ManuKorkman

”Pakkoruotsin” loppu

Hallitukseen jälleen kerran päässyt RKP sai palautettua toisen kotimaisen kielen pakolliseksi ylioppilaskirjoitusten aineeksi. Suomenruotsalaisten kannalta tämä oli puhdas Phyrroksen voitto, neljä vuotta oppositiossa ei ole opettanut puolueelle mitään.

RKP kattoi Perussuomalaisille jälkiruokalautasen pöytään. Nyt puolueella on maahanmuuton, EU:n syyllistämisen lisäksi myös pakkoruotsi. Voiko se enää hävitä vaaleja?

Lyhytnäköinen voitontavoittelu on usein kohtalokasta. Suomalaisista suuri osa on suhtautunut ruotsinkielen  opiskeluun joko lievästi vastustaen tai välinpitämättömästi. Kovin merkittävä peruste sen ei ole äänestyskäyttäytymiselle ole ollut.

Nyt RKP on antanut Perussuomalaisille aseen, jolla ampua kaksikielistä Suomea vähintäänkin jalkaan.

Seuraava hallitus voi hyvinkin olla Perussuomalaiste johtama porvarihallitus. Sellaisessa tilanteessa kaikessa muussa, kuin kieliasioissa liberaali RKP on todennäköisesti oppositiossa. Heikko ja heikon Orpon johtama Kokoomus ei ole myöskään enää tae kahden kotimaisen kielen opiskelulle. Eikä Keskusta, joka on epäonnistunut omassa agendassaan ole myöskään avuksi.

En enää osaa sanoa, kumpi on suurempi uhka Suomen kaksikielisyydelle, RKP vai PS.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Samaa ihmettelin minäkin, kun ensimmäistä kertaa luin RKP:n uudesta suunnitelmasta. Miten ylipäätään RKP:n johtoporukka uskalsi näin arkaan asiaan tarttua? - Pelkosi on ihan aiheellinen, jos ajatellaan jo seuraavia vaaleja.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Eikö olisi paras poistaa koko tämä toinen, mutta saman otsikon alla oleva blogi? Jos ei minun kommenttini mielyttänyt, niin ei sitä varten tarvitse uutta blogia aloittaa. Rauha:)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset