekstiä. Muutaman näistä riveistä olisi näin vuosia jälkikäteen tarkastellen voinut muotoilla toisin. Muutama moinen erhe todistaa vain sen, että Halla-aho on ihminen ja erehtyväinen. Jos näitä rivejä olisi paljon, toistuvasti, yhä, se tarkoittaisi jotain muuta ts. sen että
x (x:ään voi keksiä, kehitellä vaikka mitä). Vähän kuin löydät Dostojevskin Idiootista kirjoitusvirheen jonka nojalla sanot että paska kirja, kirjoittajakin on sen nojalla kirjansa nimen väärtti.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #42

Voisihan tuon ihmisyytensä muutoinkin todistaa, kuin miettimällä kannattaako homo ampua.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #45

Täydellinen yksityishenkilö kirjoitti tuon vuonna 2003 johon hän vastasi kymmenen vuotta sitten eli vuonna 2008 "En pidä tätä möläytystä kovin ansiokkaana, ja se onkin poistettu kirjoituksesta aikoja sitten." mutta ei, asia yhteydestä irroitettu yksi lause on sitten toistamisen arvoinen yhä vuonna 2018 ja ilmeisen loputtomiin joka ilmeisesti määrittelee koko Halla-ahon ikuisiksi ajoiksi tulevaisuuteen jolloin kysymykseksi jäänee kysytäänkö Halla-ahon pojalta vuonna 2041 hänen hamutessa sisäministerin pestiä irtisanoutuuko hän isänsä lauseesta vuodelta 2003 , hyökkääkö tällöin some ja Manun poika häntä vastaan (mediaa mukaillen)?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #42

Halla-ahon tappofantasiat ovat vähän muuta kuin kirjoitusvirhe romaaniklassikossa.
Homonampumisen lisäksi hän harmittelee ettei poliisi saa ampua vasemmistonuoria ja vertaa näiden lopettamista kalan lopettamiseen.
"Väkivalta on aliarvostettu ratkaisukeino", kirjoittaa tämä mestarinne.

Montako väkivaltafantasiaa tarvitaan että se ei ole toistuvaa?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #38

Halla-aho kuitenkin teki homonampumispohdintansa 1. ollessaan jo suuren ihailijalauman seuraama ja 2. levittäessään ideologiaa johon homovastaisuus kuuluu, 3. puolueessa joka oli sukupuoliessentiaalinen.
Jos olisi kysymys esim jostain Halla-ahon liikenneraivon purkauksesta tai vaikka huonon meterologin manauksesta tai muusta mikä ei kytkeydy puoluepolitiikkaan niin silloinhan olisi kornia aina muistutella siitä.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Enpä olisi uskonut n. 10 vuotta sitten tätä joskus sanovani, mutta minun on vähän ikävä sitä Halla-ahoa joka aikoinaan scriptaan kirjoitteli huomiota herättäneitä blogejaan. Noihin aikoihin en hänen "räväkkää" tyyliä arvostanut tarpeeksi ja niin sanotusti pöyristyinkin tuolloin joistain hänen kirjoituksistaan, mutta jälkikäteen ajateltuna isäni oli tuolloin fiksumpi. Hän tunnisti Halla-ahon kirjoitusten sekä kaunokirjalliset ansiot, että varsinaiset pointit joita hän esitti käsittelemistään asioista. Noista pointeista melko suuren osan voin jakaakin, sillä käytännössä Halla-aho puolusti länsimaista demokratiaa ja vastusti vaikkapa sharia-lain kaltaisten kummallisuuksien luikertelemista suomalaiseen oikeusjärjestelmään. Olen ehdottomasti samaa mieltä siitä, ettei sellainen kuulu Suomeen tai mihinkään muuhunkaan länsimaahan. En vain oikein osannut vastaanottaa Halla-ahon ajatuksia tuolloin, sillä en pitänyt tavasta jolla hän viestinsä muotoili.

Tuota Halla-ahoa minun on ikävä nykyisin siksi, että mielestäni hän vaikuttaa kyynistyneen päädyttyään ammattipoliitikoksi. Hän on tietyllä tapaa muuttunut sellaiseksi mitä hän on itse kärkkäästi arvostellut: identiteettipolitiikkaa pelaavaksi opportunistiksi. Hänelle tuntuu olevan usein tärkeämpää olla jotain mieltä vain ärsyttääkseen "hyviä ihmisiä" kuin rakentaa toivomansa kaltaista maailmaa. Aivan kuin Halla-aho olisi tullut sellaiseen tulokseen, ettei yksi ihminen (tässä tapauksessa hän itse) voi muuttaa maailmaa, joten ihan sama vaikka heittää läskiksi. Samalla tietysti hänen oma talodellinen asema on taattu, hän nauttii varsin hyvää palkkaa meppinä, mikä osaltaan kertoo hänen muuttuneensa "eliitiksi" jota hän itse on aikoinaan kovasti arvostellut tai toisinaan ihan suorastaan halveksinut.

Itse uskon, ettei tuon "eliitin" olemassaololta voi täysin välttyä, sillä ainahan jollakin on enemmän valtaa kuin toisilla, mutta parhaimmillaan demokratiassa päättävä eliitti ymmärtää vastuunsa. Näin ei aina tapahdu, mutta siihen on silti pyrittävä. Silloin päätöksiä tehdessä ei pitäisi olla tärkeintä ketä ärsytetään eniten, tai kelle saadaan pahin paskahalvaus tekemällä päätös X. Tuollainen tapa tehdä politiikkaa on paitsi lapsellinen, myös hyvin vastuuton. Tuohon tapaan Halla-aho on äänestellyt mm. EU-parlamentissa, joten katson hänen muuttuneen vain varjoksi entisestä itsestään. Vaikka hänen bloginsa olikin tyyliltään aika raisu ja ilmaisultaan joskus agressiivinenkin, vanhoina scripta-aikoina niitä kirjoitti sentään jotain oikeita arvoja omaava humanisti. Nykyisin en voi valitettavasti sanoa samaa ja siksi en voi Halla-ahoa enää kunnioittaa kuten ennen.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #77

Jos haluaa esimerkin perustellusta mielipiteestä tässä on sellainen Ossi Ojutkankaan toimesta. Jokainen tämän palstan vakikommenttaattori pystyy samaa jos haluaa aika moni vain ei halua kunhan röllää mitä sattuu.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #80

Niin Ojutkankaan kommentti ei vaan tullut koristamaan persujen propagandaosaston blogeja. Jostain syystä niissä ilmapiiri ei houkuttele pitempiin kommentteihin joissa myös avataan omakohtaisia kokemuksia ja pohdintoja.
Kun persut leimaavat 95% kansasta hirveiksi vihervassarileftiskulttuurimarksilaisiksi niin kuka uskaltaa oikeasti puhua mistään teidän ketjuissanne. Ainoa mahdollisuus on olla kärkäs vastustaja. Sitä saa mitä tilaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kukaan ei pysty kommentoimaan asiapitoisesti Halla-ahon näkemyksiä globalisaatiosta?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Jospa yrittäisit, sana on vapaa.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Itse olen samaa mieltä Halla-Ahon kanssa, https://www.suomenuutiset.fi/jussi-halla-aho-demok...

Itseasiassa tästä asiasta käytiin keskustelua jo vuonna 2002 kauppalehden keskustelu palstalla. Monet esittivät syyt ja seurakset, miten tulevaisuus tulee näyttäytymään jos keskiluokkaa petetään ja arvioitiin erilaisten protesti liikkeiden nousua, valitettavasti tuo hieno ketju on poistettu. Itse suhtauduin silloin tuohon scenaarioon huuhaana, mutta mutta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Sinun pitäisi tietenkin esittää opponenttinä vastakkaisia näkemyksiä että keskustelu voisi alkaa?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Halla-aholla on omat ukovaiset, jotka hyäkkäävät kiusaamaan ihmisiä, jos herra niin vihjaa. Rebecca Härkönen on hyvä esimerkki.

Kaipa nuo kävelisivät joukolla mereenkin, jos hän niin vihjaisisi.

Jenkeissä on paljon vaarallisia lahkoja, ihan siinä pisteessä vielä ei olla, mutta jos kutsutaan mestariksi ja jokaiseen kirjoitukseen uskotaan kuin uskovaiset raamattuun, niin melko lähellä ollaan jo.

Onneksi tuo porukka on pienenmään päin, paitsi täällä puheenvuorossa opetuslapsia on aika paljon :)

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Ei ole kivaa kuunnella vuosikymmeniä tekemisistäsi tai ei tekemättä jättämisiä ja siitä että löydään raamatulla päähän.

Aivan sama, kun toistetaan vuosikymmeniä, suvaitsevaisuus, rasismi, natsi, ne 600 ihmisen sukupuolta, matuja tai mitä lie marsilaisia, maailmanloppu tulee koska ilmasto ja lyödään idologisella manifestillä päähän, niin ettei omia ajatuksia kuule.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Onhan se vaara olemassa, ettei omia ajatuksia kuule, vaan ihan muita hälyääniä ilmastonmuutoksesta, marsilaisista jne.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Huvittavinta on persujen ns. taistelu sananvapauden puolesta,

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Loppukevennyksenä Olli-pojan manifesti, tai ei oikeastaan mikään kevennys....
”I'm dreaming of a strong, brave nation that will defeat this nightmare called multiculturalism. This ugly bubble that our enemies live in, will soon enough burst into a million little pieces. Our lives are entwined in a very harsh times. These are the days, that will forever leave a mark on our nations future. I have strong belief in my fellow fighters. We will fight until the end for our homeland and one true Finnish nation. The victory will be ours.”

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Niin mitä kauheaa tuossa nyt oli? Ei kaikkien tarvitse tykätä monikulttuurisuudesta.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Opettele lukemaan englantia, niin ehkä homman juju selviää.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola Vastaus kommenttiin #70

Osaan kyllä riittävän hyvin, eikä mene vieläkään jakeluun vaikka luin monta kertaa. Ei siinä ketään käsketty uunittaa. Vähän vahvoja sanoja käytetty.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Keskustelu saattaa periaatteessa olla mahdollista mutta ei pakollista.

Näillä kun on tietenkin sananvapaus mutta se ei tarkoita että kenenkään olisi pakko kuunnella harhaisimpien hörinöitä. Ne ovat riittävät näyttönsä antaneet.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

On mahdollista, mutta miksi pitäisi?

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Juurikin näin.
Miksi ihmeessä pitäisi keskustella jos ei ole kiinnostunut toisen näkökännoista eikä pysty hyväksymän kuin sen o i k e a n mielipiteen.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Olen seurannut Usarin Puheenvuoroa vuodesta 2011 ja tämän blogin otsikko kuuluu kyllä TOP 3:een falskiudellaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jos oikeasti falsekja haluat etsiä, niin katseleppa puoluetoveriesi otsikoita, ne vasta ovat falskiuden huipentumia.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Ehkä otsikko on tarkoituksella hieman provosoiva.
Perussuomalaisen varmaan kannattaisi olla ajamasta miinaan.

Blogistin kaima totesi jotenkin: "Ei pidä provosoitua silloin kun provosoidaan" tjmsp.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Nahkamäki. Olet varmaan huomannut jotain aaltoilu persutyylissä. Tossavaisen aika on palannut, poskettomuus ja riman alitukset ja bannaukset. Ennen ja jälkeen Tossavaiaen on ollut yrityksiä keskustella eikä herrailla huonona herrana. Nyt otetaan taas palstan tasoa madaltava "minä puhun mitä lystään ja mikä on vetävää propagandaa"-tyyli taas esiin. Keskustelupalstasta tehdään propagandakanava. Bannaaminen kuuluu siihen. Myös Korkmannin tapaiset kommentoijat, jotka esittävät kritiikkinsä hienovaraisesti ja ystävällisesti saavat lentää propagandistien ketjuista.
Myös sivistyneet porvarit saavat hampaiden välistä sähähtävän sylkäisyn: vihervassari!

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

S.L:"Bannaaminen kuuluu siihen".

Ei hvetti soikoon. Eikö nyt aikuiset ihmiset (jotka sivumennen sanottuna itsekin sitä harrastavat) pääse tosta "banni-itkemisestä" eroon. Itse ymmärrän hyvin että jonkun jankuttaminen asian vierestä, tahi vaikkapa koketeeraus(©Sini) hienoilla sivistyssanoilla, kuten myös samojen omien inhokki-ihmisten(esim. puoluejohtajien)tuominen esiin suunnilleen joka kommentissaan aiheuttaa sen, että sille haluaa pistää stopin.

Mitä sitten tulee tähän varsinaiseen aiheeseen, niin ihmettelen edelleen isosti, että miten nämä ns. suvaitsevaiset tietävät sen, että aina kun heidän kanssaan eri mieltä, niin kyse Perussuomalaisesta. Ymmärtääkseni täällä on kymmeniä, jos ei satoja kommentoijia joiden puoluekanta ei näy missään, tahi jotka eivät mitään puoluetta varsinaisesti kannata(esim. minä). Se että mielipiteet sitten useasti ko. puolueen kanssa yhtenevät, johtuu vaan siitä, että ajavat niitä asioita joita itsekin pidän epäkohtana tässä maassamme, esim. maahanmuuttopolitiikka.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #76

Lue nyt esim Kangasojan ketju. Minä paasauksineni en sieltä lentänyt vaan pari mietoa vastalausetta esittävää herrasmiestä.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Tietysti voi. Krokotiilinkin kanssa voi keskustella, kunhan muistaa ettei se suunsa avatessaan kovinkaan todennäköisesti tule muodostamaan millään lailla älyllistä lausetta. Persuilla on vähän sama vika. Aina voi yrittää keskustella, mutta todennäköisemmin se yrittää purra kuin vastata älyisesti takaisin.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Yksi kuvailemasi persu antoi aiheen tähän blogiin. Hänen kaltaistensa mielestä töykeys ja piittaamattomuus käytöstavoista on voiman merkki.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Niin se menee. Aika turha luulo se tosin on, vaikka sillä siellä omassa populaatiossa pärjäisikin. Siellä niinkutsutussa tolkun populaatiossa se on merkki heikkoudesta. Lienee sitten kiinni Persusta, ymmärtääkö se sillä vetoavansa vain siihen omaan populaatioon, vai kuvitteleeko se oikeasti pärjäävänsä sillä metodilla tolkun ihmistenkin parissa.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Vastaus otsikkoon on, että kyllä voi. Kerroppa Sinä Korkman mistä haluaisit keskustella. Vastaan ilman muuta parhaan kykyni mukaan.

Toivon toki asiallista mielipiteiden vaihtoa.....eli miten voin auttaa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Katselin US profiiliisasi ja huomasin, että olet kirjoittanut blogeja monista aiheista. Joten kanssasi voi varmaankin keskustella hyvässä hengessä mistä vain. Aiheen tähän blogiin sain eräältä täysin toisenlaiselta perussuomalaiselta kuntapolitiikolta

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Millainen tämä kommenttiketju olisikaan, jos myös kaikista persuista rajoittuneimmat ja heikkolahjaisimmat persut olisivat aktivoituneet mielipiteiden vaihtoon.

Nytkin jo suurin osa mielipiteistä on täysin vääriä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Toisinaan voi, jos ei ole bannattauna. Harvoin siitä mitään näkyvää hyötyä on. Persujen tärkein kohderyhmä on heikkolahjaisin kansanosa, joten heillä viestien taso osuu hyvin persujen potentiaalisiin äänestäjiin.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Börje voisitko täsmentää, mitä tarkoitat heikkolahjaisimmalla kansanosalla? Keitä he ovat ja mistä niitä löytyy?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Se noin 20% väestöstä, jolla on heikoin äo, heikoin yleissivistys, heikoin suhteellisuudentaju, ylikorostunut itsekkyys, konservatiivinen elämänasenne, vahvasti koholla oleva pelko vieraita kulttuureja kohtaan. Siitä kohderyhmästä voi kerätä jopa jytkylukemat, mutta todennäköisemmin vaaleissa kerätään alle 10% kannatusta.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi Vastaus kommenttiin #91

En tiedä mitä muut ajattelevat, tässä kommentointiketjussa. Itselleni tulee mieleen, että pidät 20% maamme kansalaisista jotenkin alempiarvoisina verrattuna esim. omaan persoonaasi. Edustatko kenties jotain herrarotua? Ylempää kastia tai aatelia.

Aika hurja kommenttisi eittämättä on.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #96

Kaikilla puolueilla on kohderyhmänsä. Ei ole mitään mieltä yrittää miellyttää kaikkia. Persut menestyivät hyvin löytämällä sen porukan, jota muut eivät kosiskelleet.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Börje,

Mutta eihän heikkolahjaisin kansanosa osaa edes lukea.

P.S. En nyt tarkoita suomen kieltä taitamattomia maahanmuuttajia, jotka eivät US:n Puheenvuorossa käytyjä keskusteluja ymmärrä ilman tulkkipalveluja.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Se katos on näillä "lukeneilla" sellainen omituinen näyttämisen pakko "Mä oon lukenut". He mielummin alkaisivat keskustelemaan, siitä kenellä on korkeinkoulutus keskustella vaikeista asioista.

Ilkka Huotari

"Tähän ryhmään kuuluvat katsovat oikeudekseen herjata muita mielensä mukaan kaikenlaisilla ”hauskoilla” nimityksillä"

Meinaatko nyt rasisti-/fasisti-/natsi-nimityksiä?

Eikun, eihän ne tulekaan perussuomalaisilta.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Kyllä on hämmästyttävää tämä yleinen kyvyttömyys itsekritiikkiin.

Joku persuksi oletettu ( voi olla myös aito persu) kirjoittaa jotakin, joka loukkaa toisin ajattelijoita. Aiheella ei ole sinänsä merkitystä. Siinä voi olla myös yleistämistä, panettelua tai lähes mitä vain.

Tällainen kirjoitus triggeröi välittömästi kaikki puheenvuoron trollit iskemään vastaan aivan vastaavilla yleistämisillä, panetteluilla tai lähes millä vain. Ja jostakin käsittämättömästä syystä he kokevat omat typeryytensä oikeutetuksi.

Onko keskustelu persun kanssa mahdollista? On. Se on ihan yhtä mahdollista kuin demarin, kokkarin, kepulaisen tai vassarin kanssa. Sitten ovat nämä trollit, joita muuten löytyy esimerkiksi kaikista em. ryhmistä. Heidän kanssaan vuorovaikutteinen keskustelu on käytännössä mahdotonta.

Käyttäjän KirsiVisunen kuva
Kirsi Visunen

Vaihdoin kokoomuksesta perussuomalaisiin vuosi sitten.

En ollut tyytyväinen siihen maahanmuuttopolitiikkaan, jota kokoomus ajoi. Myöskään Petteri Orpon,Juha Sipilän ja Timo Soinin juonittelu demokraattisesti valittua puheenjohtaja Jussi Halla-ahoa vastaan ei sopinut minun arvopohjaani.

Puolueessa on hyvä tunnelma nyt, ihmiset tekevät innolla yhteistyötä.

Ruotsindemokraatit ovat edenneet Ruotsissa, uskoisin saman tapahtuvan viiveellä Suomessakin.

Kannattaa lukea Suomen Uutiset nettilehteä, niin voi muodostaa paremman kannan perussuomalaisesta puolueesta.

Yhteistyötaitoja tarvitaan kaikkien puolueiden edustajilta.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Itse pystyn keskustelemaan jopa kokoomuslaisen kanssa. On sielläkin fiksuja ihmisiä. Kuten muissakin puolueissa. Älykkyysosamäärän arvioiminen puoluetaustan perusteella, kertoo pitkälti esittäjästä ja ylimielisyydestä, ei niinkään arvioimastaan kohteesta.

Edit. Itse keskustelen, koska olen tullut tänne keskustelemaan. En bannaamaan, enkä hymistelemään samanmielisten kanssa. Ilkeys synnyttää ilkeyttä ja aina ei jaksa hymistellä. Se, että joku saadaan hermostumaan vit...luun, on joillekuille täällä jopa tavoite. Enemmän tavoite, kuin se keskustelun aikaiseksi saaminen. Aiheen vierestä puhuminen, opittujen mantrojen toistaminen on ärsyttävää....

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sinä oletkin harvinaisen suoraselkäinen palstan aktiivipersujen joukossa.
Toinen joka poikkeaa on Tapani Pollari koska hänessä on perusystävällisyyttä. Ei alista kieltään altrightirvistykselle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset