ManuKorkman

Mitä kansallismielisillä on kansallista mediaa vastaan?

Minua on hämmästyttänyt lähes päivittäiset hyökkäykset kotimaista mediaa vastaan. Helsingin Sanomia ja YLE:ä käsitellään sanoilla, jotka kuuluvat karjanhoidon piiriin.

Kansallismieliset mediakriitikot ihmettelevät, kuinka jotkut voivat elää kotimaisen median varassa. Kertovat itse hankkivansa tietonsa reuterssilta, ulkomaalaisilta laatulehdiltä jne.Muutamat ovat perehtyneet P-Korean uutisantiin ja todenneet sen suomalaista monipuolisemmaksi. Unohtamatta Venäjän riippumattomia tiedotusvälineitä. Ruotsalaiset iltapäivälehdet ovat kansallismielisten lukulistalla korkealla, kertovathan ne suomalaisia lehtiä laajemmin ulkomaalaisten Ruotsissa tekemistä rikoksista.

Mistä tämä, joidenkin kohdalla suoranainen viha kansallista mediaa kohtaan juontuu? Suomalaisen media syy on käsittääkseni se, että se käsittelee ilmiöitä, aatteita ja poliittisia liikkeitä vapaasti ja kriittisesti. Kansallismieliset ovat saaneet politiikalleen kritiikkiä, kuten muutkin, mutta kritiikin kestävyys on kansallismielisten piirissä olematon.

Perinteisen suomalaisen median tilalle kansallismieliset suosittelevat erilaisia verkkojulkaisuja, joissa kaikenlaiset höpsähtäneet asiantuntijat tukevat toistensa ja kansallismielisten ajatuksia ja asenteita kritiikin ulottumattomissa.

Demokratia tarvitsee vapaata ja riippumatonta mediaa. Itse arvostan ammattitaitoisia toimittajia, etenkin näinä aikoina, kun jutun tekeminen vaikkapa maahanmuutosta, voi tuoda käsittämättömän ikävät seuraukset toimittajalle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (114 kommenttia)

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Nykyisen median ongelma on se, että toimittajat ovat enemmän poliittisia aktivisteja kuin varsinaisia toimittajia. He kyllä käsittelevät niitä asioita kriittisesti mitä itse vastustavat, mutta täysin kritiikittömästi niitä asioista mitä he kannattavat. Ongelmaa ei olisi olemassa mikäli suomalaisessa mediakentässä löytyisi erilaisia näkymyksiä, mutta valitettavasti lähes kaikki toimittajat ovat poliittisen kentän vasemmalla, tai hyvin globalisaatiomyönteisiä kokoomuslaisia.

Tälläisenään Suomen mediakenttä ei anna riittävän monipuolisia näkemyksiä maailmasta, ja siten se on uhka suomalaiselle demokratialle.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Iso kysymys tietenkin on, miksi persujen kannalta "suosiollinen puolueeton" media ei kasva, tai sitä ei synny. Kuten olemme kuulleet, persut ovat ehdottoman oikeassa kaikessa, mutta mediatalot eivät tilaa sitä sanomaa. Miksi valtamedia ei höpsähdä persuiluun?

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Hyvä kysymys ja tuohon on pari syytä. En tarkoittanut sitä, että media sorsisi pelkästään perussuomalaisia, vaan ylipäätänsä konservatiivisempia näkemyksiä.

Isot mediatalot tarvitsevat yhteistyökumppaneita. Löytäisikö konservatiivinen media Suomesta riittävästi yhteistyökumppaneita? Epäilen, että ei. Ei ainakaan ennen kuin se olisi kasvanut riittävän suureksi. Tälläinen media tulisi kokemaan paljon vastustusta muulta mediakentältä, ja se olisi hyvin pian leimattu "valemediaksi".

Toisaalta löytyisikö sille riittävän laadukkaita tekijöitä. Matias Turkkila on varmasti yksi nimi, muutama muukin ehkä tulisi mieleen, mutta ei heitä paljoa ole. Nuorella toimittajanalulla täytyy olla tiettyä paloa maailman parantamiseen. Tätä löytyy nimenomaan vasemmistosta. Perussuomalaiset tai muut konservatiivit taas hakeutuvat enemmän tuottavan työn tekijöiksi.

En nyt kuitenkaan poissulkisi sitä, että tulevaisuudessa asiaan tulisi muutosta. Kysyntää laadukkaalle konservatiiviselle medialle on, kunhan se olisi riittävän uskottava.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #16

Matias Turkkilan tuottama laadukas konservatiivinen media, joka olisi riittävän uskottava?

Kuvasitkohan juuri joulupukin vai Jeesuksen?

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola Vastaus kommenttiin #17

Niin en ole ihan varma onko Matias Turkkila varsinaisesti konservatiivi, mutta ihan riittävän pätevä ja uskottava kyllä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #21

Millä tavalla tämä pätevyys ilmenee?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #27

Varmaan sillä uskottavuudella!! :D

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #40

Uskottavuus on tietenkin korkealla tasolla, kun juuri kukaan ei seuraa Turkkila toimittamaa mediaa.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola Vastaus kommenttiin #46

Seurataanko muita puoluelehtiä sen enempää?

Uskottavuus tai pätevyys on tietysti subjektiivista. Teille kahdelle ei varmaan ole, minulle on. Turhaa siitä sen enempää juupas eipäs väitellä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #50

Tqarkoitin omalla kommentillani sitä, että jos Turkkila olisi kovin pätevä, niin Suomen Uutiset olisivat laajasti seurattu media. Nyt se ei ole sitä.

Käyttäjän JanneHildn kuva
Janne Hildén Vastaus kommenttiin #51

Ampparit.comissa Suomen Uutisten julkaisut ovat jatkuvasti suosituimpien ja äänestetetyimpien juttujen joukossa.
Eli mutusi ei kerro mitään.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #90

En tiedä, mikä on ampparit.com.

Käyttäjän JanneHildn kuva
Janne Hildén Vastaus kommenttiin #91

Okei, se kertoo sinusta itsestäsi :)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #93

Vilkaisin amppareiden sivustoa, enkä tunne tarvetta seurata sitä jatkossakaan.

Käyttäjän JanneHildn kuva
Janne Hildén Vastaus kommenttiin #94

Jaa... monille näppärä tapa seurata kootusti uutisaiheita, sitä mukaa kun niitä julkaistaan eri tiedotusvälineissä.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #90

Janne, oletko todellakin sitä mieltä, että se, miten jotkut harvat peukuttavat ja äänestävät jollakin melko tuntemattomalla sivustolla todistaisi jotain?

Seuraava askel olisi väittää, että iltapäivälehtien kysymykset kertovat "kansan todellisen mielipiteen"...

Käyttäjän JanneHildn kuva
Janne Hildén Vastaus kommenttiin #97

C'mon, ei Ampparit mikään tuntematon sivusto ole...

"Ampparit oli viikolla 5/2013 Suomen www-kävijämääriä mittaavan TNS Metrixin Eri kävijät -tilastossa sijalla 30 ja sillä oli 2 244 549 käyntiä ja 191 742 eri kävijää. Ennen kuin Otavamedia osti Ampparit, Ampparit.com oli suurimpia suurten mediatalojen ulkopuolisia sivustoja. Vuonna 2015 Ampparit Oy:n liikevaihto oli 1,3 miljoonaa euroa ja nettotulos 0,6 miljoonaa euroa."

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #98

Taisin sanoa "melko tuntematon" :-)

Sivuston tunnettuuden aste ei kuitenkaan muuta perussanomaani: siellä tapahtuvat äänestykset ja peukutukset eivät todista mitään. Lienet samaa mieltä?

Käyttäjän JanneHildn kuva
Janne Hildén Vastaus kommenttiin #104

Ainakin ihmisten antamien arvioiden määrät näyttävät sen, mikä on milloinkin "kuuma" puheenaihe mediassa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #16

En oikein jaksa uskoa, että uudelle konservatiiviselle medialle olisi menestystä tulevaisuudessa. Ahtaan on vaikea laajentua koulutettujen kansalaisten keskuudessa, samalla siis mainostajat puuttuvat.

Matias Turkkilan media-ura on hevosenkengän muotoinen. Homma-forumin avoimen rasismin jälkeen Turkkila joutui pidättelemään hevosiaan Soinin valtakaudella, vaikka Soini sinänsä haali rasisteja riveihinsä. Nyt saa päästellä täysillä kun Halla-aho yrittää puhaltaa kannatusilmaa purjeisiin sillä yhdellä teemalla.

Persut jakavat pyytämättä lehdykäistään postilaatikoihin. Selaan sen aina läpi ja luen varsinkin Turkkilan pääkirjoituksen. Viha ja kauna ovat Turkkilan eväät vaikuttaa lukijaan, millä varmasti saa muutamia ääniä. Minulle se tarkoittaa: Ei koskaan.

Aulis Saarijärvi

YLE ja HS joissa kaikenlaiset höpsähtäneet asiantuntijat tukevat toistensa ajatuksia ja asenteita kritiikin ulottumattomissa.
V- merkki oikein!

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Minä odotan objektiivista uutisointia verovaroin toimivalta YLE:ltä. En pidätä hengitystä sitä odottaessani.

Hesari ja muut kaupalliset ”sitoutumattomat” tai sitoutuneet toimijat voivat minun puolestani jatkaa propagandansa levittämistä, niin kuin parhaaksi näkevät.

Toni Rintala

"Demokratia tarvitsee vapaata ja riippumatonta mediaa"

Yle ei ole riippumaton eikä kovin vapaakaan. Eikös Ylen kirjallinen ohje ole edistää monikulttuurisuutta ja siten olla asenteellinen?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Suomi on monikulttuurinen maa ja YLE toimii sen mukaan.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Kyllä se ois kiva jos ylelliset kertoisi ihmisille mitä maailmalla tapahtuu ja antaisivat ihmisten tehdä itse johtopäätökset...

Se että haalataan sama h***n oloinen kaveri vertaamaan pakkoruotsia "pakkomatematiikkaan" ei ole uutinen vaan propagandaa...

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Se, että Suomi on monikulttuurinen maa ei tarkoita sitä, että monikulttuuristumista pitää edistää.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #24

# 24

Mitä suomalaisen yhteiskunnan uutta tai perinteistä kulttuuria ei mielestäsi pitäisi pitää esillä ja siten suosia puolueellisesti muita?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Miksi kirjallinen ohje, jossa kerrotaan, että pyritään edistämään monikulttuurisuutta, kyseenalaistaisi riippumattomuuden tai osoittaisi, ettei kyseinen media olisi vapaa. Eikö tuo nimenomainen kirjallinen ohje ollut syntynyt vapaasti ja painostamatta?

Uuden kirjallisen ohjeen sanamuoto syntyi sen sijaan poliittisen painostamisen tuloksena. Toivottavasti uusi ohje ei silti estä toimitusta toimimasta edelleen vapaasti.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Mistä sie tiiät että monikulttuurisuuden edistämis ohjeistus on tullut vapaaehtoisesti?
Onhan vihreät voineet vaatia sitä ja saaneet jotain takas?

Ja painostiko persut poistamaan? Voi löytyä kepun äänestäjistä yhtälailla ajattelevia ja he näkivät tämän ohjeistuksen sangen oksettavaksi?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #79

Ehä mie tiiäkkää edellise ohjee syntyvaiheist, mut kyl tuon uue ohjee historia o tarkkaa tiiossa. Se ei syntyny painostamatta.

Minä luotan persuihin. Uskon, että ne olivat persut, jotka painostivat pois hyvästä ohjeistuksesta. Uusi kirjaus toki mahdollistaa edelleen edellisen ohjeen mukaisen, hyväksi havaitun toiminnan.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki Vastaus kommenttiin #102

Miten niin ei syntynyt painostamatta?

Onko sulla nyt mitään muuta todistetta kuin luottamiksesi persuihin?

Miten niin edellinen ohjeistus oli muka hyvä?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #109

Perussuomalaisten riekkuminen ensinnäkin edellistä ohjetta vastaan oli kovin näkyvää. Samoin perussuomalaisten juhliminen ja oman roolin nostaminen kirjauksen muutoksesta tukevat omaa luottamusta persuihin ja siihen että persut pyrkivät edelleen muuttamaan vapaan tiedonvälityksen rakenteita aktiivisesti.

Monikulttuurisen valtion medialle monikulttuurisuuden vaaliminen olisi sopinut erinomaisesti.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki Vastaus kommenttiin #114

Ei se todista kumminkaan painostamista.

Ja eihän persut ole romuuttamassa vapaata tiedonkulkua vaan muokkaamassa Ylen ohjeistusta.

Ei Suomi ole monikulttuurinen maa, siellä on suomalainen kulttuuri, neljällä alkuperäisellä vähän eri kulttuureineen, ja vaihteleehan se vankilakseenkin kesken. Se että isommissa kaupungeissa asuu vähän ulkomaalaisia ei tee maasta monikulttuurista.

Nyt on haalattu huonolla politiikalla huonoa jengiä Suomeen vaikka Ruotsi ois hyvänä esimerkkinä kun mäni vituiks. Eli ei pidä esitellä monikulttuurisuutta edistäen sillä siitä tulee vaan kuluja ja haittaa..

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

"Eikös Ylen kirjallinen ohje ole edistää monikulttuurisuutta ja siten olla asenteellinen?"

Ei ole, vaan tukea kulttuurista moninaisuutta.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Persut sai muutettua että Ylen pitää kertoa kulttuurien moninaisuudesta, mutta samat toimittajat tekee juttuja joiden tehtävänä oli vasta edistää monikulttuurisuutta...

Ohjeistus tais muuttua mutta jutut ei...

Yksi rohkea monikulttuurisuustoimittaja uskaltautui Bagdadiin saakka vasta tekemään uutisia vaikka Bagdad on "tyyliin kaikille hengenvaarallinen"...

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Niin, Ylen tämänhetkinen strategia on persujen hyväksymä.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki Vastaus kommenttiin #12

Ei välttämättä "hyväksymä" mutta kompromissi Kepun ja Kokoomuksen kanssa...

Eli kommentilla Raimo E. todistaa että YLE ei ole puolueeton? ^^

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #14

Yle instituutiona ei tietenkään ole "puolueeton", koostuuhan sen hallintoneuvosto pelkästään poliitikoista. Pari persuakin puoluellisuutta pönkittämässä.

Kokonaan toinen juttu on sitten Ylen henkilöstö, toimittajat etunenässä. Ovatko he jotenkin järjestäytyneet puolueelliseksi klikiksi persuja ja muita kansallismielisiä vastaan? Epäillä sopii.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki Vastaus kommenttiin #33

Ei välttämättä puolueelliseksi klikiksi, mutta jos esim. tämän "im 17years old" jätkän ja Sipilän haastattelu vedetään kaikista uutisista pois kun lehdistö tajusi hänen valehdelleen, se kertoo paljon lehdistöstä..
Kaveri on tullu Suomeen saakka ilman passia ja äiti lähettää sen sit Suomeen että kaveri voi todistaa henkilöllisyytensä kertoo jotain..

Persut ja kansallismieliset ovat sanoneet että valehtelijoita riittää.. ja lehdistö koittaa sitten lakaista asian poistamalla uutisen niin kyllä se kertoo jotain...

Ja toinen esim. Tukholmassa Kärrtorpsin tapahtuneessa mielenosoituksessa vasemmistolainen puukotti kanssa ihmistä niin Suomessa tämän vasemmistolaisen kerrottiin olevan natsi, eikä uutista ikinä korjattu..

Kolmas: Itiksessä oli kuulemma hakattu raskaana oleva somppu ja toimittaja ei millään halunnut korjata juttuansa kun oikea asianlaita löytyi MV:stä...

Eli ei he välttämättä ihan puolueettomia ole.. ja nää esimerkit tuli nyt vaan ekana mieleen...

Toni Rintala

"Yle-laissa suomalaisen kulttuuriperinnön vaaliminen nousee etusijalle, monikulttuurisuus-sana poistuu pykälistä."

Toteutuiko tuo jo?

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Jos sattuu asumaan Ruotsissa ja lukee mariapetterssonejen analyysejä mitä Ruotsissa tapahtuu niin ei voi muutakuin nauraa. :)

Ja ei nämä samaiset toimittajat pysty kertomaan suomalaisille miksi SD tulee voittamaan vaalit...

HS lähetti Saska "0.0" Saarikosken kertomaan Yhdysvaltain vaaleista, mitä neutraalia tiedonvälitystä tämmöinen ihminen voi kansalaisille kertoa kun voittajalla oli hänen öyhötyksen mukaan 0.0% chanssit voittaa...

Ehkä bogistinkin maailmankatsomus olisi laajempi ja ei tarvitsisi kirjoitella tämmöisiä blogeja jos tulisi luettua muutakin kuin Hesaria Yleä ja Suosikkia....

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Mitä vikaa tässä blogissa on? Mielestäni se on oikein hyvä. Suosittelisin sitä itsekin, jos vain kehtaisin.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Ylen ja Hesarin mukaan Ruotsissa ei ole "noukkareita" mutta Stadin Rautatientorilta heidän mukaan semmoinen löytyy muutaman kaljaveikon luota...

Mie asun Tukholmassa alueella jossa mä en voi mennä pimeällä joka paikkaan kun ihoni&hiukseni ovat vaaleita ja silmäni ovat siniset....

Eli suosittele vaan omaa blogias jos se mielestäsi on hyvä. ^^

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Joo, hyvä blogi ja osuu asian ytimeen.

Sen todisteena että blogi on hyvä on taas tämäkin yleinen ulina.

Se koira älähtää johin kalikka on kalahtanut.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki Vastaus kommenttiin #34

Onko yleistä ulinaa jos kerron että minun fyysinen koskemattomuus on uhattuna etnissyyteni takia?

Ja Ylen kertomusta jos aviomies raiskaa vaimonsa 300kertaa kerrotaan Suomessa vuodesta toiseen totuutena Ruotsin järkyttävistä raiskaustilastoista.. Vaikka kukaan ei ole lukenut lehdestä tämmöisistä raiskaajista... Sankaripoliisi ja rosvojen kauhu Peter Springare sanoi totuuden raiskauksista niin hän on nyt syytteissä...

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Suomessa ei ole varsinaista kansallista mediaa. On vain valtion YLE ja yksityiset toimijat. Tietenkin on olemassa kansallisen Kokoomuksen Verkkouutiset...

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Ehkäpä kansallismieliset ovat joskus arvostaneet kotimaista mediaa, vaikkapa esimerkiksi Yleä, hyvinkin paljon ja ovat luottaneet siihen ja sitten, kun se on joitain asioita vääristellyt, niin ovat suuttuneet toden teolla. Mitä enemmän johonkin luottaa, sitä enemmän järkyttyy, jos se joskus jossain asiassa pettää.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Onko media pettänyt tai vääristellyt? Miksi ihmeessä nuo edelleen seuraavat sellaista?

Toni Rintala

"Mistä tämä, joidenkin kohdalla suoranainen viha kansallista mediaa kohtaan juontuu?"

Helsingin kaduilla on tänään pieniä mielenosoituksia, joissa ilmaistaan vihaa mm. valtioiden rajoja vastaan.
Omituista vihaa?

Jos nyt sitten persut arvostelee Ylen joitakin uutisia, miksi se vihaamista olisi?

Opposition tehtävä on arvostella hallituksen toimia, mutta ei sekään vihaa ole ;)

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kolumneissa ja kommenteissa vaaditaan oikeanlaista mediaa perustettavaksi. Nykyistä toimivaa mediaa nimitetään valemediaksi. Itse koen nuo vaatimukset ja kritiikin hyökkäykseksi noiden sanomalehtien ja median sananvapautta vastaan. Ei kai kukaan ole vihasta puhunut.

Toni Rintala

"Ei kai kukaan ole vihasta puhunut"

Eikös se lainauksestani ilmennyt, että blogisti puhui vihasta? Sana viha on siinä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Seuraa vaikka Risto Koivulan kirjoituksia.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Korkman, olen täsmälleen samaa mieltä kanssasi!

Poliittisten toimijoiden sananvapautta vastustavat ilmaukset ovat pöyristyttäviä. Toimittajien moraalia arvostellaan ja kolumnistien mielipidekirjoituksia väitetään valeuutisoinniksi.

Lehdistöllä on oikeus kirjoittaa haluamallaan tavalla yhteiskunnallisista asioista ja uutisoida tapahtumista. Valtaapitävien tulee antaa medialle vapaus toimia. Yle ei ole poikkeus, sillekin pitää antaa vapaus toimia sananvapautta arvostaen.

On totta, ettei vähemmistöjen oikeuksia polkeville mielipideilmaisuille ole annettu valtamediassa kolumnitilaa. En usko sellaisella olevan valtamediaksi kutsutun lehdistön seuraajissa olevan kovin paljoa kysyntääkään. Helsingin Uutiset -niminen aviisi on järjestäytynyt julkaisemaan valtalehdistön vastaista sanomaa. Kuljetan kyseisen ilmaisjakeluaviisin poikkeuksetta lukematta postilaatikosta lehtiroskikseen.

Vähemmistöjen oikeuksia polkemaan pyrkivien sananvapautta ole rajoitettu. Netti on pullollaan alustoja, joilla kirjoitukset edelleen kukkivat. Niillä ei ole kuitenkaan kansalaisten keskuudessa kasvualustaa, ei ainakaan talouskasvun aikana.

Toni Rintala

"Vähemmistöjen oikeuksia polkemaan pyrkivien sananvapautta ole rajoitettu."

Siis on rajoitettu? Vai ei ole rajoitettu? Vai mitä tuossa yrität kertoa?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #35

Keihin tässä viittaat? Mikä on se vähemmistö, jonka sananvapautta on mielestäsi rajoitettu? Ja kenen toimesta?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #37

Lause on kokonaisuudessaan korjattuna
"Vähemmistöjen oikeuksia polkemaan pyrkivien sananvapautta ei ole rajoitettu."

Kenenkään sananvapautta ei ole rajoitettu. Ei sinunkaan.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Suomalaisten hyvinvointi perustuu suurelta osin ihmisten luottamukseen toisiaan kohtaan. Kenenköhän etua ajaa, tämä jatkuva myyräntyö luottamuksen rapauttamiseksi? Mediaa, oikeuslaitosta ja poliittista järjestelmää kohtaan. i

Toni Rintala

"Suomalaisten hyvinvointi perustuu suurelta osin ihmisten luottamukseen toisiaan kohtaan."

Hauska väite. Täällä kuitenkin lukitaan ovet ja liikuntapaikat yöksi tai kun valvoja ei ole paikalla.. muutoin tulee ilkivaltaa.

Ja onhan meillä muita enemmän lakejakin ohjeistamaan kuka saa mitäkin tehdä. Voisi jopa väittää ihan päinvastaista, Sääntö-Suomestakin on puhuttu, jopa ohjelma tehty ;)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #36

Eurooppalaisessa tutkimuksessa suomalaisten keskinäinen luottamus oli korkeimmalla tasolla, joten mistään hauskasta hatusta vedetylstä väitteestä ei ole kyse

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #43

Onhan se ihan eri asia tuo suomalaisten keskenäinen luottamus ja suomalaisten luottamus muihin ihmisiin ;)

Etelä-Euroopassa niitä "muita ihmisiä" on enemmän ;)
Siellä luottamus on paikoin alle 10% niihin "muihin ihmisiin"!

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #44

Huomasitko, että pyrit kohdistamaan epäluottamuksen niihin toisiin.

Teit juuri sitä, mistä Korkman puhui ensimmäisessä kommnetissaan. Mutta, kuten itse totesin, ei sinunkaan sananvapauttasi rajoiteta. Sait kirjoittaa haluamallasi tavalla.

Ja minusta on edelleen pelkästään positiivista, ettei minun seuraamani media toista sanojasi.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #45

"Huomasitko, että pyrit kohdistamaan epäluottamuksen niihin toisiin."

Kyllä. Eikös siitä ollu puhe? Ihmiset luottavat omiin enemmän kuin toisiin. Etelämpänä luottamus toisiin on alhaisempi kuin meillä..

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #48

Ihmiset luottavat omiin enemmän kuin toisiin
...........

Luottamus on ainoa tapa rakentaa maailmaa paremmaksi. Sinun lähes ainoa agendasi täällä on taas ihmisten välisen epäluottamuksen lisääminen.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #84

"Luottamus on ainoa tapa rakentaa maailmaa paremmaksi."

Onko jotain lähdettä tukemaan tätä väitettä?

Nykymaailmaa rakennetaan sopimuksin, koska luottamus ei riitä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #85

#85

Nykymaailmaa rakennetaan sopimuksin, koska luottamus ei riitä.
..............

Mutta meidän täytyy luottaa, että sopimuksista pidetään kiinni. Ilman luottamusta emme voi edes tehdä sopimuksia.

Joten luottamus on aina se, jonka päälle rakennetaan parempi maailma.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #84

"Ihmiset luottavat omiin enemmän kuin toisiin"

Kysehän on juuri siitä, millä kriteereillä määritellään, ketkä ovat "omia" ja ketkä ovat "toisia".

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #86

"Kysehän on juuri siitä, millä kriteereillä määritellään, ketkä ovat "omia" ja ketkä ovat "toisia"."

Tätä määritelmää käytetään Suomen laissakin. Ja EU:n. Jotkut ovat toisia.
Kaupunkitasollakin on kaupunkilaisille eri palvelu kuin toisille. Ja seuroissa ja yhdistyksissä myös.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tuota juuri olen miettinyt, maahanmuuttokritiikki poikkeuksetta käännetään jo maahanmuuttaneiden tai tulleiden kritiikiksi. Ihmisten suvaitsevuutta ja yhteiskunnan tasapuolisuutta kohtaan vastaan tehtävä myyräntyö on ainoa, mitä nuo haluavat valtamediaan tuoda.

Ja tuota varten ovat muodostaneet jo useita nettijulkaisuja. Nyt harmittelevat, etteivät kaikki muutkin mediatalot toistele heidän sanomaansa.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #38

"maahanmuuttokritiikki poikkeuksetta käännetään jo maahanmuuttaneiden tai tulleiden kritiikiksi."

Tämä on ongelma, kun oikea maahanmuuttokritiikki muutetaan väitteiksi vihasta maahanmuuttajia kohtaan, vaikka oikeasti kyse on vain asioista päättävien arvostelemisesta ;)

Tuossa omassa viestissäsikin juuri syyllistyit siihen kääntöön..

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #41

Kommentissasi 44 käänsit itse kohteen ihmisiin. Et sinä puhu poliittisista päättäjistä. Käännät toistuvasti puheen ihmisiin, jotka rajojemme yli saattavat pyrkiä tai ovat jo tulleet. Nyt leimasit heidät suomalaisia epäluotettavammiksi.

Eli osoitat ihan itse tuon kääntöni paikkaansa pitäväksi.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #49

Tässä otettiin esille suomalaisten luottamus ihmisiin. Kyse on ihan eri, onko kyseessä luottamus suomalaisiin vai muihin. Vai onko sinulla esittää jotain?

Ja luottamuksen puutteen esittäminen vihana on myös ihan eri asia.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #54

Toistuvasti nakerrat ihmisten luottamista, nakerrat pohjaa kotoutumiselta, leimaat epäluotettaviksi, välillä raiskaajiksi tai rikollisiksi. Teet tyhjäksi yhteiskunnan perustoimintaa.

Politiikkanne haisee. Paheksuntani. Vihapuheeksi minä tuollaisen tulkitsen. Ja sinun sananvapauteesi kuuluu, että voit kiistää.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #60

"leimaat epäluotettaviksi"

Joku muu tuon aiheen otti esille..

"Politiikkanne haisee"

Avoimuus ja tasapuolisuus on siis mielestäsi haiseva aihe ;)

Ja etenkin Ylen ohjeisiin lisätty "suomalaisen kulttuuriperinnön vaaliminen"? Sekö on sitä kamalaa politiikkaa?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #65

Ei vaan tuo leimaaminen ja vihapuhe.

Tasapuolista olisi jos kohtelisit ja kirjoittaisit suomalaisista yhtä ikävästi kuin "muista".

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #67

"Tasapuolista olisi jos kohtelisit ja kirjoittaisit suomalaisista yhtä ikävästi kuin "muista"."

Olen urheiluihmisiä. Urheiluun kuuluu omien kannustaminen ja oman kaupungin harrastajien tukeminen ja auttaminen.

Urheilutoimittajat yleensä kehuvat suomalaisia ja "naureskelevat" muille. Tosin Suomen urheilumedialla on jo pitkään ollut suomalaisten mollaaminen esillä. Omituista.

Keksitkö ketään, joka tekisi kuten kehoitit tuossa?

Kyllähän me persut joskus kerrotaan ikävästi suomalaisen äärivasemmiston terrorista ;)

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #68

# 68

Silloin kun omat osallistuvat typeryyksiin, kuten vaatimuksiin Ylen kaltaisten toimijoiden riippumattoman lehdistönvapauden rajoittamisesta, on asiasta hyvä huomauttaa. Muutenhan nuo pilaavat meidän kaikkien suomalaisten maineen ja se tulee meille suomalaisille kovin kalliiksi. Omat eivät ole immuuneja kritiikille mitä perustellusti myös muita kohtaan voidaan osoittaa.

Hörhö mikä hörhö, kansallisuudesta riippumatta. Käytettyä autoa, tai edes uutta en sellaiselta ostaisi tai edes myisi. Ikävää että omien joukosta löytyy pieni osa tätä luottamusta horjuttavaa porukkaa. Onneksi vain pieni osa.

Historia näinä päivinä havisee: Jo Stalinin ja Hitlerin kaltaiset totalitarismin kruununjalokivet vastustivat vapaata lehdistöä muka kansan vihollisina. Suuret johtajat valehtelivat edustavansa kansaa kun tosiasiassa ottivat kansalaisilta pois oman päätösvaltansa itselleen. Hetken se toimi ja päättyi katastrofiin.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #70

"Ylen kaltaisten toimijoiden riippumattoman lehdistönvapauden rajoittamisesta"

Lehdistönvapauden rajoittamista vastaanhan tässä kommentoidaan ;)

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #74

# 74

Ai missä?

Tässähän kaltaisesi ovat luomassa kielteistä mielikuvaa riippumattoman Ylen toiminnasta. Tekemässä siitä ja sen uutisointiin luottavista vihollisia.

Mahtaa olla luottamusta suomalaisiin herättävää toimintaa (?)

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #77

"Tässähän kaltaisesi ovat luomassa kielteistä mielikuvaa riippumattoman Ylen toiminnasta."

Ei vaan arvostelua ei-niin-riippumattoman Ylen toiminnasta.

"Tekemässä siitä ja sen uutisointiin luottavista vihollisia."

????
Missä tällaista?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #68

Suomen urheilimedia mollaa suomalaisia? Jos joku tulee 47. ampumahiihdossa, niin pitäisikö saavutuksesta kehua. Ehkä Suomeen tosiaan tarvitaan kansallismielinen ja kaikkeen touhuiluun positiivisesti suhtautuva media.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #71

"Jos joku tulee 47. ampumahiihdossa, niin pitäisikö saavutuksesta kehua."

Jos hän on paras suomalainen, niin miksi ei?
Jalkapalloa tulee paljon TV:stä mutta monesko Suomi on maailman rankingissa?? ;)

Mutta kun maahan saapuu Afrikasta joku siellä "maajoukkueessa" pelannut "17-vuotias", niin häntä kyllä osataan kehua ;)
Varsinkin kun tulee tieto, että hän on maassa laittomasti.. tai ainakin, jos oleskelulupa umpeutuu.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #76

Miksi keskustelu kääntyy taas kerran maahanmuuttoon? Ehkäpä kansallismielisten kannattaisi perustaa uusi lehti, annan ilmaisen vinkin lehden nimeksi, Maahanmuuton tulevaisuus. Sen puitteissa voisitte kaikessa rauhassa käsitellä kaikkia yhteiskunnan ilmiöitä maahanmuuton näkökulmasta, niin urheilua, säätä, sarjakuvia kuin politiikkaakin.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #81

"Miksi keskustelu kääntyy taas kerran maahanmuuttoon?"

Missä kohtaa?
Itse puhuin laittomasti maassa olevista..
Sinähän tuon maahanmuuton otit esiin.

Tässä oli monta viestiä suomalaisten luottamuksesta suomalaisiin ja muihin. Blogin aloituksessa puhuttiin jopa vihasta..

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #68

Nähdään, ettet suhtaudu muukalaisvihamielisyyteesi kovin vakavasti. Ehkä pitäisi.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #99

En ole vihamielinen ketään kohtaan. Miksi sinä vihaat minua noin paljon, että keksit perättömiä väitteitä?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #54

#54
Ja luottamuksen puutteen esittäminen vihana on myös ihan eri asia.
..............

Jos luottamuksen puute johtuu pelkästään siitä, että hän kuuluu tiettyyn ihmisryhmään, niin miksi sinä sitä kutsut?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ylen toimintaa ja rahoitusta säätelee eduskunta, ja sitten vaan äänestämään sellaisia puolueita, jotka tuota mieleiseksi muuttaisivat. Kaikki muu on tällaista yleistä lätinää, jolla ei ole mitään merkitystä, persut ovat aina itkeneet ylestä ja monesta muusta, mutta se on sellaista someininää, jolla ei päätöksentekoon ole merkitystä.

Kaupalliset mediat toimivat juuri niinkuin hauavat, ja vapaassa maassa voi perustaa sellaisen median, joka niitä ''oikeita'' uutisia sitten julkaisee.

Turhaa itkua viikosta toiseen, mutta tämähän on persujen ja eräiden muiden vakiotoimintaa, itkua ja uhriutumista.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

’Kansaliismielinen’ roskaväki mölisee kauko-ohjattuna, omaa ajattelua ei ole tarkimmillakaan havaintolaitteilla havaittaviia määriä. Samoja kiliseitä toistellaan. Käskyt näille kottaraisenpönttöön tuijottajille jaetaan ehkä jostain, mutta omaperäisyyttä puuttuu, sillä silkkaa Breitbartiahan tämä farssi on.

Hajottajien taktiikka on ihan selvä: Toistolla, toistolla ja toistolla, netin ihmisaaltoja vyöryttämällä yritetään luoda sellaista kaikukammiota, jossa hölmöimmät alkavat sitten uskoa, että Soros/vihervasemmiston suvakkistalinistifeministimädättäjäsalaliitto se tietenkin siellä taustalla käskyttää Ylen, Hesarin ja Aamulehden ym. toimitusta. Ja ne sitten tuuttaavat kunnon ihmisten päälle homokaasua ym.

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

Tiedä nyt sitten, että onko oikein kehittävää nimitellä ihmisiä "roskaväeksi"

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Viha on tietysti ääri-ilmiö, mutta kyllä kotimaisessa mediassa arvostelun varaa on. Yleä lukuun ottamatta se on umpikaupallinen, keskimäärin 75% kassavirrasta tulee mainonnan kautta. Ja arvatkaapa kritisoiko kaupallinen media kaupallisuutta, asettaako ikuisen talouskasvun kyseenalaiseksi tai onko kannattamatta EU:ia teki tämä mitä tahansa?

Uutismme suodatetaan rahan läpi: uutisointi ei koskaan voi olla riippumatonta niin kauan kun mainostajat pääsevät määrittelemään sisältöjä – ja ne tekevät niin vaikka mediaihmiset kuinka toisin väittäisivät ja jopa itse kuvittelisivat.

Mainosraha on tietysti kansalta kerättyä, huomaamatta ja siitä meille kertomatta. Silti mainostaja päättää niiden käytöstä. Katalinta on se, ettei myöskään YLEssä, ainoassa mainostajista riippumattomassa valtaviestimessä – siinä, jonka kansa omistaa – kansan sana paina, kun poliitikot ovat sen kaapanneet ja sen uutisoinnin myös suodattavat. YLEn tapauksessa valtaa käyttää kokoomus, joka kaappasi vallan YLEssä vuosikymmenen alussa. Ideologisesti siis Ylen sisältöä suodattavat saman ideologian jampparaiset kuin kaupallisen mediankin.

Siinä on syy siihen, että mediamme tarjonnassa ei paljon näy vaihtoehtoisia linjoja ja useita näkökulmia. Valtamediamme on oikeiston talutusnuorassa kansaa ja demokratiaa halveksivalla tavalla.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kansallismielisten, keitä he nyt mahtavatkaan olla, suomalainen media on vasemmistolaisten hallussa. Sinulla on täysin toisenlainen näkemys. Kritiikki on aina paikallaan. Ihmettelen vain tätä kansallismielisten päivittäisiä hyökkäyksiä suomalaista mediaa kohtaa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Varmaankin ne viittaamasi kansallismieliset ovat niitä, jotka pitävät vasemmistolaisena kaikkea, joka ei miellytä. Mutta jos he syyttävät mediaa EU-myönteisyydestä, osoite menee kyllä ihan metsään – kuten aika moni muukin asia, josta he jatkuvasti marisevat.

Toisaalta saattaa olla että heikäläiset eivät haluaisi maksaa veroja (mutta palveluja kyllä kelpaa nauttia). Yle-verohan maksaa parissa viikossa jopa tupakkiaskin verran.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Suomen mediakenttää hallitsee rahanvalta...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Eikö se ole hyvä asia. Se suojelee mediakenttää ääri-ilmiöiltä, muutenhan saattaisivat sortua hömppäpopulismiin.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #61

Tai myös voisivat sortua myös totuuden kertomiseen laaja-alaisesti.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #64

Siihenhän nuo sortuvat nykyisin ehtimiseen.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #61

Ei ole välttämättä hyvä asia.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tuli selväksi. Luotat mieluummin ulkomaalaiseen hömppämediaan, Eikös Oikea mediakaan toista tuota roskaa?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Luotan luotettaviin kuvajiin, joita on palkittu maailmalla ja joiden kuvia myös ostaa Yle. Kuvia on myös niinkin luotettavasta mediasta kuin Reuters.

Henkilökuva palkitusta John Mooresta:

John Moore is a senior staff photographer for Getty Images, currently based in New York City. Moore has won top photography awards throughout his career. He has been honored four times from World Press Photo for both domestic and international work. The Overseas Press Club awarded him the prestigious Robert Capa Gold Medal for his work in Pakistan and the John Faber Award for his work in the refugee camps in Zaire. Both Pictures of the Year International and the National Press Photographers Association have named him the photographer of the year. He was part of the Associated Press team that won the 2005 Pulitzer Prize for Breaking News Photography for coverage of the war in Iraq and, as a Getty staffer, was a finalist for the 2012 Pulitzer for Breaking News Photography for his coverage of the Arab Spring. Since 2010 he has also focused on immigration issues throughout the United States. For 2013, with immigration reform at the top of the national agenda, Moore has spent most of the year photographing border security and immigration issues in Arizona, Texas, Colorado and in New York. Moore joined Getty Images in 2005 based in Islamabad, Pakistan until July 2008. During that time he worked throughout South Asia, Africa and the Middle East, and particularly in Pakistan, where he courageously captured the assassination of Benazir Bhutto. For the past five years he has been based in the United States, first in Colorado, where he covered the worst effects of the recession on American families, bringing an exclusive and heartbreaking look at the nation's foreclosure crisis. After graduating from the University of Texas at Austin in 1990, Moore joined the Associated Press, first based in Nicaragua, then India, South Africa, Mexico and Egypt. He has photographed in more than 75 countries on five continents.

Koska Nimeläinen on sitä mieltä, että on Fake News, niin suotakoon hänelle vapaasti niin luulla.

Lisäys: https://www.nytimes.com/2014/06/19/us/border-cente...

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

YLE ei erityisesti ohjelmapolitiikassaan suosi monikulttuuria. Harvoin sellaiseen törmää YLE:llä.

Tämän vuoksi kansallismieliset puhuvat palturia.

Toni Rintala

"YLE ei erityisesti ohjelmapolitiikassaan suosi monikulttuuria. Harvoin sellaiseen törmää YLE:llä."

Hassu väite, mutta onhan sinulla oikeus esittää vaikka hassumpiakin ;)

Auts, mietin tosiaan, että mainitsemassasi ohjelmapolitiikassa Yle ei ole kovin paljon harrastanut ksenofiliaa. Mutta uutisoinnissa kyllä. Siitä tässä oli kyse.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Ehkä ksenofobiasta on tarpeeksi kerrottu mv:ssä....tämä on niin trumpilta opittu juttu, kaikki on valemediaa...paitsi ne mitkä myötäilee. Kannattais Suomeenkin perustaa oma persuFox-kanava, minkä toimittajat ovat täydellisen objektiivisia ja kertovat totuuden.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Mitä tarkoittaa "kansallinen media"? Sitäkö, että mediayhtiön rekisteröity kotipaikka on Suomessa, vaiko sitä, että osake-enemmistö on joidenkin suomalaisten omistama, vaiko jotain muuta?

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Yleensä heikko laatu johtuu tekijöistä ja tekijöiden heikko laatu koulutuksesta.

Suomalainen klikkimedia toimii tavallansa ja antaisin sen kyllä toimia vapaan median säännöillä. Pelkkään tunteettomaan faktatietoon keskittyvä uutisointi ei meillä oikein jaksa kantaa.

Arvostelijoilla, ovat sitten kansallismielisiä tai vihervassareita, on tietysti omat mielipiteet jotka ovat mielipiteitä.
Faktoja varten on ulkomaalaiset lehtitalot kuten aiemmin mainittiinkin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Virtanen, suomalaista tiedotusvälineet ovat tunnettuja juuri faktatietoihin paneutuvana, jopa yksitotisina tiedonvälittäjinä, nuo mainitsemasi "ulkomaiset" lehtitalot eivät niinkään. Kyllä näissäkin kymmenissä kommentoinneissa, kuten Virtasenkin kommentissa, se kuuluisa suomalainen heiko itsetunto, toivottavasti uusi nuori sukupolvi siitä jo vihdoinkin pääsisi eroon.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen
Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Yksinkertaisimmillaan ja aforismina ,

Miksi globaali kun maailma on lokaali?

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

"Demokratia tarvitsee vapaata ja riippumatonta mediaa."

Ei ole kansallista eikä kotimaista mediaa, jota nämä kuvaisivat.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kansainvälisen järjestön, Toimittajat ilman rajoja, mukaan Suomessa on maailman vapain lehdistö. Voisitko jotenkin perustella väitteesi?

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Toimittajat ilman rajojen mukaan Suomi on neljäs lehdistönvapausindeksissä 2018.

Suomessa voitaisiin ottaa mallia ensimmäisenä olevalta Norjalta, jossa laki velvoittaa mediayhtiöitä julkistamaan omistajansa. Ennen tätä Norjassa mediayhtiö ei voinut omistaa yli 40 % yksittäisestä tv-yhtiöstä, lehdestä, radiosta.

Nykyään Suomessa on kärjistetysti vain Sanoma ja Alma, jotka ovat riippuvaisia kuluttajien rahoituksesta. Ylen rahoitus tulee valtiolta, joka vääristää kilpailua.

Suurille toimijoille tarvitaan haastajia, jotka edustavat myös kuluttajien vähemmistöä.

Muutamia hassuja esimerkkejä.

Ilta-Sanomat poisti kommentin "kokoomuksen presidenttiehdokkaan jatkokaudesta".

Ilta-Sanomien politiikan erikoistoimittajan ei tarvitse korjata ylimääräisen 12 % kannatuksen uutisointia Niinistölle.

Toimittajien asenteet näkyvät ja sanaleikeillä ohjataan lukijaa.

Kun tutkimuksessa kysytään suosikkia, voidaan uutisoida ettei vähemmän suosiota saanut kelpaa.

Ylen toimittaja uutisoi vain puolustusasianajajan näkemyksen vain rikesakosta, joka onkin vaimon pahoinpitely. Syyttäjältä tai asianomaiselta ei uutisoida mitään kerrottavaa.

Näillä yksittäisillä uutisoinneilla ja tapauksilla on vaikutusta mielikuvaan "vapaasta ja riippumattomasta" mediasta.

Itselläni toivon olevan kriittisyyttä jokaiseen uutiseen ja lähteeseen, minkä takia tarvitaan tietoa useammasta lähteestä.

Sanoman ja Ylen uutisointiin en enää vaivaudu keskittymään vaan vaikutan "jaloillani".

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ilmeisesti Jani Tunonen ei ole koskaan astunut jalallakaan kirjaston lehtisaliin, jo olisi, niin olisi nähnyt ne kymmenet paperijulkaisut jotka kertovat kuinka monipuolinen ja keskusteleva lehdistö meillä onkaan.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Selvitä minulle monessako paperijulkaisuista ei ole Sanoma Media Finland Oy:n tai Alma Media Oyj:n omistusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset