ManuKorkman

Suomen uutiset, oikeaa journalismia

 

Valtamediat ovat jo vuosien ajan käsitelleet kriittisesti ja uudelle normaalille vieraalla tavalla Unkarin kehitystä esittäen mitä mielettömämpiä väitteitä sukulaiskansamme nykytilasta. Demokratia ja sananvapaus on muka vaarassa. Höpsistä pöpsistä!

Ilmeisesti näistä syistä on Suomen uutiset lähettäneet paikan päälle, siis Unkariin, tähtitoimittajansa Marko Hamilon. Nyt on siis uuden normaalin tutkivan toimittajan työn aika.

Keneltä siis kysyä Unkarin tilanteesta? Kuka osaisi parhaiten informoida uuden normaalin puitteissa Unkarin yhteiskunnallisesta kehityksestä? Vastaus on jokaiselle kansallismieliselle konservatiiville selvä: tietysti johtavan kansalliskonservatiivisen hallituspuolueen tiedottaja.

Oikeasti Unkarissa sananvapaus kukoistaa kauniisti kuin kukkanen, maa on juutalaisten paratiisi, koska maassa ei ole juurikaan muslimeita. Uudessa normaalissa kansalliskonservatiivisessa kansallisvaltiossa vähemmistöt menevät töihin ja panevat lapsensa kouluu. Se on niin yksinkertaista. Pakolaisetkin pääsevät heti pois leireiltä, kunhan palaavat sinne, mistä pakenivatkin.

Tiedostava kansalliskonservatiivi voi vain hämmästellä yhdysvaltalaisten, suomalaisten yms. kansakuntien medioitten kääntymistä opposition puoleen etsiessään näkemyksiä Unkarin tapahtumista. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Kunniakkailla 70-80 -luvuilla Suomen ja Ruotsin media tosiaan käsitteli asioita molemmilta puolin. Olipa kyseessä Kambodza tai Afganistan, pelikortteja esiteltiin molemilta puolilta. Asioiden käsittely kuulosti hiukan nuivalta, mutta siinä oli myös moralisoiva sävy: katsokaa, me täällä pohjoisessa kyllä osaisimme olla kärhämöimättä.

Kyseessä oli aito ylemmyydentunne. Meillä oli asiat paremmin. Vaikutelmaa oli helppo pitää yllä. Ruotsi oli maailman johtava moraliteettien viejä, ja melko hyvä asejärjestelmien myyjä. Pieni Suomi siinä sivussa osoitti, miten realiteetit ja omien etujen puoltaminen hoidettiin kummatkin.

Tämä pelokas yksipuolistaminen, jota mediamme harrastaa kaikkialla, on alemmuudentunteesta kotoisin. Koska johtava poliittinen suuntauksemme on alistuminen ja antautuminen (kansainvälistymiselle ja globalisaatiolle ei kerta kaikkiaan voi mitään eikä talouspolitiikassa ole vaihtoehtoja), jäljellä oleva moralisoimisen tarve uhraa objektiivisuuden.

Nykyajan sopuli on äärimmäisen pelokas. Hän on käynyt päiväkodin (luultavasti lähes 100 % heistä) ja osaa olla erottumatta joukosta. Niin että Manu voit lakata hämmästelemästä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Blogisti Korkman on siinä oikeassa, että Suomen Uutiset on kirjoittanut Unkarista. Ja vieläpä antanut tilaa Unkarin hallituksen mielipiteellä, mitä ei Suomessa ole kovin usein nähty.
En minä silti ajattele, että siinä raportissa oli koko totuus Unkarista, vaan juurikin täydentävää tietoa.
Unkaria muuten johtaa blogisti Korkmanin puolueen sisarpuolue. Miltä se tuntuu?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Unkaria muuten johtaa blogisti Korkmanin puolueen sisarpuolue. Miltä se tuntuu?"

- Suunnilleen samalta kuin tieto Kremlin hallinnon nojaamisesta Yhtenäinen Venäjä -puolueeseen. Moskovan kokoomuslaisethan ne siellä operoivat!

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Minun mokasi, etten ollut korjannut tietojani, olen eronnut kokoomuksesta viime keväänä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tuohan kuulostaa ihan oikealta toiminnalta. Varovaisesti arvelisin, että blogisti olisi eronnut Fideszistäkin, jos olisi ollut jäsen.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #12

Ovatko persut Britannian tory-puolueen veljiä ? Kummallista niputtamista luultavasti käytännön pakosta muodostettujen EU-fraktioiden perusteella.Unkarin Jobbik kuuluu luontaisesti rasistiseen ja antisemitistiseen ryhmään.Saman maan kaksi eri puoluetta eivät oikein mahdu saman katon alle.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Korkman voisi lisätä myös itselleen tunnistettavan kuvan. Us voisi sitä myös vaatia oman uskottavuutensa nimissä.

Onko suomessa liikaa medioita vai liian vähän. Itse joudun tyytymään pääasiassa ns valtamedioihin. Joitain ulkomaisia medioita seuraan myös kykyjeni puitteissa. Puoluelehtiä en juurikaan lueskele. Verkkouutisia tulee luettua päivittäin. Uutta suomea ei lainkaan.

Minusta probleema on, että ne ovat hyvin samankaltaisia lähes kaikissa asioissa. Eipä näkökulmat juuri muutu. Ehkä niiden yksilöidyt nimet pitäisi poistaa ja korvata nimellä valtamedia.

Saako niistä sitten riittävän kuvan esim unkarista, puolasta, virosta? Työkavereideni kertomukset tosin antavat hiukan erilaista tietoa. Jotain hekin varmasti tietävät, kun niissä maissa asuvat. Sellaiseksi tämä on jo mennyt, että suurin osa työtovereistani on muualta, kuin suomesta.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Onko kirjoituksessa toimittajan maalittamista?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Ilman muuta. Tämän blogin aiheuttamat seuraukset tulevat varmaan pakottamaan Hamilon vaihtamaan ammattia ja muuttamaan ulkomaille

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Liisa Jaakonsaaren avustajaksi Brysseliin?

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Seuraavaksi "tähtitoimittajanne" varmaan käy kysymässä asioiden oikeasta tolasta Saudi-Arabian, Pohjois-Korean ja vastaavien maiden hallitusten tiedottajilta, kun länsimaisten medioiden jutut eivät näytä kiinnostavan poppootanne.

Unkarihan on yksi Euroopan antisemitistisimpiä maita, mutta ei anneta sen häiritä aatteen paloa.
http://global100.adl.org/?_ga=2.245636612.18355666...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman
Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Sarkasmi ei ilmeisesti auennut joillekin blogin suosittelijoille. :D

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #13

Ja nyt se on pilalla. Vähän kuin vitsi, jonka cloun joutuu selittämään.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Hungaria sai nimensä hunneista. Oma nimi taitaa olla Pannonia. Nomen est omen.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Eroaako tuo nyt sitten jotenkin "vastuullisesta journalismista", jossa toimittaja on etukäteen päättänyt miten asiat ovat, ja sen jälkeen etsinyt näkemystään tukevan kommentaattorin ja taustatiedot vahvistamaan sen?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Entiseltä tiedetoimmittajalta ja oikeamedia verkkojulkaisun kustantajalta odottaisi enemmän.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Aika harvassa alkavat olla ne toimittajat, joilta minä odotan enää yhtään mitään. Asian eri puolia objektiivisesti tarkasteleva journalismi on pääosin korvautunut "näkökulmilla", joissa omaa vahvistusvinoumaa ei edes yritetä peitellä.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Odotan aikoja, jolloin kuulen sanat "täällä Junes Lokka, Damaskos" ja "täällä Paavo Tajukangas, Kabul".

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Jälkimmäistä ei tapahtune, kun kyseessä lienee pseudonyymi. Ensimmäinen ei kovin suuresti edes yllättäisi - valitettavasti.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Eipä tule tapahtumaan kun ensimmäinen tunnetusti kärsii lentopelosta.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Oikealla journalismilla viittaat tietysti poliittiseen oikeistoon.

Viidesti olen käynyt Unkarissa, jota olen pitänyt mukavana ja miellyttävänä paikkana. Viimeisen kerran jälkeen päätin olla enää menemättä, niin vastenmieliseksi ilmapiiri siellä oli muuttunut.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset