ManuKorkman

Miksi Huhtasaari vaikeutti gradunsa tutkimista?

Huhtasaari on kieltänyt käyttämästä plagioinnin paljastavaa ohjelmaa hänen gradunsa tutkimiseen Jyväskylän yliopistolta. Tutkimuksen tehneen Helsingin yliopiston professori Patrik Schein joutui käymään läpi saman ajan ja aiheen graduja yksitellen, mikä luonnollisesti vaikeutti ja hidasti tutkimustyötä. 

Onko Huhtasaaren käytöksessä kyseessä jonkinlaisesta sellaisesta uudesta normaalista, jota me vanhoihin hyviin tapoihin luottavat ihmiset emme vain kykene ymmärtämään?

Kansanedustaja Huhtasaaren strategia ei kuitenkaan toiminut, vaan näyttäytyy entistäkin nolommalta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (157 kommenttia)

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Eiköhän tämä ole jo kaluttu luu, josko siitä Hakkaraisesta
löytyis jotain kaluttavaa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Luin tuon vasta tänään sanomalehti Pohjalaisesta ja ihmettelen kansanedustaja Huhtasaaren asennetta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Olisit kysynyt kun kävitte jäätelöllä, konka onnistuit nappaamaan nenäni edestä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #10

Jäätelöllä käydään vasta ensi keväänä vaalien jälkeen. Tarjoan Lauralle niin paljon mansikkajäätelöä kuin hän pystyy suinkin syömään. Meille tulee varmaan mielenkiintoinen ja sydämellinen tapaaminen.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Mun mielestäni asiaa pitää kaluta paljon lisää.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Laura Huhtasaari puolueensa varapuheenjohtajana ja entisenä puolueensa presidenttiehdokkaana on puolueensa näköinen. Rikos ei ole rikos, eikä Valhe ole valhe, voisi olla persujen huoneentaulu ja periaateohjelman kunniakas avainlause.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Siis hakeutuuko persuihin egoanarkisteja tai onko egoanarkisteilla siellä jotenkin tilausta?

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Ja humaani Pyykölä ei harrasta vihapuhetta, niin sivistynyt niin
sivistynyt sitä harrastaa vain Persut.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

On totta, etteivät kaikki anna persuille rauhaa uhata rauhaa. Persujen perusta on ihan selkeästi äärioikeistolaisessa mielenmaisemassa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Sinänsä sillä plagioinnin tunnistavalla ohjelmalla ei olisi ollut kovin suurta arvoa, koska vertailu olisi pitänyt suunnata vain 2003 tai aiemmin tehtyihin dokumentteihin. Ei Huhtasaarikaan niin taitava ole, että hän olisi osannut plagioida tulevaisuuden töitä.

Eihän esimerkiksi Simpasen työtä löydy nähdäkseni noista tietokannoista, joten vertailua siihen ei olisi voitu tehdä, ellei myös sekin olisi ladattu kantaan. Tai saatu sähköisenä vertailuun rinnalle.

JK. Joten hukkaan meni hyvä kielto...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eli Huhtasaaren syytökset siitä, että ohjelmaa olisi luvatta käytetty ovat aiheettomia?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Täysin aiheeton, kohdennettuna Jyväskylän yliopistoon. Kansalainen Tiainen taisi ajaa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #11

Yritin kysellä silloin talvella, käyttikö hän Turnitiniä tai jotain vastaavaa. Minusta hän ei vastannut siihen kysymykseen.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

En osaa sanoa. Kyllä ohjelman käyttö on mahdollista myös niin, että oleelliset työt on annettu ohjelmalle syöttötietoina Huhtasaaren työn ja tietokannoissa olevien dokumenttien lisäksi. Mutta vaikkapa Simpasen työstä en ole nähnyt muita tietoja kuin tuon, että se on julkaistu Helsingin kaupungin opetusviraston julkaisusarjassa. Kyllä siitä varmaan on painotaloa varten tehty sähköinen dokumentti, joten varmastikin sen olisi saanut kohtuullisen helposti mukaan.

Voi olla, että ohjelma vertaa myös töiden aikaleimoja, joten se pystyy silloin erottamaan, mitkä ovat viittauksia eteenpäin. Niistähän Huhtasaarta ei voi syyttää.

Mutta ihan hyvin minusta Scheinin on voinut tulla siihenkin tulokseen, että käsityönä tehty vertailu oleellisia dokumentteja vastaan ei vie yhtään sen enempää aikaa kuin se, että tarpeelliset dokumentit muunnettaisiin plagioinnin tunnistusohjelmalle sopivaan muotoon.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #14

Pohjalaisen artikkelissa Schein kyllä valitteli tutkimuksen työläyttä. Piti etsiä samaa aihetta käsitelleet gradut pitkältä ajalta.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #17

Tuokin viittaisi siihen, että hän on joutunut etsimään paperiversioita. Joku korkeakoulujen henkilökuntaan kuuluva voisi varmaan kertoa, miten hyvin vuosituhannen vaihteessa opinnäytetyöt olivat edes otsikkotasolla sähköisissä rekistereissä. Olivatko rekisterit laitos- vai korkeakoulukohtaisia. Tai onko nyt olemassa rekisteri, joiden kautta korkeakoulujen henkilökunta pääsee etsimään edes kaikkia Suomen korkeakouluissa tehtyjä opinnäytetöitä.

Ellei mitään yhteistä rekisteriä ole, on työlästä jo löytää aiheeseen liittyvät gradut kattavasti. Jos töitä ei ole sähköisessä muodossa, seuraavaksi joutuu pyytämään arkistonpitäjiä lähettämään kopiot.

Kovin tuo vaikuttaa siltä, että plagioinnin tunnistusohjelmia ei ole edes käytetty. Mutta on myös kyseenalaista, olisiko niistä kuitenkaan ollut ajallista hyötyä, koska työt olisi pitänyt ensin muuttaa ohjelmille syötettävään muotoon.

Mutta korostan edelleen, että en tiedä.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #29

"onko nyt olemassa rekisteri, joiden kautta korkeakoulujen henkilökunta pääsee etsimään edes kaikkia Suomen korkeakouluissa tehtyjä opinnäytetöitä"

Vastaan, vaikka en korkeakoulun henkilökuntaan kuulukaan: On kyllä olemassa, kaksikin paikkaa, joista hakea.

Finna on hakupalvelu, josta saa haettua Suomen kirjastojen, arkistojen ja museoiden kokoelmista:
https://www.finna.fi/

Melinda taas sisältää vain kirjastojen kokoelmat:
https://melinda.kansalliskirjasto.fi/F/?func=find-...

Näissä molemmissa siis on logiikkana, että eri tahojen tietokantojen sisältö on saatavissa yhdessä paikassa. Aineiston kuvailun laajuudessa saattaa olla vaihtelua, kun kukin kirjasto tekee sen itsenäisesti.

Huhtasaaren teos Melindassa:
https://melinda.kansalliskirjasto.fi/F/YFNT4C1S9JY...

Simpasen opinnäytteestä on kaksikin osumaa, se kun on julkaistu sekä opinnäytteenä että Helsingin kaupungin opetusviraston julkaisusarjassa:
https://melinda.kansalliskirjasto.fi/F/2RCP5FPKH62...

https://melinda.kansalliskirjasto.fi/F/XN73V5BR2RM...

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #120

Kiitoksia!
Tuota kautta varmaan saa aika kattavasti haetuksi oleellisia (suomenkielisiä) töitä. Opinnäytetöiden osaltahan näkyy, että kirjastoissa on yleensä yksi nide, joka on saatavilla.

Sen sijaan uudempien töidenkään osalta tuolla ei ole viitettä työn sähköiseen versioon. Ilmeisesti sähköiset arkistot eivät varsinaisesti kuulu kirjastoille. Tiedän kuitenkin, että sähköisiä versioita on mahdollista päästä lukemaan myös korkeakoulujen omien verkkojen ulkopuolelta.

Plagioinnin tunnistuksen kannalta korkeakouluilla näyttää olevan kahta ohjelmistoa, Turnitin ja Urkund. Voisi kuvitella, että molemmilla on kuitenkin pääsy samoihin, oleellisiin arkistoihin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #17

Olisiko sama artikkeli:

Scheininin mukaan selvitystyö on enimmäkseen manuaalista ja varsin työlästä.

– Kun aikaa on kulunut, on tietysti oma mutkikas prosessinsa löytää kaikki sellaiset teokset, joita on voitu lainata. On kätevää jos on ekspertti sillä alueella ja sattuu tietämään mitä on julkaistu, mutta tästäkin oli tehty niin monta opinnäytetyötä siihenkin aikaan jo. Se riski, että joku jää huomaamatta, on aina olemassa, ja se toteutui siinä edellisessä vaiheessa, Scheinin taustoittaa.

https://www.demokraatti.fi/professori-huhtasaaren-...

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Sekin huomioitava asia kun tämä tapaus nyt taitaa jäädä Suomen historiaan suurempana merkkipaaluna kuin Anneli Jäätteenmäki, on hyvin erikoista että tätä kulttuurihistoriallisesti merkittävä asiakirjaa ei saa nyt sähköisesti mistään.

Onko kenelläkään backuppeja, ja saadaanko me pelastettua Meidän Omaa Aitoa Suomalaista Kulttuuria ja konservoitua?

Vai katoaako se historiaan ja siitä tulee meemi kun ihmiset alkavat raapustella kadonneen tilalle omasta päästään kirjoitus virheitä täynnä olevia *** Th3 0Ffic14l Huhtasaari Gr4dU *** -teoksia missä pohditaan onko ihminen nisäkäs, kun alkuperäinen on pyyhitty johonkin pois.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Ehkä ei kannata jaella sitä gradua sähköisesti ettei Huhtasaari uhkaa tekijänoikeusrikkomuksella, kuten vastineessaan teki. Vaikken ymmärräkään millä perusteella.

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Pyykkölä voisi kirjoittaa seuraavan us blogin järjestys no 31
aiheesta Huhtasaaren gradu päästäis jälleen onanisoimaan

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

En ole koskaan kirjoittanut blogia Huhtasaarta koskien. Toki olen kommentoinut muiden kirjoituksia Huhtasaarta koskien. Epäilen sinun harrastavan itsetyydytystä koskien Laura huhtasaarta.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tietyt epäilykseni voisit pitää ominasi.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Rauhallisesti, ei asia muita herjaamalla parane.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Vai on Hakkarainen Pyykölän mielestä täysi loinen. Taitaa olla ainut eduskunnassa tällä hetkellä joka on tuonut sahayrittäjänä ulkomaanvaluuttaa suomeen. Koska puutavaraa on mennyt vientiin. Että onpa aikamoisesta loisesta kysymys

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Montako Hakkaraisen sahaa on palanut?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Hakkarainen halusi eduskunnan korvaavan hänen törtteilynsä autonsa kanssa.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Sitä mä ihmettelin, että totta Hakkarainen korjautti autonsa täyskaskon piikkiin. Silloinhan maksaa vakuutuksenottaja vain omavastuun. Miks eduskunnan olisi pitänyt korvata vahinko mahdollisesti toistamiseen? Kukaan ei ole varmaan tutkinut.

Käyttäjän TuulaTakkala kuva
Tuula Takkala

Hän ei ole itse yrittäjä. Tätä väärää tietoa on pidetty esillä uutterasti.

On sahuri äitinsä sahalla. Palkollinen siellä. Sahan pyörittäminen ja kokonaisvastuu yrityksestä on ihan muuta kuin vastata konkreettisesta sahauksesta.

Uskallan epäillä, ette kokonaisvastuu ei olisi sujunut Hakkaraiselta, eikä sitä suku ole siksi hänelle sälyttänytkään.

Hakkarainen ei siis ole yrittäjä, ei ole koskaan ollut. Pohjoisen Keski-Suomen asukkaana tiedän tämän. Huvittanut ja harmittanutkin tuo sitkeästi yllä pidetty väärä tieto.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Onhan Hakkarainen yksi osakas firmasssa. Mutta luopui osakkuudesta nyt eduskunta aikana

Käyttäjän TuulaTakkala kuva
Tuula Takkala Vastaus kommenttiin #112

Peri osuuden vanhemmiltaan, jotka perustivat sahan. Käytännössä Teuvon äidin varassa ja johtamana sahaa pyöritetty. Kiinnittänyt huomiota, että äitinsä viitannut haastatteluissa miehensä ongelmiin.

Olisi ihan eri asia mielestäni, jos Teuvo olisi ollut perustamassa sahaa. Nyt osuus lankesi hänelle perillisenä.

Arvostan sahurin tehtävää toki ja Teuvoa sahurina, varmaan ammattimies.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Kyse lienee rehellisyydestä tai sen puutteesta. Kyvystä tai kyvyttömyydestä myöntää omat mokat. Jotka toki tässä asiassa suhtkoht vähäpätöisinä tapahtuivat kauan sitten mutta se on ihan epäolennaista tämänpäiväisten kiemurteluiden, uhriutumisen ja muiden syyttelyn rinnalla.

Ja tietenkin kun kyseessä on presidentiksi pyrkinyt poliitikko niin kyse on siitä minkälaisen kuvan tuo tahtoo edustamastaan Suomesta, suomalaisista ja suomalaisuudesta antaa.

Eikä asiaa helpota että nyt tuota puolustavat opetuslapset ovat leimanneet kaikki suomalaiset oppilaitokset ja yliopistot epäpäteviksi, kaikki opinnäytetyönsä tehneet (kuulemma) plagioijiksi ja kaikki suomalaiset huijareiksi ja valehtelijoiksi. Koska edustajansakin sattui olemaan sellainen.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Perussuomalaisten mukaan kaikki suomalaiset ovat luikuriin taipuvaista epäluotettavaa väkeä. Aika karu näkemys. Onneksi se ei pidä paikkaansa.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Kannattaa muistaa, että professori Scheinin teki vain esiselvityksen ja asia on loppuun käsitelty ilman tarkempaa selvittelyä. Scheinin ei siis lähtenyt selvittämään sitä miten Huhtasaari on tehnyt gradunsa haastattelut vai onko Huhtasaari ylipäätään tehnyt dokumentoimiaan haastatteluja.

Huhtasaari oli gradussaan dokumentoinut haastattelutuloksia, jotka olivat hämmästyttävän samanlaisia verrattuna Simpasen tekemiin. Huhtasaari on kertonut, että hän on "heijastanut" Simpasen haastattelutuloksia. Kahden eri henkilön eri paikoissa tekemissä haastatteluissa voi tulla samansuuntaisia tuloksia mutta kun tulokset ovat rinnakkain laitettuna lähes identtisiä niin siitä on vedettävä johtopäätös, että Huhtasaari on todellakin "heijastanut" haastattelutulokset toisesta gradusta. Herää kysymys, onko Huhtasaari ylipäätään tehnyt haastatteluja.

Käyttäjän teemukakkuri kuva
Teemu Kakkuri

Jossain vaiheessa sekä Simpasen että Huhtasaaren gradun tekstit olivat luettavissa netissä. Tein tavallisen Microsoft Wordin etsi-toiminnolla vertailuja ja päädyin pohtimaan, oliko Huhtasaari tehnyt ollenkaan haastatteluja. Niin samankaltaisia olivat vastaukset, joiden piti olla eri aikaan ja eri paikkakunnilla tehtyjä.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Onhan tässä vielä sekin mahdollisuus, että onkin kysymys harvinaislaatuisesta ennakoivasta käänteisplagioinnista. Voihan olla, että nyt plagioinnin kohteeksi joutuneet ovatkin tosiasiallisesti plagioineet ennakoiden Huhtasaaren vielä aloittamatonta gradutyötä.Tieteellisesti tuskin on todistettu, etteikö näin voisi tapahtua. Saunassa käydessäni näitä pohdiskelin. En kuitenkaan jäänyt sinne asumaan. Muhevaa päivää!

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Nopealla etsimisellä en löytänyt yhtään artikkelia, jossa olisi ollut mitään tuosta plagiointiohjelman käytön kiellosta.

Jos näin on kuitenkin tapahtunut, niin typerää käytöstä Huhtasaarelta.

Mut tosiaan ne lähteet olisi hyvä olla näissä blogeissakin.

Harri Mulari

#33 tästä päätöksestä löytyy https://t.co/8bmyqXE7gR

Lähde ja keskustelua https://twitter.com/anttiyr/status/103399274515574...

e. Lehtijutun hakemiseen meni 15 sekuntia: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005805117.html

"Huhtasaari esitti vastauksessaan myös epäilyn siitä, että esiselvityksen asiantuntijana toiminut Helsingin yliopiston professori Patrik Scheinin olisi käyttänyt sähköistä plagiaatintunnistusohjelmaa, vaikka Huhtasaari ei ollut antanut siihen suostumustaan.

Huhtasaari epäilee, ettei esiselvityksessä mainittuun lukemaan ole voitu päästä ilman sähköistä plagioinnintunnistusjärjestelmää."

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Kiitoksia, ilmankos en löytänyt tuota kun etsin vain 12 sekuntia.

Ihan selvästi Huhtasaari yritti peitellä jotain. Aika jännä, että tuollaisen ohjelman käyttö olisi luvan takana. Luulisi sen olevan sama, että käykö paperit läpi käsin vai koneella.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #46

Mutta eikö ole outoa että Huhtasaari ehdoin tahdoin tekee näitä julkisia väistämisliikkeitä, jotka pahentavat hänen asemaansa?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #46

Uskoisin käytännön ongelman tässä muodostuvan skannatun tekstin digitalisoinnista tekstintunnistusohjelmalla. Silloin tulee luoneeksi teoksesta kopion tavalla, josta yksin tekijänoikeuden haltija voi päättää. Koska plagiaatintunnistus vertaa tekstitiedostoja keskenään. on tuo välivaihe välttämätön. Nykyisin käsittääkseni gradut on pakko jättää tiedostomuotoisina, joten ongelma on poistunut. Kielto ei siis käsittääkseni varsinaisesti kosketa plagiaatintunnistusta, vaan tekstin digitointia.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #49

Juuri tästä on kysymys: "Huhtasaari syyttää Jyväskylän yliopistoa tekijänoikeuksiensa rikkomisesta. Hän väittää yliopiston levittäneen graduaan pdf-tiedostona ja syöttämällä työn plagiaatintunnistusohjelmaan ilman hänen lupaansa." https://www.dropbox.com/s/t4wb975eryqd8ug/Rehtorin...

Huhtasaarelta ei siis ole kysytty lupaa muuttaa hänen graduaan sähköiseen muotoon, joten ei hän ole siten lupaa voinut antaakaan.

Tätä asiaa tutkijaproffan piti nyt erikseen korostaa, ettei varmasti olla loukattu Huhtasaaren tekijänoikeuksia, koska siitä olisi varmasti tullut jälkikäteen sanomista.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #50

Tavallinen skannattu "kuva" ei tuota tekijänoikeusongelmaa aiheuta. Pdf-tiedosto voi sisältää joko kuvan tekstistä, tai tekstin digitaalisena datana. Ensinmainittu on käytännössä valokopio, jota vain ei ole tulostettu paperille. Niitä kirjasto on nimenomaisesti oikeutettu tekijänoikeuslaissa tekemään (16 a §).

Olisiko ehkä niin, ettei Huhtasaari tiedä miten moderni kopiokone toimii, kun vetoaa tuohon pdf-tiedostoon?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #51

Yliopisto ja tutkijaproffa halusivat varmistaa, ettei jälkipuheita tekijänoikeudenloukkauksesta tule ja näin se saatiin pois päiväjärjestyksestä kertomalla, että työ on tehty kokonaisuudessaan manuaalisesti.

Tottakai sekä yliopisto että tämä proffa on käynyt tarkkaan kaikki kohdat läpi lakimiesten kanssa, ettei niitä itseään voi tässä tarkastuksessa syyttää mistään. Se ongelma heidän puoleltaan on nyt mielestäni pois päiväjärjestyksestä, ellei Lauralla ole jotain muuta tietoa, jotta hän voisi palata vielä tähän asiaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #53

Mielestäni hänen kannattaisi palata, kun tapaus antaa hänestä niin imartelevan kuvan. Jäämme jännittämään miten tätä mainiota tilaisuutta voikaan hyödyntää julkisuuskuvansa muokkaamiseksi. Olen vakuuttunut että viestinnän peruskirjasta löytyy tähän mainiot ohjeet.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #59

Se nyt tietenkin on Lauran oma asia ja koska en tiedä onko hänellä muuta tarkempaa tietoa siitä, että yliopisto olisi loukannut hänen tekijänoikeuksiaan.

Tässä viimeisessä tarkastuksessa yliopisto ja työn tarkastanut proffa kuitenkin vetivät maton alta hänen väitteiltään, eli käyttivät myös julkisuutta taitavasti hyväkseen mielipiteen muokkauksessa.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Huhtasaaren vastineessa on uhkauksia tekijänoikeusloukkauksesta. Opinnäytetyö on julkinen opus ja siihen saa viitata ja kirjasto saa antaa sitä luettavaksi. Että mitä oikeuksia opinnäytteen ruotimisen kohdalla voidaan rikkoa.

Rikkoiko itse myös toisen gradun tekijänoikeuksia kopsaamalla tätä omina ajatuksinaan.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Blogin otsikkokysymykseen on olemassa lyhyt vastaus: Hän on ollut tuhma.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niinkuin pieni pahaa tehnyt lapsi, sillö tavalla Huhtasaari on tähän suhtautunut, en tunnusta, en myönnä, se on aina jonkun muun vika.

Tällainen ihminen on sitten puolueen varapuheenjohtajana, siitä vaan sitten äänestämään luotettavaa, totuuteen perustuvaa, kristillistä ihmistä.

On hieno asia, että päättävissä asemissa toimivista ihmisistä saadaan taustoja selville, tämäkin tapahtuma osoittaa ihmisestä paljon enemmän kuin tyhjät puheet.

Itse tuo tapahtuma, siis gradun plagiointi on mitätön, mutta se miten hän on ottanut tapauksesta vastuuta, osoittaa kylmää harkitsevaa valheellisuutta.

Tällaisia ihmisiä ei Suomen eduskunta kaipaa, toisaalta hän sopii täydellisesti perussuomalaiseen viiteryhmään, sielläkin kaikki tapahtunut on muiden vika, omassa kuvassa ollaan virheettömiä.

Ja uhriutuminen jatkuu

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Persut ja Huhtasaari ovat hoitaneet tämän kohun niin huonosti, ettei se voi olla vahinko. Ilmeisesti he laskevat, että kaikki julkisuus on hyväksi. Taktiikka toimii Seiskan tosi-tvtähdillä, mutta sopiiko se myös eduskuntapuolueelle?

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Plagiointi on kuohuttanut kansalaisia kahdella tavalla. On niitä, jotka pitävät plagiointia moitittavana. He eivät kuuluu persujen nykyiseen tai tulevaan kannattajakuntaan. Sitten on niitä, jotka ovat hämmentyneet plagioinnin aiheuttamasta kohusta, ei plagioinnista. Nämä kohusta hämmentyneet ovat persujen äänestäjiä tai potentiaalisia äänestäjiä. Kohu tiivistää persujen rivejä, heitä vastaan on Huhtasaaren mukaan hyökätty plagiointia lyömäaseena käyttäen.

Persut hoitivat kriisiviestinnän huonosti, se ei ole vahinko. He eivät vain osaa. Sillä ei ole merkitystä heidän kannattajilleen tai potentiaalisille kannattajilleen.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #42

’Aika hyvin he saavat kannattajilleen välitettyä, että persut ovat aina aiheettoman hyökkäyksen uhreja. Tämä voi osin johtua siitä, että heidän kannattajansa kokevat olevansa itsekin yhteiskunnan uhreja. Tämä näkyy aika hyvin osasta tännekin kirjoittavista persuista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Aika vähän on ollut juttua siitä että johtopäätösosaston plagioiminen on ollut tietoista. Sehän olisi, jos viitteet olisivat olleet paikallaan, aiheuttanut gradun diskauksen tarkastusvaiheessa. Johtopäätöshän pitää muotoilla itse.
Sillä kohtaa viitteiden puuttuminen on raskauttavampi rike kuin työn alussa.
Huhtasaari on vain osa hitaasti tapahtunutta vallankaappausta tai oire siitä. Vähitellen olemme siirtyneet järjestelmään jossa politiikka ja julkinen elämä suosii korruptuneita sieluja ja maansa myyjiä ja lähipiirinsä palkitsijoita ja maksukuittien lähettäjiä yhteiskunnalle.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Huhtasaarikin varmaan koulusta muistaa, ettei toisen vastauksia saa kopioida. Varsin todennäköistä, että viitteet kirjallisuuteen on jääneet pois siksi, että niiden kera on mahdoton esittää kopiointia omina ajatuksina. Mutta kun ei tarkkaan muista mitä nuoren naisen hupakkona touhusi, aikoi pyrkiä ryhtymään noudattamaan sääntöjä ja ei ainakaan tahallaan.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

En ole käyttänyt plagioinnin paljastusohjelmia enkä tiedä niissä käytettyjä algoritmeja. Tunnen kuitenkin aika hyvin tällaisten hahmontunnistusmenetelmien kykyjä, ja epäilen vahvasti, että ne tutkivat vain tekstin ulkoisia samankaltaisuuksia. Jos tekijä kirjoittaa jonkin tekstin uusiksi siten, että ajatus säilyy, mutta ulkoisesti se näyttää aivan erilaiselta, niin tuskinpa ohjelmat tätä havaitsevat. Opinnäytetyöt ovat täynnä tällaista kopiointia sillä ei niissä koskaan esitetä mitään tieteellisesti uusia tuloksia.

Toni Rintala

Jep. Tavallaan jopa yli 90% on kopioitua. Mutta sitten usein hiukan muokattua.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

" epäilen vahvasti, että ne tutkivat vain tekstin ulkoisia samankaltaisuuksia"

Plagionnin tunnistusohjelmat tutkivat tekstin ulkoisia samankaltaisuuksia. Ne eivät siis tutki tekstin sisäisiä samankaltaisuuksia, mitä ne sitten lienevätkään. Tunnistusohjelma on gradun tarkastajan käyttämä työväline.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

"Jos tekijä kirjoittaa jonkin tekstin uusiksi siten, että ajatus säilyy, mutta ulkoisesti se näyttää aivan erilaiselta, niin tuskinpa ohjelmat tätä havaitsevat."

Ei niiden tarvitsekaan koska tekstin uudelleenkirjoittaminen omin sanoin on juuri se mitä kuuluukin tehdä, ellei käytä suoria lainauksia. Molemmissa tapauksissa on kuitenkin esitettävä lähteet tiedolle. Jos ei viitsi kuin copy-pasteta tekstiä ilman lähdeviitteitä niin se on plagiointia. Ei se kovin suuri vaiva ole välttää plagiointia, liian suuri vaiva kuitenkin Huhtasaarelle pysyä rehellisyyden polulla.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

"tekstin uudelleenkirjoittaminen omin sanoin on juuri se mitä kuuluukin tehdä, ellei käytä suoria lainauksia."

Tämäkö on tieteen tekoa? Ehkä kasvatustieteessä tai yleisemmin humanistisissa tieteissä mutta varmasti ei oikeassa tieteessä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #111

Höh höh. Tieteessä rakennetaan aikaisemmalle pohjalle. Sen voi tehdä suorin sitaatein mutta parempaa tiedonkäsittelyä on jos toistaa omin sanoin. Ja kuten AP Hiltunen sanoi pitää molemmissa tapauksissa antaa lähteet.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen Vastaus kommenttiin #111

Kyllä, tuliko lähteiden käyttö yllätyksenä vai olitko uskossa että kaiken pitäisi olla uutta ja itse selvitettyä tietoa? Et kai sä voi rakentaa uutta tietoa vanhan päälle jos muutat tekstin ajatuksen kun kirjoitat sen itse?

Luuletko että luonnontieteissä ei rakenneta tietoa vanhan päälle vaan jokaisen on itse todistettava esim. termodynamiikan ensimmäinen laki yms?

Kannustan suakin Raimo tutustumaan tieteeseen vähän pintaa syvemmälle niin tietäisit mitä se tieteen tekeminen oikein on eikä tarvitse kumista kuin tyhjä tynnyri.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #123

"Kannustan suakin Raimo tutustumaan tieteeseen vähän pintaa syvemmälle"

Kannattaisi ehkä hiukan katsoa, kenen kanssa on tekemisissä, ennen kuin alkaa kovin soittamaan suutaan. Arvelisin tekniikan tohtori, professori Ylisellä olevan vielä kohtuullinen etumatka tieteen tekemisen ymmärtämisessä...

Vaikka tämä kertookin ensisijassa Hans Blombergista, löydät myös Raimo Ylisen nimen useammassakin kohden:
https://www.automaatioseura.fi/site/assets/files/1...

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen Vastaus kommenttiin #148

No siinä tapauksessa en voi kuin ihmetellä millainen käsitys tekniikan tohtorilla on tieteen tekemisestä, toisaalta onhan täällä dosentitkin vääryyttä puolustelemassa niin eipä taida olla Suomessa enää koulutusjärjestelmä kovin vahvoilla.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #154

Näyttää olevan itseluottamus kohdallaan...

Yritetään nyt vielä kerran, sitten minäkin heitän hanskat tiskiin:
"tekstin uudelleenkirjoittaminen omin sanoin on juuri se mitä kuuluukin tehdä, ellei käytä suoria lainauksia"

Tuolla logiikalla vieraskielisen tekstin kääntäminen suomeksi on tiedettä, kunhan vain muistaa mainita, mitä on kääntänyt.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Tietysti siksi, että prosessi kestäisi ja hän pysyisi otsikoissa mahdollisimman pitkään.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Itse asiassa ihan mahdollinen selitys. Itse arvaan kuitenkin että ajatteli "kiusa se on pienikin kiusa". Sinun selityksesi vaikuttaisi toki olevan linjassa tiedottamisen peruskirjan kanssa, kun havainnoi toimintaa yleisemmin.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

vieläkö saadaan jokin mehu irti tästä ajojahdista))??? kuivaa on))

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Niin kauan kuin aihe kiinnostaa, niin on hyvä että siitä kirjoitetaan. Pöly yleensä laskeutuu muutamassa päivässä ja sitten mennään taas uusien skandaalien kimppuun:)

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

Herra dosenttihan voi näyttää akateemisella ammattitaidollaan miten kyseessä on vain ajojahti eikä plagiointia ole tapahtunut? Tähän mennessä ei ole edes Luukkaselta onnistunut mustan peseminen valkoiseksi.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Mikä ajojahti? Kyllä sinäkin Arto-kuoma tiedät yliopiston miehenä, että kun varastaa toiselta jopa tutkimustulokset, niin ollaan vakavasti jo kävelemässä yli sekä tieteen että rehellisyyden. Teitä asia ei vaivaa sitten yhtään. Luottaisitko sinä Arto valtion salaisia tietoja Huhtasaaren haltuun? Puolueenne oli tarjoamassa häntä Suomelle tasavallan presidentiksi. Näinkö vähän kansaa arvostetaan?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Mukavaa, että sinäkin osallistut keskusteluun. Tähän olisikin hienoa saada fiksu kommentti perussuomalaiselta. ))

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kysymys on populistisen äärioikeiston itse lanseeraamasta ja ylläpitämästä kohusta.
Sinne valitaan näkyville tarkoituksella kestohymyhuijareita jotka sitten aiheuttavat päivittäin kohuja.
Ainoa mitä vanhanaikaiset kunnollisuuteen ja tunnollisuuteen kiintyneet kansalaiset voivat tehdä on tämäntapainen asian läpipuhuminen tällaisessa suhteellisen trollivapaassa ympäristössä. Kun kohuvulgaristit muuttavat länttä autoritääriseksi juuri kohupolitiikalla on ainoa mitä tunnollisuuteen ja kunnollisuuteen mieltyneet voivat tehdä että muistuttavat olemassaolostaan. Sekin on luukkasille liikaa.

Oli muuten jännä että Appelsin twitterissä oli sitä mieltä että Huhtasaaren nimellistä kristillisyyttä pitäisi nostaa esiin. No Puheenvuorossa sitä ei olekaan nostettu. Mutta Huhtasaari jos joku on profiloitunut poliittisena kristittynä ja politikoinut kristillisyydellä. Jotenkin outoa että sen mukaanottaminen keskusteluun on Appelsinin mukaan sivistymätöntä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

En suoraan sanottuna kykene ymmärtämään kristittyä, joka ihailee Trumppia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Korjaus kommenttiin 61. Appelsin oli sitä mieltä että EI pitäisi ihmetellä kristillisyyttä yhdistettynä gradukiemurteluun.

Käyttäjän TuulaTakkala kuva
Tuula Takkala

Minä kyllä Sinuna, Arto, toteaisin ykskantaan, että plagiointi on väärin eikä sitä voida hyväksyä millään muotoa.

Mitään muuta en sanoisi, jos olisin yliopiston palkkalistoilla ja opiskelijoiden ohjaaja.

Jos en tätä pystyisi poliittisista syistä sanomaan, vetäytyisin taka-alalle ja olisin ihan hiljaa tässä asiassa.

Sinua tituleerattiin jossain kommentissa jo persujen suurimmaksi parodiahahmoksi, ja alat totisesti näyttää siltä.

Edustat yliopistoa ja kaikissa ulostuloissasi lainaat aina yliopiston luovuttamaa luottamusta ja tässä nimenomaisessa asiassa ristiriita ulostulosi ja taustasi välillä on ammottava. Lähes jo sovittamaton ja tavallaan kärjistyy kaiken aikaa lisää.

Olisi suotavaa ja välttämätöntäkin pitää täysin erillisinä poliittiset mielipiteensä, ns. mielipidetotuudet faktatotuuksista. Jos varsinkin tutkija ja yliopiston edustaja sekoittaa nämä, se vääjäämättä nakertaa sekä tutkijan että yliopiston arvovaltaa kansalaisten silmissä.

Nyt Sinä, Arto, mielestäni kontaminoit mielipidetotuuksillasi objektiivisen tiedon idean, faktapohjaisen lähestymistavan vaatimuksen, jotka yliopiston peruspremissejä ja joita Sinun yliopiston edustajana tulisi kunnioittaa yli kaiken. Ilman suhmurointia ja sumutusyrityksiä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Vastaus blogistin kysymykseen. Huhtasaari vaikeutti gradunsa tarkistusta koska rötöstely kunnollisuutta ja tunnollisuutta vastaan on valittu strategia.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Onko Huhtasaari kieltänyt, ettei hänen graduaan saa muuttaa digitaaliseen muotoon ja onko hän kieltänyt plagiointiohjelman käytön, vai onko niin, ettei häneltä ole näitä asioita aiemmin kysyttykään, joten hän ei ole voinut lupaa antaakaan?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No hän on vaikeuttanut ja kohuttanut asiaa myös väittämällä olleensa tietämätön vilpistään ja sillä ettei heti ensi epäilyn tullessa esiin kertonut että kyllä huijasin ja mittavasti mutta kadun jälkeenpäin. Hän on sujuvasanaisesti, ulkoaopituin sanakääntein ja hymyssä suin vetänyt diibadaabaa gradustaan monissa haastatteluissa.
Mitä enemmän kieltää ja lykkää ja pimittää sitä isompi kohu. Tämä on valittu strategia. Valinta on heittää märkää rättiä siviiliyhteiskunnan kasvoille Trumpin tapaan jotta autoritäärinen yhteiskunta jossa ei voi vedota omaantuntoon, sopumuksellisuuteen tai hyvän käytökseen eethokseen toteutuisi.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #65

Vastaa nyt vaan Sini kysymykseeni.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Yliopistolla ei ole ollut Huhtaseeren lupaa käyttää plagiointiohjelmaa ja sen vuoksi tutkiminen tuli hyvin työlääksi. Asia kyllä selviää itse plogistakin, ensimmäisestä lauseesta...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #67

Ihmehän se olisi jos ei olisi kysytty lupaa. Miksi Scheinin olisi ehdoin tahdoin halunnut manuaalisesti laskea merkkejä ja sanoja?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #68

Sehän selviää, kun kysyt proffalta, että onko hän kysynyt Lauralta lupaa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #70

Sinua lukuunottamatta kukaan muu ei taida epäillä, etteikö plagiointiohjelman käytölle olisi kysytty lupaa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #77

Minä en tiedä. Tiedättekö te?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #67

Viittaan jo toistamiseen Huhtasaaren vastineeseen tässä blogissa: "Huhtasaari syyttää Jyväskylän yliopistoa tekijänoikeuksiensa rikkomisesta. Hän väittää yliopiston levittäneen graduaan pdf-tiedostona ja syöttämällä työn plagiaatintunnistusohjelmaan ilman hänen lupaansa."

Onko yliopisto aiemmin toiminut näin, siis ennen tätä tarkastusta? Eli Huhtasaarelta ei olisi pyydetty lupaa tähän toimintaan. Siitähän hän vastineessaan puhuu.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #69

Parivaljakko Huhtasaari&Puolakka haastakoon yliopiston oikeuteen tekijänoikeuksien rikkomisesta ja lopettakoon tekijänoikeusasioista narisemisen näillä palstoilla.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #72

Miksi sinä menet henkilöön kohdistuvaan kommentointiin, loppuiko asia-argumentit?

Luuletko sinä voivasi määrätä, mitä täällä puhutaan? Korkman voi määrätä omassa blogissaan ja US taas sitten alustan ylläpitäjänä.

Tekijänoikeusasioista muuten kannattaa narista. Olen 2½ vuotta näiden kanssa ollut tekemisissä ja nyt näyttää, että viimeinkin kiristyskirjeille olisi tulossa stoppi.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #75

"Scheinin toteaakin, ettei kaikkia Huhtasaaren graduun liittyviä ongelmia ole edes välttämättä vielä löydetty, koska sähköistä plagiaatintunnistusjärjestelmää ei ole voitu käyttää."
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005805117.html

Manu Korkman esittää tässä blogissa kysymyksen, miksi Huhtasaari esti plagiaatintunnistusjärjestelmän käytön. Tämä oli siis se varsinainen aihe.

Huhtasaari ryhtyi spekuloimaan onko Scheinin sittenkin käyttänyt plagioinnin tutkimiseen keinoja, joiden käytön Huhtasaari on kieltänyt. Huhtasaari katsoo hänen tekijänoikeuksiaan loukatun.Kuoroon yhtyi Puolakka. Tämä spekulaatio ratkeaa vain haastamalla Scheinin ja yliopisto oikeuteen. Asia ei ratkea palstoilla narisemalla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #78

Se onkin mielenkiintoinen oikeusjuttu. Persujen oikeuskäsitykset testataan ja valaistaan.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #78

Sinähän tässä "nariset", sorry jos lainaan kielenkäyttöäsi. Nyt vaan kysymään, kielsikö Huhtasaari proffaa käyttämästä plagiaatintunnistusjärjestelmää, vai eikö sitä käytetty siksi, ettei Huhtasaarelta kysytty yliopiston puolesta lupaa tähän.

Käsitykseni mukaan työ jouduttiin tekemään manuaalisesti, koska lupaa ei oltu kysytty. Mutta muutan toki kantaani, kun saatte proffalta varmistuksen asiaan.

Muuten en ole asianosainen tässä jutussa, joten jatkotoimista päättää vain ja ainoastaan Laura Huhtasaari itse.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #81

Mitäs jos itse kysyisit Lauraltasi asiaa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #83

Lauraltasi, hyvä Sini;):D Yritä sinäkin pysyä asiassa.

Kyllä se nyt on ihan teidän itsenne tehtävä saada proffalta vahvistus kielsikö Laura plagiaattiohjelman käytön vai eikö häneltä oltu pyydetty siihen lupaa.

Palataan tähän sitten, kun tulee faktatietoa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #84

Ensin Huhtasaari levittelee jonkun sekopanuhuuhtasen juttua tekijäoikeusrikoksista kun joku edes avaa hänen gradunsa ja sitten meillä muilla onkin joku todistustaakka siitä että Huhtasaari on kieltänyt ajamasta gradua ohjelmilla.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen Vastaus kommenttiin #84

Ritva, ei millään pahalla mutta tää sun kiemurtelu ja kaiken parhaaksi selittäminen alkaa saada aika koomisia piirteitä. Olet alusta asti yrittänyt syyllistää yliopistoa, professoreita ja milloin ketäkin, Laura on tietenkin täysin syytön siihen että kuin Jumalan armosta hänen tekstinsä on osin täysin identtinen aiemman opinnäytteen kanssa (ehkä Jumala puhui Simpasen ja Huhtasaaren kautta, voisiko tämä olla uusi selitys tapahtuneelle?). Mikä on saanut sinut vakuuttuneeksi siitä että vika olisi kaikkialla muualla paitsi itse työn tekijässä? Miksi Laura olisi tahtonut estää plagiaatintunnistusohjelman käytön, hänhän ei ole syyllistynyt mihinkään joten eikö olisi ollut hänen kannaltaan parempi että homma olisi selvitetty asiallisesti? Jos plagiaatintunnistuksen haluaa estää niin on varmaan syytä pohtia motiiveja tälle toiminnalle. Hmmm...

Offtopic: Et kai vaan ole mennyt vastaamaan Hedman Partnersin kiristyskirjeeseen ennen kuin selvitit ettei niihin kannata reagoida mitenkään?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #86

Mitäs minä kiemurtelen, kun minulla ei ole asiaan osaa eikä arpaa, tuon vaan eri näkökulmaa esille.

Jos sinua kiristyskirjeasiat kiinnostaa, niin murobbs:llä olen Dame Edna ja omassa blogissani on myös paljon asiaa, joten tästä voidaan jatkaa keskustelua siellä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #86

Tuossa sinulle Ap Hiltunen tuo TorrentFreakin juttu, jossa kansainvälisesti saimme muron porukoiden kanssa julkisuutta siitä, että Hedman Partnersin asianajaja Joni Hatanmaa sai moitteet Asianajajaliiton valvontalautakunnalta. https://torrentfreak.com/copyright-troll-law-firm-...

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #86

Nyt kun tulin bridgen peluusta kotiin, niin minulla on tarkemmin aikaa perehtyä kommenttiisi.

Siis, käydäänpä kommenttiasi hieman tarkemmin läpi, eli missä minä olen kiemurrellut ja miten?

Tuot kommentissasi esille Jumalan, mutta missään omassa kommentissani en ole vedonnut tähän, eli tuonut Jumalaa esille.

Olen kertonut, että Jyväskylän yliopisto ja tämä viimeinen proffa vetivät maton Lauran teesien alta, kun kertoivat, että nyt tutkimus on tehty manuaalisesti.

Olet nuori nainen ilmeisestikin, joten kannattaa hieman harkita, ennenkuin tekee aivan päättömiä johtopäätöksiä oman tunnekuohunsa vallassa, toisten kommentteihin tai motiiveihin.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #117

Olet vähän varttuneempi nainen, jolla tunne kuohuaa.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen Vastaus kommenttiin #117

Kiemurtelu = Asian selittäminen parhain päin ja syyllisten osoittelu kaikkia muita paitsi Lauraa kohtaan. Yrität keksiä miten kuka vain muu voisi olla syyllinen paitsi Laura.

Saanko tuoda Jumalan esiin vain jos sinä mainitset sen ensin vai?

"Ap Hiltunen, ei millään pahalla, mutta jos olet joskus onnistunut gradun tekemään, niin ota edes selvää, kenelle alat päätäsi aukomaan. Älä siis ala äitiäsi neuvomaan asioissa, josta et tiedä yhtikäs mitään.

Nolasit nyt itsesi, mutta toivottavasti otat oppia jatkossa."

Heh, itse sanoit minua nuoreksi naiseksi päättömän tunnekuohusi vallassa joten et liene ottanut selvää kenelle alat "päätäsi aukomaan", no ehkä et ole tehnyt graduakaan niin toi sääntö ei sua koske. Koet tietysti olevasi pätevämpi pelkän ikäsi perusteella niin kuin vanhukset yleensä, argumentointi on yliarvostettua. Kyllä Ritvasta kelpaa ottaa nyt oppia ja esimerkkiä.

Motiiveistasihan en tiedä mitään, näen vain miten yrität pestä Lauraa valkoiseksi tässä asiassa. Motiivejasi tiedustelin aiemmassa kommentissani näin: "Mikä on saanut sinut vakuuttuneeksi siitä että vika olisi kaikkialla muualla paitsi itse työn tekijässä? Miksi Laura olisi tahtonut estää plagiaatintunnistusohjelman käytön, hänhän ei ole syyllistynyt mihinkään joten eikö olisi ollut hänen kannaltaan parempi että homma olisi selvitetty asiallisesti?" Jostain kumman syystä keskityit kommentissasi kaikkeen muuhun paitsi näihin oleellisiin kysymyksiin. Miksi rehellinen ja syytön ihminen haluaisi hankaloittaa tutkintaa?

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #127

Ap, olet tehnyt gradun mutta et ole toiminut professorin sihteerinä kuten Puolakka. Tältä pohjalta olet hiukan eri sarjassa hänen kanssaan.

Minulla ei ole meriittejä kiistellä yhden kaverini kanssa sotilasasioista, hän oli aikoinaan kenraalin autonkuljettajana.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen Vastaus kommenttiin #128

Jep, olen suorittanut ylemmän korkeakoulututkinnon ja Ritva on ollut sihteerinä sellaisen suorittaneelle henkilölle. Mitähän hänen entinen työnantajansa olisi mieltä Ritvan suhtautumisesta plagiointiin?

Esimerkkejä Ritvan parhaaksi selittelystä ja syyllisyyden siirtelystä:

"Mistä me voidaan tietää vaikka Tiina Simpanen itse olisi antanut Lauralle nämä kopioitavaksi ja Laura suojelee Simpasta? Monesti totuus on tarua ihmeellisempää."

"Jos johtopäätöksissä on 80% toisten ajatuksia, niin ketä pitäisi mielestäsi syyttää tekijänoikeusrikkomuksesta, Lauraa, yliopistoa vai molempia?
Jos nämä lainatut nostaisivat kanteen, niin kyllä siellä vastaajina olisivat molemmat. Yliopisto työn lopullisena hyväksyjänä ja Laura työn tekijänä. Oikeudessa voisi jopa hyväksyjän rooli nousta suuremmaksi, mutta tiedä häntä."

"Mielestäni Jyväskylän yliopiston tulisi huolehtia siitä, että kun se on aikanaan hyväksynyt Huhtasaaren gradun, ja nyt on tullut ilmi, että kun siellä ei ole laitettu lainauksia oikein, että nämä puutteet korjataan, ettei väärä tai puuttuva tieto leviä eteenpäin."

Olisi aika kummaa että plagiointitapauksen paljastuessa Ritva alkaisi syyttämään omaa (entistä) työnantajaansa siitä että eivät ole saaneet huijaria kiinni ensimmäisellä yrityksellä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #130

Mitä ihmeen selittelyä tai syyllisyyden siirtämistä?

Olet tuon ensimmäisen irrottanut keskustelusta, jossa lohduttelin Risto Jääskeläistä, kun hän oli kuin maansa myynyt. Irrotit siis lauseen asiayhteydestään. Se on jo argumentointivirhe ja jos sinulla olisi ollut tähän sanomista, niin olisit tullut sanomaan sen kyseisessä keskustelussa.

Tuohon toiseen, kuten kerroin sinulle olen tässä 2½ vuotta opiskellut tekijänoikeusasioita, niin varmasti jos tämmöinen tapaus tulisi markkinaoikeuteen, niin lopputulos voisi olla tarua ihmeellisempi.

Kolmanteen taas, etteikö sinustakin olisi oikein, että Lauran gradun puutteet korjattaisiin, ettei kukaan vahingossakaan jakaisi väärää tietoa eteenpäin?

Jos sinulla tästä lähtien on jotakin sanottavaa minulle, niin kysy, jos et ymmärrä mitä tarkoitan, niin selitän mielelläni, niin et tee jatkossa vääriä johtopäätöksiä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #132

Lauran gradun puutteet on ymmärtääkseni korjattu Jyväskylän Yliopiston toimesta siten, että siihen on merkitty, ettei se ole kurantti gradu.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #137

On tehty merkintä, mutta näkyykö se vain paperiversiossa, jos sitä on aiemmin jaettu pdf-muodossa? Siksi mielestäni gradua olisi tullut korjata, jottei kukaan jaa eteenpäin gradua, joka on nyt osoittautunut epäkurantiksi.

Jokuhan on voinut lainata Lauran gradua vuosina 2003-2018, joten virheellinen tieto leviää, jos ei alkuperäistä korjata.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #138

Olen vähän teknologisesti rajoittunut, niin en saanut ajatuksestasi kiinni. Miten ne olemassaolevat pdf-tiedostot päivittyisivät sillä, että julkaistaisiin korjattu versio?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #139

Älä ole turhan vaatimaton;) Ei tietenkään ne jo netissä liikkuvat pdf-tiedostot muutu siitä miksikään, mutta jos laitetaan saataville päivitetty/korjattu versio Lauran gradusta, niin siinä sitten muutokset näkyisivät.

Jos Lauran gradua on käytetty lähdeviitteenä, ja kun siinä on todettu olleen plagiointia, niin nämä kertautuvat niin monta kertaa kuin graduun on viitattu. Periaatteessa siis, jos ihmisen tekstiä jaetaan (siis mitä vaan) kolme kertaa ja taas nämä kolme kertaa jne., niin 15 vuoden aikana tätä teosta on jaettu jo mittavat määrät.

Siksi mielestäni alkuperäinen teos eli siis Lauran gradu, pitäisi korjata, eikä vaan niin, että siellä on merkintä, että gradu on epäkurantti.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #140

Niin, siis ne mahdolliset olemassaolevat viittaukset eivät edelleenkään katoa minnekään. Kun sitten joku seuraa viitettä sinne yliopiston kirjastoon ja tilaa pdf-kopion, etusivulla lukee "Puppua - älä lue". En aidosti ymmärrä mitä ajat takaa?

p.s. Ei muuten kertaudu. Muut gradun kirjoittajat kuin Huhtasaari hakevat käsiinsä alkuperäislähteen.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #141

Alkaa rautalanka loppua, mutta yritetään nyt kuitenkin vielä tämän yhden kerran.

Jos viitataan teokseen, joka on todettu epäkurantiksi, niin tämän tiedon jakaminen eteenpäin on kuin huhu, joka laitetaan liikkeelle, vaikka se sisältää väärää tai harhaanjohtavaa tietoa. Vasta kun huhun lähde, tässä tapauksessa Lauran gradu korjataan, niin tieto menee oikeana perille.

Jyväskylän yliopisto teki ratkaisun, että merkintä graduun. Se siis riitti heille, mutta itse olisin mennyt pidemmälle, eli vaatinut gradun korjaamista. Minulla ei tietenkään ole mitään sananvaltaa tässä asiassa, joten tämä jää ainoastaan minun mielipiteekseni.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #142

Ei "korjaaminen" vaikuta millään tavoin jo olemassa oleviin viittauksiin. Mahdollinen "korjattu" versio on uusi teos, oma erillinen julkaisu. Ei vuonna 2003 tehtyyn julkaisuun voi tehdä "korjauksia". En usko hetkeäkään, että kukaan tulevaisuudessa enää käyttäisi Huhtasaaren gradua lähteenä.

Erillisenä kommenttina vielä, kun jossain vaiheessa esitit, että Simpanen on saattanut antaa Huhtasaarelle gradunsa. Olet epälyksesi kanssa todennäköisesti oikeassa, koska kopiointi oli tapahtunut kirjoitusvirheineen päivineen. Huhtasaarella siis oli Simpasen gradu tekstitiedostona käytössään. Se ei välttämättä ole ylevää, mutta ei kuitenkaan millään tavoin muuta vastuukysymystä mihinkään suuntaan.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #143

Puhunkin menneestä, enkä tulevaisuudesta. Minä en tiedä, kuinka moni on käyttänyt Lauran teosta lähteenä, mutta jos joku on, niin virhe kertaantuu niin kauan, kuin tätä teosta on lainattu nykyisessä muodossaan.

Mitä tulee tuohon Simpasen ja Huhtasaaren väliseen tiedonvaihtoon, niin se on yksi mahdollinen skenaario. Tämä tuli mieleeni kun Simpanen ei ole missään vaiheessa älähtänyt tästä julkisuudessa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #143

"Erillisenä kommenttina vielä, kun jossain vaiheessa esitit, että Simpanen on saattanut antaa Huhtasaarelle gradunsa."

Kyllähän tuo lähes ainoalta mahdollisuudelta tuntuu. Kun katsoi noita Salmisen linkkejä, niin niistä näkyy, että Simpasen työtä on vain yksi nide Helsingin yliopistolla. Sen sijaan Jyväskylän yliopistossa on työtä vastaava opetusviraston julkaisu. Lisäksi tiedoista näkyy, että julkaisusta on olemassa pdf-muotoinen verkkoversio, vaikka linkki siihen ei ainakaan nyt toimi.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #142

Kyllä, se on kuraa mutta toisaalta kulttuurikonservatiina se olisi arkistoimisen arvoinen jälkipolville.

Antiikin kreikan teatterien näytelmät missä kritisoitiin sen ajan politiikkaa, ovat säilyneet meidän päivään saakka. Pitäisikö meidän ennemminkin arkistoida tuo ja liittää kaikki nettikeskustelu tästä esim. uusisuomi.fi tähän yhteyteen palana aitoa suomalaista kulttuuria?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #145

Voihan näillä keskusteluilla olla kulttuurihistoriallista arvoakin, mutta itse enemmänkin kiinnittäisin huomiota opetuksen ja tutkimuksen tasoon yliopistoissa.

Jos semmoinen nuori opiskelija, joka Laurakin oli vuonna 2003, on pystynyt johtamaan tiedeyhteisöä harhaan, niin kummassa mättää, yliopistossa vai Laurassa? Tämähän saa vaikuttamaan Lauran jopa suorastaan nerolta ja tiedeyhteisön laumalta pölkkypäitä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #146

Niin eihän se välttämättä pielessä se gradu ollut muuten vaan siksi kun kopioitu toiselta. Copy-pastella toisen työtä vähän sotkien omia.

Koko koulutusjärjestelmässä on kyllä pahasti vikaa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #128

Onko Sirén tämä blogi Huhtasaaresta vai Puolakasta? Jos haluat jatkaa keskustelua minusta, niin laita mieluummin sähköpostia;)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #127

Sinun kannattaa nyt vaan miettiä omia motiivejasi. Ne lienee tunnet parhaiten.

Mukavaa päivänjatkoa!:)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #86

Ap Hiltunen, ei millään pahalla, mutta jos olet joskus onnistunut gradun tekemään, niin ota edes selvää, kenelle alat päätäsi aukomaan. Älä siis ala äitiäsi neuvomaan asioissa, josta et tiedä yhtikäs mitään.

Nolasit nyt itsesi, mutta toivottavasti otat oppia jatkossa.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #119

#117 #119

Reaktiot näkyvät olevan tunnekuohussa kirjoitettuja. "Bridgeillassa" oli sitten tarjolla muutakin kuin kasnsalaisluottamusta?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #124

Jospa Sirén nyt jättäisi nämä henkilöön menevät oletukset vähemmälle. Ottaako noin koville, kun paljastuikin, etten ole mikään parivaljakko Huhtasaari&Puolakka?

Tuossa vielä US-ohjeista muistutukseksi:

"Älä levitä huhuja tai valheita."

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #131

Olet sitten pari- tai nelivaljakko, se on minulle täysin samantekevää. Se ei ole samantekevää, että lähdet kyseenalaistamaan esitarkastusta epämääräisellä spekuloinnilla.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #133

Sinä itse tämän keskustelun henkilötasolle veit, eikä se vielä eilen näyttänyt olevan samantekevää. Yön yli miettiminen kannattaa aina.

Mikä on epämääräinen spekulointi? Sekö, että Laura itse toi asian esille vastineessaan, ja johon tarkastanut proffa vastasi, että tämä tarkastus on tehty manuaalisesti.

Lue nyt vaan koko keskusteluketju siitä lähtien, kun minä siihen osallistuin, äläkä edelleenkään vääristele mitä minä olen kirjoittanut. Sinähän olit jo häätämässä minua pois "narisemasta" tekijänoikeusasioista. Niistä, jos mistä, kannattaakin narista, koska ne tulevat olemaan tulevaisuudessa tärkeimpiä lakiin liittyviä asioita, jotka koskettavat meitä kaikkia.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #84

Mitäs jos Puolakka kysyy asiaa Huhtasaarelta, onko Huhtasaarelta kysytty lupaa?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #92

Sorry toistamiseen Sirén, mutta minulla ei ole Huhtasaareen näin läheisiä välejä, koska emme ole kertaakaan käyneet sähköpostikeskustelua, saati olleet puhelinyhteydessä, eikä taatusti nähneet livenä toisiamme. Ainoa miten olemme kommunikoineet keskenämme, on julkisesti täällä US-blogeissa.

Joten, kysypä nyt ihan itse ja jätä tämä henkilöön menevä komentointi vähemmälle. Huomasin, ettei sinulla ollut munaa proffalta tarkistaa tietoja, joten näytää olevan, että perustat tietosi vain olettamuksille.

Katsoin muuten eilen leffan HBO:lta https://fi.hbonordic.com/movies/indictment-the-mcm...

Suosittelen, että katsot sen myös, niin ehkä joskus tulee mieleesi, että menevätkö juorupuheet oikeuden edelle. Onneksi tässä tapauksessa hieno lakimies näki, että kaikki oli vain suurta kusetusta, joten hän pelasti perheen, jolta kaikki oli viety perättömien puheiden takia.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #114
Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #81

"HUHTASAARI esitti vastauksessaan myös epäilyn siitä, että esiselvityksen asiantuntijana toiminut Helsingin yliopiston professori Patrik Scheinin olisi käyttänyt sähköistä plagiaatintunnistusohjelmaa, vaikka Huhtasaari ei ollut antanut siihen suostumustaan."
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005805117.html

Puolakka, mikä tässä on ihan oikeasti niin vaikeaa? Huhtasaari ei ole antanut suostumusta, siksi vertailu piti tehdä käsipelillä ja nyt Puolakka edellyttää, että jotain vielä pitäisi kysyä proffalta.

"Proffa hei, ajattelit sitten tuhrata viikkotolkulla aikaasi vertailemalla manuaalisesti aineistoja, joiden tarkastus olisi kestänyt muutaman minuutin koneella tehtyyn ajoon? -Joo ei meillä yliopistolla kenellekään juolahtanut mieleen pyytää suostumusta Huhtasaarelta, että kyllähän sitä näinkin kesä menee täällä työhuoneessa, ei tarvitse käristyä Hietsussa.
Miksi ihmeessä halusit tehdä homman käsin? -No katsos minä olen niin yksinkertainen ihminen."

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #87

Kunhan saat vastauksen proffalta, niin laita se tänne. Luen illalla.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #89

Kuule, en minä joutavia kysele professoreilta.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #91
Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #78

Kyllä tuo Scheininin sanamuoto sisältää senkin vaihtoehdon, että plagioinnin tunnistavaa ohjelmistoa ei voitu käyttää, koska huomattava määrä analyysin kannalta merkittäviä dokumentteja puuttui tietokannasta. Silloin ne olisi täytynyt ensin muuttaa tietokannalle kelvollisiksi dokumenteiksi ja lisäksi olisi pitänyt varmistaa, että ne ovat yhteneviä alkuperäisten töiden kanssa. Pelkkä skannaaminen ei riitä.

Tilanne on muuttunut vuodesta 2003. Nyt opiskelijat joutuvat jättämään työnsä myös digitaaliseen arkistoon kelpaavassa muodossa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #90

Tietenkin proffa viisaana miehenä kertoo, että plagioinnin tunnistavaa ohjelmistoa on vaikea käytää, koska vuoden 2003 tai sitä ennen kaikkia graduja ei ole käytettävissä digitaalisessa muodossa.

Nämä huuhaapellet tekevät sitten omia johtopäätöksiään, että hän ei olisi voinut näin tehdä Huhtasaaren kiellosta johtuen.

Anna mun kaikki kestää.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #118

En nyt menisi sanomaan huuhaapelleiksi, varsinkin kun itselläsikin on väliin ollut aika ohuille tiedoille pohjautuvia johtopäätöksiä niin tekijänoikeusloukkauksista kuin ohjelmiston käytöstä ja käyttöön tarvittavista lähtötiedoista.

Huhtasaari on kyllä parhaansa mukaan pyrkinyt sekä epäilemään ohjelmiston käyttöä ilman hänen lupaansa että kieltämään työnsä analysoinnin ohjelmalla. Vaikka nyt vaikuttaa, että kieltäminen on ollut tarpeetonta, koska siihen työmäärään ei ole edes haluttu ryhtyä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #149

Kerropa missä kohdin minulla on ollut ohuet tiedot tekijänoikeusloukkauksista? Uskallan väittää, että puhut tässä vastoin parempaa tietoasi.

Kun lukee tätä blogia ja sen kommentteja, niin on selvää, että aivan huuhaata puhutaan, kun pokkana väitetään, että nimenomaisesti Huhtasaari olisi kieltänyt proffaa käyttämästä plagioinnintunnistusohjelmaa ja siksi tämän työ olisi vaikeutunut.

Sinä sentään uskalsit tuoda toisenlaista näkökulmaa asiaan, joten siitä suositus.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #151

Arvuuttelu siitä, oliko yliopisto loukannut Huhtasaaren tekijänoikeuksia luovuttamalla (todennäköisesti .pdf) kopion hänen työstään. Minusta täällä aika selkeästi kerrottiin, että yliopistolla on oikeus tehdä kopioita julkisista töistä.

Lähinnä minua ärsytti tuo huuhaapelle. Et minusta itsekään ollut kovin hyvin kartalla siitä, että työtä ei vain syötetä ohjelmistolle vaan ohjelmiston käyttökelpoisuudelle on muitakin vaatimuksia. Mutta kyllä tuo Huhtasaaren höyryäminen on vähintäänkin ollut yritys vaikeuttaa tarkastusta. Joten sikäli Korkmaninkin kysymyksenasettelu oli ihan asiallinen.

Kyllä mina uskallan tuoda esille erilaisen näkökulman. Yritän jopa kertoa, miten varma oma näkökulmani on ja jopa myöntää olleeni joko kokonaan tai osittain väärässä. Tosin tuo myöntö riippuu vähän siitä, missä äänensävyssä asiat esitetään. Jos joku tulee vain kovin ärhäkkäästi iholle, poistun paikalta...

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #152

Ei minun tarvitse sitä arvuutella, koska tuossa esim. Oulun yliopiston ohjeet:

"Opinnäytteet, joille opiskelija on valinnut rajoitetun näkyvyyden, ovat luettavissa Oulun yliopiston kirjastossa e-gradutyöasemilla. Työasemien ja aineiston käyttöä säätelee tekijänoikeuslaki, eli sisällöistä ei voi valmistaa digitaalista kopiota, tiedostoja ei voi tallentaa tallennusvälineelle eikä lähettää sähköpostitse. Työasemille ei pääse etäkäyttöyhteyden kautta. Aineiston tulostaminen on mahdollista." http://libguides.oulu.fi/opinnaytteet/julkisuus

Laura itse väittää, että yliopisto olisi loukannut hänen tekijänoikeuksiaan, mutta gradun on siis voinut tulostaa yksityishenkilökin, joka on sitten tehnyt siitä pdf-version sähköisesti jaettavaksi.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #153

Tuo koskee sähköisiä tallenteita...

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Yliopistonhan sen gradun olis pitäny hylätä. Turha enää pyörittää asiaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Olisihan yliopisto tietysti niinkin voinut tehdä, vietyään ensin prosessin loppuun asti. Mielestäni tutkinnon menettäminen olisi kuitenkin ollut tässä vaiheessa kohtuuttoman kova seuraamus. Mielestäni rehtorin päätös lopettaa asian käsittely esiselvitykseen on hyvä ja perusteltu.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Eikö tämä ole vähän tulkinnanvarainen asia, että hylättiinkö gradu?
Huhtasaaren pro Gradu -tutkielmalle on tehty hyvän tieteellisen käytännön loukkausta koskeva merkintä. Näin ollen kyseistä gradua ei voi käyttää lähdeteoksena eikä sitä saa merkinnän jälkeen tieteellisenä julkaisuna käsitellä. Minun mielestäni tämä tarkoittaa gradun hylkäämistä, Sini näyttää tulkitsevan asiaa samalla tavalla.

Max katsoo, ettei Huhtasaaren olisi kuulunut menettää tutkintoaan. Hän on joka tapauksessa ollut maisteri jo 15 vuoden ajan ja kenties ehtinyt kypsyä ihmisenäkin noista nuoruusvuosistaan. Olkoon siis maisteri minunkin mielestäni. On kuitenkin selvää, että "valemaisteri" ja "valeopettaja" -nimikkeet yhtä paljon kuin 'Laura "viittävaillemaisteri" Huhtasaari' tullevat netissä ja kansan keskuudessa seuraamaan Huhtasaarta ikuisesti tai vähintään siihen saakka, kun päivittää tutkintonsa kelvollisempaan.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #96

Maisteri Huhtasaari on voinut olla erinomainen opettaja, joten mielummin maisteri kuin ministeri.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #99

Kaikkein mieluiten opposition rivikansanedustaja. Ei pääse vaikuttamaan maan asioihin, eikä kasvavan nuorisoon mieleen.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #100

Lipponen taisi lanseerata ministerin oheen kanisterit, nehän kumisevat tyhjyyttään kuin tynnyrit.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #103
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hylkäsihän se vaikka viiveellä.
Nyt on kysymys miten Huhtasaaren piiri ja mukamaisteri itse tämän asian handlaa. Tähän asti ei ole halunnut laittaa pistettä jutulle vaan on pitkittänyt kohua väistömanöövereillä.
Asia tietysti koskee myös puoluejohtaja Halla-ahoa. Hän on itse ja käsittääkseni vaimonsakin yliopistomaailmasta. Kuitenkaan ei ole ohjannut Huhtasaarta osoittamaan katumusta ja olemaan pitkittämättä kohua väistöliikkeeillään.
Aika suuri on panos jonka Halla-aho uhraa trumpilaisuuden alttarille tässä piskuisessa Suomenmaassa.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Mieleeni muistui valelääkäri Laiho. Hänet on kaiketi tuomittu maksamaan takaisin lääkäripalkkaansa tai -palkkiota. Kuinka paljon huhtasaarille tulisi asettaa taloudellisia sanktioita aiheuttamillaan opintonäytevilpeillä.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Tyhmempi luulisi, että kopioimalla gradun sanasta sananaan wordiin ja ajamalla online-tarkistuksiin + theseukseen niin eiköhän se olisi mennyt aika vikkelään.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Saattaisi myös luulla, että sellaisen tiedoston luominen olisi sallittua. Luulo vain ei ole tiedon väärti.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Muistelen että yksityiseen käyttöön saa valmistaa kopioita jos ei ole suojattu mitenkään mutta julki tuominen on eri asia.

Mutta noita pykäliä nyt on väännelty aika ahkerasti ja on täynnä poikkeuksia niin ihan varma en ole.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Eiköhän noita saa omaan käyttöön kopioida niin paljon kuin sielu sietää ja ajella sitten Urgundia tms. vasten plagiointitsekkaukset.

Toisaalta vielä mielenkiintoisempaa olisi nähdä oikeusjuttu tällaisesta tapauksesta, mahdolliset rangaistukset, jos siinä jotain rangaistavaa olisi, olisivat varmasti tähtitieteellisiä.

Alkuperäisessä kommentissa vain meni Theseus ja Urgund senat sakaisin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #106

Urgund on odinin sotilaiden ja muiden epäseröösien huijareiden kieltä. Urkund on hieno vanha sana joka tarkoitti alkuperäistä tai vanhaa tekstiä silloin kun ei vielä puhuttu teksteistä.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen Vastaus kommenttiin #108

https://www.urkund.com/

"DETECT AND PREVENT PLAGIARISM
We offer a fully-automated system for handling the problem with plagiarism. URKUND automatically checks submitted text for plagiarism which encourages original writing amongst students and corporate writers."

Pahoitteluni että kirjoitin k:n g:llä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #109

Ei mitään. Nythän se tuli oikein.
Eihän se ole sinun vikasi että jotkut tahot vääristelevät vanhoja skandinaavisia sanoja ja tarinoita. Se ilmiö on saanut minut korjailemaan vaikka en haluaisi nipottaa pikkujutuista. Eli minäkin pahoittelen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #106

Muistaakseni saat ottaa kopion omaan käyttöön, mutta et valmistaa kappaletta. Menee vähän hiusten halkomiseksi, mutta niinhän rajanveto aina tekee. Painetun tekstin digitalisointi, millä menetelmällä tahansa, lienee kappaleen valmistamista.

Risto Koivula

Sauli on ainakin vaikeuttanut gradunsa tutkimista, piilottanutkin sen, ellei suorastaan jo polttanutkin koko roskan...

https://www.pirkanblogit.fi/2018/risto_koivula/puo...

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kaikki viisaus me saadaan meidän taivaalliselta Isältämme, niinkuin aikanaan Kyösti Kalliokin, vaikka hänellä taisi olla vähäinen koulupohja. Uskon, että Jumala voi tänäpäivänäkin otta, niinsanotusti "sivusta". Sydämen tila ja asenne Elämää kohtaan on kaikkein ratkaisevin. Aikanaan jo Daavid, otettiin paimenesta. Kaikkihan on kiinni meidän Luojastamme. Meillähän on paljon sellaista, jo toisten tutkimaa ja varmistamaa viisautta, minkä me olemme saaneet, aivankuin "tarjottimelta". Daavidilla oli Sana, Goljatilla herja. Tiedämme voittajan. "Suuri koko, ja peljättävyyskään", ei Sanan edessä tuo meille voittoa, päästäksemme päämääräämme. v. 1961 Virsikirj. n:o 170, 3.säk. Yks'Sana heidät kaataa.
Lämpimin, Siunaavin terveisin Lasse Hietanen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset