ManuKorkman

Pitäisikö turkistarhaus kieltää?

Vihreiden Emma Karin mielestä, ja varmasti monen muunkin, turkistarhaus pitäisi kieltää Suomessa. Täällä Pohjanmaalla kyse on merkittävästä elinkeinosta. Sagafursin tappiollininen tulos antaa viitteen siihen, ettei alaa tarvitse kieltää, vaan se kuolee muutoinkin. Mihin ketunnahkoja ja minkkiturkkeja oikeastaan tarvitaan? Suomessa vedotaan siihen, että eläimiä kohdellaan täällä paremmin kuin jossain muualla, mutta onko se pätevä syy nylkeä eläimiä Suomessa? Ylläpitämällä illuusiota eläinystävällisestä suomalaisesta turkistuotannosta ylläpidämme turkistuotantoa ylipäätänsä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kyllä pitäisi. Turkistarhaajat oisivat vaikka ryhtyä kasvattamaan kannabista. Sille on enemmän kysyntää kuin turkiksille ja se myös eettisempää kuin eläinten kidutus.

Käyttäjän jrusanen kuva
Jari Rusanen

Epäeettisyytensä ja ympäristöhaittojensa takia turkistarhaus pitää kieltää lailla. Uusi eläinsuojelulaki olisi ollut hyvä paikka tuon turmiollisen elinkeinon lopettamiselle myös Suomesta - kuten se on monissa muissa maissa jo kielletty tai tehty mahdottomaksi.

Jos kepu ei ole seuraavassa hallituksessa, tarhauskielto kannattaa laittaa heti alulle, sillä turkistarhauksen lopettamisesta aiheutuvat työpaikkamenetykset ovat vain väliaikaisia. Kaikille tarhaajille ja apulaisilleen löytyy kyllä töitä Etelä-Suomesta, etenkin pääkaupunkiseudulta, missä on runsaasti siivoojien, rakentajien, bussikuskien, ravintola-apulaisten ym. töitä tarjolla. Ne kaikki paljon eettisempiä ja siistimpiä kuin vielä toistaiseksi lailliseen eläinrääkkäykseen perustuva turkistarhaus.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Pohjanmaala on pulaa teollisuuden työvoimasta.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Pitäisikö turkistarhaus kieltää?

-pitäisi,kiinasta ja venäjältä

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset